Top 10 VR games die een aanwinst zouden zijn

  De aanstormende trein die VR heet wijkt nergens voor uit. Alleen maar meer games worden gegrepen en krijgen een Virtual Reality versie. Maar welke titels zouden we graag in VR willen zien? Je leest het in deze top 10 VR games special!

  10. Mortal Kombat

  Er is weinig leuker dan iemand helemaal aan pulp meppen in een game. Alle opgebouwde frustratie er in één keer uitlaten. Mortal Kombat is een game waarbij dat gelukkig kan, maar waarom zou je het via lastige combinaties op een controller houden?

  Zodra je zelf de touwtjes (letterlijk) in handen hebt, wordt het zo mogelijk nog beter. Een uppercut, snelle linkse-rechtse combinatie of een block: als je de beweging zelf uit kan voeren, wordt het al meteen een stuk bruter. En je hebt niet langer een excuus dat de controller niet doet wat jij wil!

  9. Golf With Your Friends

  Waar de nummer tien in deze lijst met VR games die een aanwinst zouden zijn stijf staat van gewelddadig meppen, kan de nummer negen ook flink wat agressie opwekken. Want Golf With Your Friends is allesbehalve een spel waarin je rustig een potje golft met vrienden.

  Een klein balletje in een klein gaatje weten te krijgen. Het klinkt makkelijk, maar dat is het zeker niet. Sla de bal te hard en je eindigt op de maan, sla te zacht en je bent een jaar bezig het gaatje te bereiken. Voeg daar het gebruik van een toetsenbord of traditionele controller aan toe en het spel staat garant voor flink wat frustratie.

  Maar waarom zou je niet golfen met een Virtual Reality bril (en bijbehorende controllers) en precies kunnen bepalen hoe hard je mept? Als je vervolgens alsnog mist, kan je in ieder geval niets en niemand anders de schuld geven dan jezelf.

  8. Thief

  In de special met toffe Skyrim VR features kwam uiteraard het inbreken met behulp van lockpicks voorbij. Maar waarom zou je jouw innerlijke kleptomaan alleen in Skyrim de vrije loop geven? Thief draait namelijk maar om één ding en dat is jatten!

  Om die reden zetten wij de titel op deze achtste plaats in de lijst met VR games die een aanwinst zouden zijn. Over de daken klimmen, een raam opendoen en vervolgens alle glimmende voorwerpen in je rugzak proppen. Dat wil toch iedereen?

  7. Red Dead Redemption

  Mondjesmaat druppelt informatie over het aankomende Red Dead Redemption 2 binnen. Fans slikken het als zoete koek, want de voorgaande Read Dead titel was een daverend succes van Rockstar.

  Eén van de tofste features uit Red Dead Redemption waren de duels die je kon houden. Was je te traag, dan ging je dood. Was je sneller dan de tegenstander, dan won je. De regels van het wilde westen waren zo simpel en toch doeltreffend.

  Dergelijke duels houden in Virtual Reality zou ontzettend gaaf zijn. De persoon die als eerst de controller vanaf zijn heup weet te halen en raak te schieten, wint. Wij zien het al helemaal voor ons!

  6. The Witcher 3

  Het verhaal van Geralt of Rivia mag dan wel zijn afgelopen (en menig gamer heeft daar waarschijnlijk een traantje om weggepinkt), wij zien genoeg redenen voor CD Projekt Red om de game in de toekomst ook voor VR uit te brengen.

  De gevechten tegen vliegende monsters, sporen volgen om een raadsel op te lossen of, uiteraard, keihard Gwent spelen. Flink wat Witcher 3 features zouden prima kunnen werken in Virtual Reality.

  5. Tron 2.0

  Het verhaal van Tron is ontzettend tof. In een computer terechtkomen om jezelf daar vervolgens te moeten redden tussen programma’s die jou als indringer zien. Naarmate het verhaal vordert, ontvang je betere wapens en upgrades om je staande te houden.

  Wie de film Tron heeft gezien of het spel heeft gespeeld, weet dat er tal van toffe dingen voorbij komen. Te denken aan rijden op een lightcycle en het gooien van jouw datadisk als wapen. Hoe vet zou het zijn om die dingen in VR te doen?

  4. DOOM 2

  Hoewel DOOM een ontzettend brute shooter was, is het horrorelement dat de eerste delen hadden een beetje weggeëbd. Niet erg, want voor de nummer vier in deze lijst met VR games die een aanwinst zouden zijn, focussen we in dit geval op de brute schietpartijen die de oude titel kende.

  Aankomen stormen met een shotgun, een paar schoten in een vijand pompen om die vervolgens van dichtbij met de kettingzaag in mootjes hakken. En dan te bedenken dat zoiets nog vetter zou zijn als je zelf een kettingzaag kan bedienen in VR!

  3. Dark Souls

  Rollen, slaan, nog meer rollen en nog meer slaan. De gevechten in Dark Souls klinken redelijk simpel, maar spelers van de games weten dat dat allesbehalve het geval is. De realiteit is dat je flink vaak dood zal gaan en de lange tocht om verloren zielen op te rapen vaker voorkomt dan je lief is.

  Wij kunnen ons wel voorstellen hoe tof het zou zijn om het op te nemen tegen de eindbazen van Dark Souls in VR. Denk maar aan het gevecht met The Pursuer in Dark Souls 2 of Champion Gundyr in het laatste deel. Flink losgaan op de bazen in Dark Souls in VR is zeker iets waar wij van zullen smullen!

  2. The Evil Within 2

  Een goede griezelervaring begint bij de setting. Voeg er een portie vreemde monsters aan toe en je bent hard op weg om een behoorlijke game te maken. In The Evil Within is dit prima gelukt, waardoor de release van een vervolg niet lang op zich liet wachten.

  Maar hoe is het om beter te griezelen dan door de ogen van de hoofdrolspeler zelf? Elk schrikeffect komt nog harder aan, en geluidje achter je doet je van paniek omdraaien. En wat te denken van de achtervolging door een dikzak met een kluis op zijn hoofd?

  1. Star Wars Battlefront 2

  Nu de nieuwe Battlefront game al een tijdje uit is, weten we wel dat een aantal features uit de vorige game weer beschikbaar zijn. Onder andere de dogfights in de ruimte en het spelen met de superhelden (of slechteriken) zijn teruggekeerd in de sequel.

  Beide zouden ontzettend tof zijn om te doen in VR. De stuurknuppel van jouw TIE-fighter hanteren, terwijl je om je heen kijkt naar mogelijke doelwitten. Of het hanteren van een lightsaber als Darth Maul.

  Welke uit de top 10 VR games die een aanwinst zouden zijn willen jullie het liefste zien?

  Onze lijst met mogelijke VR titels beslaat een flink aantal genres. Maar welke game zouden jullie wel in VR kunnen inbeelden? Laat het ons weten in de reacties!

  Mortal Kombat X

  Verkijgbaar vanaf 14 april 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.