RuneScape mobile release interview met producer John Colgrave!

Article
dinsdag, 14 augustus 2018 om 12:09
xgn google image
Het opzwiepende deuntje, de twee kandelaren die de verschillende soorten ‘runes’ tonen en het ouderwetse inlogscherm. RuneScape leeft nog steeds en is zelfs bezig aan een opmars. Met de RuneScape mobile release die er aan komt, kan je binnenkort overal vissen, vuurtjes maken en wezens verslaan. Wij spraken de gameproducer, John Colgrave over de lange weg naar de release.
Eigenlijk had de mobiele versie van old school RuneScape al eind vorig jaar beschikbaar moeten zijn voor mobiele telefoons. Tijdens RuneFest 2017 werd die aankondiging gedaan en ook was er toen al een beta te spelen. Toch werd de RuneScape mobile release uitgesteld, vanwege een simpele reden:
Ook halverwege 2018 is er nog geen keiharde releasedatum voor de oude versie van RuneScape voor de mobiele telefoons los te peuteren. Maar dat het niet lang meer gaat duren, dat ligt er wel dik bovenop.
137233
Een flinke uitdaging, dat is een understatement volgens Colgrave als hij wordt gevraagd of het lastig was om een spel waar door de jaren heen veel aan is toegevoegd, naar een handheld als een telefoon te brengen.
Maar dat brengt ook problemen met zicht mee. Zelfs een klein laptopscherm is nog altijd groter dan het gemiddelde scherm van een mobiele telefoon. Hoe zorg je ervoor dat spelers op allebei een volwaardige ervaring krijgen?
137234
Old school RuneScape, de ouderwetse versie van RuneScape uit het jaar 2007, is razend populair dankzij gamemodi als Deadman. Een soort Fortnite, maar in dit geval krijgen spelers iets meer de tijd om hun personage te bewapenen en niveaus te behalen. Vanwege hoe oud het spel is, draait het zonder problemen op de meest waardeloze computers, maar hoe zit dat met de RuneScape mobile release?
In de beta die speelbaar was op RuneFest 2017, ondervonden wij dat de telefoons (en tablets) waar het spel op gespeeld kon worden, best wel warm leek te worden naarmate een sessie langer duurde. Na een halfuurtje moest het apparaat zelfs even neer worden gelegd omdat het té warm was. Hoe is die situatie nu?

Populair Nieuws