Top 10 zombie series - Het beste van de ondoden

  Zombies zijn tegenwoordig bijna niet meer te missen op de televisie. We worden doodgegooid (dood...zombies) met de rottende lijken en menseneters, maar toch genieten we van de bloederigheid en de spanning. Met het oog op de komst van seizoen 6 van The Walking Dead volgende week, hebben we hier de ultieme top 10 zombie series opgesteld.

  10. Z Nation

  Mix een heleboel hongerige zombies met een dosis humor en je hebt Z Nation. Deze serie gaat, natuurlijk, over zombies. Z Nation ging in 2014 in première en inmiddels is seizoen 2 al op de televisie te zien.

  Het verhaal van Z Nation begint drie jaar na een zombie apocalyps die de meeste mensen op aarde al heeft uitgeroeid. Er is één man die als enige een zombie aanval heeft overleefd en niet in een zombie is veranderd, die door een groep van overlevenden getransporteerd moet worden naar een onderzoekslab in Californië.

  Het blijkt dat deze man, die Murphy heet, bloedcellen heeft die nog wel eens de hele zombieovername kunnen eindigen. Maar natuurlijk hoort er een beetje spanning bij zo'n serie en met die reden heeft Murphy nog een duister geheim dat deze oplossing toch lijkt dwars te bomen.

  Z Nation combineert drama en horror met humor, waardoor de serie toch wat minder zwaar valt. Zo kun je zo nu en dan nog een lachje kwijt in plaats van dat je 40 minuten met je nagels in je mond zit.

  Z Nation is momenteel bezig met het tweede seizoen en wordt geproduceerd door The Asylum. De serie is te zien op het Syfy kanaal.

  9. Death Valley

  Death Valley is een komische horror mockumentary die geproduceerd is door MTV. De serie ging op 29 augustus 2011 in première. Je kunt bij deze serie vooral veel satire verwachten, naast de zo nu en dan hongerige zombies.

  In de serie volgen we de Undead Task Force (UTF) die opgericht is om het zombieprobleem aan te pakken. Ze zijn in de serie gefilmd door een camera team van het nieuws, waardoor het een echt documentaire gevoel krijgt wanneer je naar de serie kijkt. Het verhaal speelt zich af in de straten van San Fernando Valley in Californië.

  Naast zombies lopen er ook vampieren en weerwolven vrij rond in San Fernando Valley. De serie zit vol humor, spanning, vreemde ontmoetingen en een heleboel brute slachtpartijen. Met de toevoeging van vampieren en weerwolven wordt de serie minder realistisch dan enkele anderen, maar het maakt de serie niet slechter.

  MTV heeft na het eerste seizoen aangekondigd dat de productie van een tweede seizoen niet gaat plaatsvinden. Dit is in maart 2012 bekendgemaakt.

  8. Helix

  Helix is een Amerikaanse sciencefiction-drama serie die van 2014 tot 2015 op Syfy te zien is geweest.

  In de serie volgen we een team van wetenschappers die werken voor Centers for Disease Control and Prevention. Deze groep moet naar een faciliteit in de polen reizen omdat daar een potentiële ziekte uitbarsting heeft plaatsgevonden. Uiteindelijk zitten ze daar natuurlijk vast en moeten ze vechten voor hun leven.

  Niet het sterkste verhaal, maar ja ... er zijn zombies. Spanning heeft de serie wel, maar qua inhoud is het niet erg vernieuwend. Gelukkig zijn er genoeg zombie fans die alles kijken zolang er zombies inzitten.

  De serie heeft twee seizoenen uitgezonden en eerder dit jaar is er aangekondigd door Syfy dat er geen derde seizoen meer gaat komen.

  7. Suck and Moan

  De titel van Suck and Moan veraadt eigenlijk al meteen wat voor type serie het is. In deze serie komen we een boel zombies tegen (moan) en een groep vampiers (suck).

  In deze serie maken we kennis met de zombie apocalyps, maar dan door de ogen van vampiers in plaats van mensen. De serie begint al met twee vampiers die wel een beetje vers bloed lusten en een dronken man tegen komen. Zodra de een zijn tanden in zijn nek zet merkt hij dat deze persoon geen bloed door zijn aderen heeft lopen. Met de paniek dat hij nu een zombie virus meedraagt, besluit hij om voorlopig niemand meer te bijten.

  De serie gaat voornamelijk om de strijd tussen vampiers en zombies. De zombies zien de vampiers als een wandelende maaltijd, maar gelukkig voor de vampiers kunnen ze hun ledematen opnieuw laten aangroeien.

  Het dialoog van de serie is goed geschreven en ook wordt er goed geacteerd. Ook is er een gezonde dosis humor in te vinden, waardoor het niet weer een dramatische zombie/vampier serie wordt. De afleveringen duren maar 5 minuten per stuk en er zijn 8 afleveringen geschreven. De serie begon in 2010, maar een tweede seizoen voor de serie is nooit aangekondigd.

  6. Dead Set

  Stel je voor, je zit midden in de opnames van Big Brother en opeens breekt de zombie hel los. Dit is precies wat er gebeurt in de serie Dead Set.

  De serie speelt zich af op de fictionele set van Big Brother, waar op dat moment in de serie Big Brother wordt gefilmd. De serie bestaat uit vijf afleveringen, waarin we de personages volgen die meedoen aan Big Brother. Tijdens de opnames is er een plotselinge zombie uitbarsting wat ervoor zorgt dat de huisgenoten en de productiewerknemers vastzitten in het Big Brother huis.

  De serie is geproduceerd door Zeppotron, dat deel is van de Endemol productiemaatschappij. Deze maatschappij is ook verantwoordelijk voor de echte Big Brother series. Dead set ging op 27 oktober 2008 in première, wat precies 6 weken na de seizoensfinale van Big Brother 2008 was. De serie kwam ook op hetzelfde kanaal, waardoor het een grappige overlap gaf met de echte Big Brother serie.

  5. Fear The Walking Dead

  Een van de meest bekende en meest succesvolle zombie series op het moment is The Walking Dead. Met dit succes besloten de producten om een spin off uit te zenden, die in augustus dit jaar in première ging. Goed nieuws dus voor de zombie fans.

  Fear The Walking Dead speelt zich af in Los Angeles, Californië en volgt een disfunctionele familie bestaande uit een middelbare school decaan, een Engelse leraar, hun dochter en drugsverslaafde zoon. Het verhaal speelt zich af in het midden van de zombie uitbarsting. De familie moet proberen om hun problemen opzij te zetten en samen te overleven.

  In maart 2015 werd het eerste seizoen bevestigd door AMC en ook het tweede seizoen werd meteen goedgekeurd. De eerste seizoensfinale van Fear The Walking Dead is op 4 oktober en dan begint ook meteen een nieuwe zombie serie: Fear The Walking Dead Flight 462. Het tweede seizoen gaat in 2016 beginnen.

  4. Bite me

  Bij deze serie worden de zombies al een stuk grappiger. Bite me is een web serie die in december 2010 voor het eerst verscheen op YouTube.

  In de serie hebben we drie gamers, die zich opeens midden in een zombie uitbarsting wanen. Ze zijn afhankelijk van de kennis en vaardigheden die ze over de jaren hebben bemachtigd. Het is tijd voor ze om de controllers neer te leggen en andere dingen op te pakken waarmee ze kunnen vechten.

  In het eerste seizoen heeft Machinima, het YouTube kanaal verantwoordelijk voor de serie samengewerkt met Microsoft en Capcom en hebben ze meer dan 14 miljoen kijkers binnengehaald. Het tweede seizoen kwam uit in 2012 en werd daarna ook uitgezonden op het horror kanaal FEARnet.

  3. iZombie

  Wie zegt dat zombies eng moeten zijn? Voor de liefhebbers van komische zombie verhalen moet je zeker iZombie gaan kijken.

  De serie ging in maart 2015 in première en het eerste seizoen werd in juni dit jaar afgesloten. Een tweede seizoen is wel al bevestigd en deze komt waarschijnlijk vanaf 6 oktober 2015 op de televisie.

  iZombie gaat over een dokter, Liz Moore, die na een uit de hand gelopen bootfeestje plotseling wakker wordt in een lijkzak. Haar haren zijn sneeuwwit geworden en ze heeft een plotselinge drang om hersenen te eten. Klinkt wel als een bekende diagnose nietwaar?

  In de serie volg je haar leven, waar ze een nieuwe baan heeft gevonden in het mortuarium (je verdrinkt daar zo'n beetje in hersenen) en gaat werken voor de politie. Wanneer Liz iemand zijn hersenen eet, krijgt ze meteen flashbacks van die persoon en dit nieuwe kunstje gebruikt ze om de politie te helpen misdaden op te lossen. Wat niet altijd even fijn is, is dat ze met de herinneringen ook de persoonlijkheid van de persoon overneemt...

  iZombie is een hilarische serie over het leven van een moderne zombie, die er alles aan doet om te zorgen dat niemand weet dat ze een soort van "dood" is. Naast dit dilemma moet ze ook nog eens omgaan met haar medezombies, die niet zo braaf zijn als zij.

  2. In The Flesh

  In The Flesh is een supernatural drama serie van BBC Three en heeft er ook de BAFTA award mee gewonnen. De serie begon in 2013, toen het drie afleveringen van een uur lang uitzond.

  Het verhaal van de serie begint na "The Rising", wat ze in de serie de zombie apocalyps noemen. In de serie volgen we Kieren Walker, een tiener die zojuist in een zombie is veranderd en zijn weg terugzoekt naar zijn woonplaats.

  In de serie zijn veel mensen doodgegaan en weer tot leven gekomen als zombie, maar veel hiervan zijn neergeschoten door militairen. In de loop van de zombie apocalyps wordt er een middel ontwikkeld dat ervoor zorgt dat de zombies hun bewustzijn terugkrijgen. Veel zombies krijgen het middel en daarbij ook hun bewustzijn terug.

  Je kunt hierbij een beetje denken aan de film Warm Bodies, waar ook de zombies hun menselijkheid terugkregen. Toch is deze serie niet zo humoristisch als de film en deze laat vooral de lijdensweg van de "genezen" zombies zien.

  In 2014 begon seizoen 2 van In The Flesh op BBC Three in Engeland en kort daarna werd het tweede seizoen ook uitgezonden op BBC in Amerika. Een derde seizoen van de serie komt er niet meer, aangezien het budget van het kanaal flink is ingekrompen.

  1. The Walking Dead

  Wanneer iemand het tegenwoordig heeft over zombies, dan hoor je zeker de naam The Walking Dead vallen. Het is een van de populairste zombie series op het moment, en daarbij ook nog eens überhaupt een van de populairste series in het algemeen. The Walking Dead zit boordevol spanning en realistische zombies en is zeker de moeite waard als je van zombies houdt.

  The Walking Dead heeft je vanaf de eerste aflevering al te pakken, waardoor zelfs zombie haters de serie niet kunnen negeren. De hele serie zit goed in elkaar door onder andere de geweldige setting, het goede acteerwerk, de mooie achtergrondmuziek en natuurlijk de bloederig realistische zombies. Je kunt zeker zien dat er genoeg geld in de serie is gestoken.

  In The Walking Dead volgen we Rick Grimes, een sheriff van een klein stadje die na een kogelwond in het ziekenhuis wakker wordt. Hij merkt dat de hele boel verlaten is en begint in paniek het ziekenhuis rond te rennen. Hij komt uiteindelijk tot de zware ontdekking dat er een zombie apocalyps is begonnen en wanneer hij thuis aankomt merkt hij dat zijn familie weg is.

  Gedurende de seizoenen van The Walking Dead volgen we Rick en een groep overlevenden, die er alles aan doen om de zombie uitbarsting te overleven en een veilige plek te vinden. Natuurlijk sterft er zo nu en dan iemand, en verandert de groep om de paar afleveringen weer. Je kunt ten slotte niet verwachten dat alle belangrijke personen blijven leven, want zo zou het in de realiteit ook niet gaan. Dit is iets wat we ook kennen van onder andere Game of Thrones.

  De serie wordt uitgezonden door AMC en heeft er alweer vijf seizoenen op zitten. Het zesde seizoen van The Walking Dead gaat 6 oktober 2016 weer beginnen en belooft zeker een spannend seizoen te worden. De verwachtingen van seizoen 6 hebben we ook al op een rijtje gezet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.