Top 10 romantische games voor Valentijnsdag: korte games voor samen of alleen

Article
donderdag, 14 februari 2019 om 15:53
top 10 romantische games voor valentijnsdag korte games voor samen of alleen 146790 3
Vandaag is het weer zover: het is Valentijnsdag. Wat is er nou romantischer dan samen met je geliefde een romantische game spelen? Of je nu op mannen valt of op vogels, de uitleg hiervan volgt nog. In deze special met top 10 romantische games staat er voor ieder wat wils.
Valentijnsdag: liefdesbriefjes, romantische diners bij kaarslicht, een boeket van rode rozen, cadeautjes. Allemaal dingen die je kunt doen om je geliefde gelukkig te maken. Wat je ook kunt doen is samen een romantische game spelen. Daarom hebben wij deze top 10 romantische games voor je op een rijtje gezet. Je mag ze trouwens ook gewoon spelen als je geen partner hebt. Het zijn korte games, ideaal voor een avondje of in het weekend.

10. De Sims 4

Als alle games in deze special met top 10 beste romantische games je niet bevallen kun je nog altijd je eigen romantische verhaal maken. Probeer jezelf en je vriendin na te maken en beleef jullie relatie helemaal opnieuw. Of bedenk een nieuw verhaal, met nieuwe personages. Maak je romantische dromen werkelijkheid.
Wie weet wordt het samen Sims spelen een belangrijk onderdeel van jullie relatie. Of wordt het een Valentijnsdag traditie? Je kunt het namelijk eindeloos herspelen. De Sims 4 is te spelen op PC, Mac, PS4 en Xbox One. Ook De Sims 3 is trouwens nog steeds de moeite waard om te spelen en is bovendien mogelijk goedkoper te verkrijgen inclusief alle uitbreidingen.
146793 5

9. Doki Doki Literature Club

Nummer negen op deze lijst met deze top 10 romantische games is Doki Doki Literature Club. Deze game begint als een gewone visual novel waarin je het hart probeert te winnen van een van de vier meisjes bij de literatuurclub. Doki Doki Literature Club is echter geen gewone visual novel.
Het is namelijk een horrorgame, maar op wat voor manier het dan een horrorgame is, moet jezelf maar ontdekken. Dat kan heel simpel worden ontdekt. Doki Doki Literature Club is namelijk gratis te downloaden.
146794 2

8. Hatoful Boyfriend

Ook Hatoful Boyfriend is een visual novel, dit is de game waarin je op vogels kan vallen. In dit spel ben je namelijk het enige meisje op een school voor vogels. Deze vogels zijn alleen geen gewone vogels, ze zijn even slim als mensen. Dit komt doordat een variant van de vogelgriep het merendeel van de mensheid heeft uitgeroeid. Het anti-virus dat de vogelgriep moest oplossen had niet het gewenste effect. Het maakte vogels namelijk even slim als mensen.
Tijdens de game kun je verschillende vogels daten. Iedere vogel heeft een eigen verhaal dat je kunt ontdekken door ze te daten. Naarmate je het spel vaker speelt worden er details onthuld over de wereld waarin het spel zich afspeelt. Voor wie ooit eens heeft gedacht: 'ik zou met die duif op een date gaan', is Hatoful Boyfriend het perfecte spel in deze top 10 met romantische games. Wie het idee van vogels daten niet aantrekkelijk vindt, is er ook de optie om de plaatjes van vogels te vervangen met plaatjes van jongens.
Hatoful Boyfriend is te spelen op PC, Mac, Linux, PS4, PS Vita, Android en iOS.
146797 3

7. Heaven Will be Mine

Heaven Will be Mine is veel dingen tegelijkertijd. Het is een visual novel die zich afspeelt in een alternatieve versie van de jaren '80 waarin de Koude Oorlog voorbij is. De mensheid ontdekt de ruimte door gebruik te maken van gigantische robots, denk aan Gundam.
Heaven Will be Mine draait om de relatie tussen drie vrouwen, alle drie piloten van zo'n gigantische robot. Alle drie de vrouwen zijn lid van een andere factie. Van alle games in deze special met top 10 romantische games is Heaven Will Be Mine het minst toegankelijk, maar de bijzondere stijl en geweldige soundtrack maken het absoluut de moeite waard om te spelen.
Heaven will be Mine is te spelen op PC, Mac en Linux.
146798 2

6. Dream Daddy: A Dad Dating Simulator

Ook het volgende spel in deze special met top 10 romantische games is een visual novel. Hierin speel je een alleenstaande vader die met zijn dochter net is verhuisd naar een nieuwe buurt. Terwijl je je dochter helpt om de middelbare school af te maken kom je verschillende vaders tegen met wie je op dates kunt gaan.
Met jouw zelfgemaakte personage maak je indruk op de vaders uit je buurt door minigames te spelen en de juiste keuzes te maken in dialogen. Dream Daddy is uit voor Mac, PC, Linux en PS4.
146800 1

5. To the Moon

In To The Moon vervul je als speler de laatste wens van een stervende man. Dat klinkt niet erg romantisch, maar toch hoort To The Moon in deze special met top 10 romantische games. In de wereld waarin To The Moon zich afspeelt, is het mogelijk geworden om iemands herinneringen aan te passen.
In To The Moon is het jouw doel om de wens van de stervende John te vervullen zodat hij gelukkig kan sterven. To The Moon is uit op Android, iPhone, iPad, Mac, PC en Linux.
146801 2

4. ilomilo

De nummer vier in deze special met top 10 romantische games is een subtiele romance. Als speler is het jou taak om in 49 verschillende puzzels de twee personages Ilo en Milo letterlijk dichter bij elkaar te brengen. Via briefjes die je vindt in de puzzels ontdek je het verhaal en lees je hoe de relatie tussen Ilo en Milo zich ontwikkelt.
ilomilo heeft ook een multiplayer modus waarin één speler Ilo en één speler Milo bestuurt. Veel stelt deze modus echter niet voor, het is simpelweg de singleplayer met twee controllers.
ilomilo is verkrijgbaar voor PC, Xbox 360 en voor Xbox One via backwards compatability.
146802 1

3. Gone Home

In Gone Home is er geen directe romantiek aanwezig. Je speelt als de 21-jarige Katie die na een periode in het buitenland weer thuiskomt in een verlaten huis. Terwijl je probeert te ontdekken wat de reden is voor het lege huis, kom je er achter dat je zusje verliefd is geworden.
Dit doe je door als speler informatie te verzamelen en in je hoofd alle puzzelstukjes met elkaar te verbinden. De manier waarop Gone Home geleidelijk het liefdesleven van je zusje aan je onthult, maakt dat dit spel thuishoort in deze special met top 10 romantische games.
Gone Home is te spelen op PC, Mac, Linux, PS4, Xbox One, Switch en iOS.
146803 1

2. Life is Strange: Before the Storm

De nummer twee in deze special met top 10 romantische games draait om de relatie tussen Chloe en Rachel. Twee tegenpolen die bevriend raken en, als je dat wilt, ook een relatie kunnen krijgen.
Naarmate het verhaal vordert leer je Rachel beter kennen en kom je erachter wie het meisje is naar wie Chloe zo vaak verwijst in de originele Life is Strange. Het spel kost zo'n twaalf uur om helemaal uit te spelen en is daarom ideaal voor een weekend.
Life is Strange: Before the Storm is te spelen op PC, Mac, Linux, PS4, Xbox One, Android en iOS.
146804 1

1. Florence

Florence is de nummer één in deze special met top 10 romantische games en ook de enige games exclusief voor smartphones in deze lijst. In Florence speel je de 25-jarige Florence die zich in het begin van het spel bevindt in een geestdodende routine. Een routine bestaande uit werk en het checken van social media.
Dit verandert als ze Krish tegenkomt, met wie ze al snel een relatie heeft. Via leuke en bijzondere gameplay laat Florence je de ups en downs van een relatie zien. Zo worden bepaalde puzzels makkelijker naarmate Florence Krish beter leert kennen.
Florence is te spelen op Android en iOS.

Populair Nieuws