Top 10 tofste Gamescom cosplay in 2016

  Gamescom heeft ook elk jaar weer een aantal enthousiaste fans die zich maar wat graag verkleden als hun favoriete gameheld of -heldin. De beste van Gamescom vind je terug in de top 10 tofste Gamescom Cosplay!

  Wanneer je over de beursvloer loopt kom je meer dan genoeg tegen, van een halfbakken Link tot een mislukte Zelda. Maar net zo vaak kom je ook zeer toffe gamers of professionele cosplayers tegen die er daadwerkelijk werk van hebben gemaakt. Meer dan genoeg reden natuurlijk om dan de top 10 tofste Gamescom Cosplay voor je op een rij te zetten.

  10. Harley Quinn

  Harley Quinn kan in veel vormen en maten komen en dat bleek ook zeker tijdens gamescom 2016. Waar de een zich wat meer hield aan het klassieke stijltje van Harley, was de ander eerder gekleed als de Harley Quinn die we kennen van de afgelopen Suicide Squad film.

  Deze versie die we tegenkwamen op de beursvloer was toch echt de beste uitvoering van Harley Quinn. Hoewel je in eerste instantie misschien toch liever het beeld van de jongedame uit de Arkham Games en de DC films aanhoudt, is dit toch echt een uitvoering die door een ringetje te halen valt.

  9. Lollipop Chainsaw en vrouwelijke Deadpool

  De titel Lollipop Chainsaw zal voor de meeste mensen nog wel bekend in de oren klinken. De grappige zombie slashing game uit 2012 kende een protagonist die haar cheerleader outfit praktischer vond dan degelijke bescherming tegen de zombies. Hoewel de gemiddelde man daar waarschijnlijk niet zoveel moeite mee had.

  Deze uitvoering van Juliet Starling (de protagonist) was dan ook een leuke verschijning op de beursvloer en het is dan ook niet meer dan terecht dat zij een plaatsje op de top 10 tofste Gamescom Cosplay heeft verdiend.

  Maar Juliet Starling kwam dit keer ook nog eens met een bonus. De vrouwelijke versie van Deadpool had in dit geval erg haar best gedaan om een toffe cosplay neer te zetten en dat was dan ook zeker goed te zien. De littekens die we inmiddels allemaal kennen van Wade Wilson waren zeer professioneel op haar gezicht aangebracht.

  De twee dames hebben dan ook een terechte positie verworven in de top 10 tofste Gamescom Cosplay.

  8. Soldaten in zombie apocalypse

  Gamescom leek in eerste instantie goed beveiligd te zijn. Maar toen we deze jongens tegenkwamen op de beursvloer was het helemaal zeker dat er niets zou gebeuren tijdens het rondlopen op de beurs. Met een arsenaal aan wapens en een zeer toffe outfit is het zeker een goede cosplay.

  Maar dat is niet de enige reden dat deze jongens een plaatsje op de top 10 tofste Gamescom Cosplay hebben verdiend. De omgeving waarin deze twee soldaten zich bevonden was helemaal in hun stijl ingericht. Wanneer je door de stand heenliep was het alsof je zelf in een zombie apocalypse zat. Deze gasten waren in ieder geval goed voorbereid.

  Van de wapens tot aan de rookeffecten hadden deze mannen alles tot in de puntjes verzorgd. Als je de foto’s goed bekijkt zijn deze soldaten dan ook niet van het echt te onderscheiden.

  7. Magiër

  Deze jongedame ziet er inderdaad uit alsof ze je op elk moment kan omtoveren tot een kikker. De foto’s werden daarom dan ook met enige voorzorg gemaakt. De bepantsering van deze dame en haar manier van lopen heeft ervoor gezorgd dat ze op een terechte zevende plaats in de top 10 tofste Gamescom Cosplay is beland.

  6. Psychos

  Is dit Pandora? Nee, het is toch echt nog steeds Keulen en je bevind je nog steeds op gamescom. Deze gasten hadden er werk van gemaakt om ervoor te zorgen dat ze ook daadwerkelijk op de Psychos uit Borderlands lijken.

  Hun houding was misschien nog wel het meest bijzonder. Ze gedroegen zich namelijk ook precies zoals de gestoorde figuren uit de franchise. Hoewel ze niet met een bijl of een granaat naar ons toegerend kwamen bleek het toch genoeg om hen op een terechte zesde plaats in de top 10 tofste Gamescom Cosplay te zetten.

  5. Geralt

  De meeste mensen zullen het erover eens zijn dat The Witcher 3 op dit moment de RPG om te verslaan is. In Keulen bleek dat ook voornamelijk de consensus te zijn. Hoewel deze Geralt of Rivia niet de enige was die we tegenkwamen, werd hij in dit geval vergezeld door een dame die zich had verkleed als Yennefer.

  De kraai op de schouder van Yennefer bleek ook nog eens mechanisch te zijn en kon daardoor dus bewegen. Geralt en Yennefer hebben samen een vijfde plaats gekregen in de top 10 tofste Gamescom Cosplay en dat betekent dat we bijna kunnen gaan aftellen.

  4. Deadpool

  Maar niet voordat we Deadpool hebben getoond. Deze meneer deed wel heel erg zijn best om op de superheld te lijken en deelde terwijl hij liep ook nog eens gratis knuffels uit. Met zijn trouwe eenhoorn en rubberen kip als wapen paradeerde hij over de beursvloer.

  We hebben Deadpool al voorbij zien komen in deze top 10 tofste Gamescom Cosplay. Maar deze Deadpool was toch net even iets authentieker. De superhelden waren erg in trek op gamescom 2016 en dat is ook aan dit lijstje te zien. Met een nummer tien voor Harley Quinn en een nummer negen voor de vrouwelijke Deadpool, kan de “echte” Deadpool natuurlijk niet ontbreken.

  3. Batman

  Maar laten we het wel eerlijk verdelen in deze top 10 tofste Gamescom Cosplay. DC en Marvel verdienen natuurlijk allebei een plekje en dat is dan ook onder andere de reden dat Batman de nummer drie in deze lijst heeft gekregen.

  De andere reden is in dit geval dat deze Batman wel heel erg goed uitgevoerd is. Zijn manier van lopen en daarnaast ook zijn houding tonen dat deze versie van Bruce Waynes alter ego goed heeft opgelet tijdens het lezen van de comics en het bekijken van de films.

  Het pak is net echt. De houding van de superheld is net echt. Het was bijna alsof we de echte Batman ontmoetten tijdens gamescom. Maar helaas voor Batman waren er toch echt nog twee andere cosplayers die het net nog even iets beter deden.

  2. Dwarf

  Want de nummer twee is in dit geval dan ook weggelegd voor deze Dwarf. Met een biermok in de hand en een uitrusting alsof deze elk moment ten strijde zou trekken leek deze Dwarf dan ook rechtstreeks uit The Lord of the Rings te lopen.

  Maar misschien heeft deze Dwarf aan de uitrusting te zien eerder de inspiratie uit de dwergen van World of Warcraft gehaald. Want de flamboyante armor past eerder in Azeroth dan in Middle-earth. In ieder geval past deze Dwarf zeker op de tweede plaats in de top 10 tofste Gamescom Cosplay.

  1. Metal Gear

  Maar de allerbeste cosplay was in dit geval weggelegd voor dit trio. Deze drie waren in vol ornaat en leken ook rechtstreeks uit de games te komen. Alle drie de personages waren aangekleed zoals je van ze gewend bent in de games en het mag dan ook duidelijk zijn waarom zij een eerste plaats in de top 10 tofste Gamescom cosplay hebben verdiend.

  Want door deze cosplay krijg je waarschijnlijk direct weer zin om aan de slag te gaan met een Metal Gear titel. Gelukkig hebben we dan ook het beste voor het laatst bewaard. Na deze top 10 tofste Gamescom cosplay heb je zeker wel een speelsessie verdiend!

  Dit was de beste Gamescom Cosplay van dit jaar. Meer weten over gamescom? Pak dan onze speciale gamescom pagina erbij. Ook hebben we een overzicht van de beste booths op de beurs voor je.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.