Top 10 onaangekondigde games die E3 2015 zouden sieren!

Article
zaterdag, 30 mei 2015 om 13:14
xgn google image
Het mooiste van de E3 is toch wel de aankondigingen. Ieder jaar komen ontwikkelaars met hun nieuwste games, van nog nooit eerder vertoonde titels tot de zoveelste toevoeging aan een serie. Ook dit jaar verwachten we weer veel bijzonders, maar welke games zonder aangekondigde releasedatum zullen de E3 stilletjes voorbij gaan?

10. Zelda Wii U

Het was al bekend dat de release van de nieuwste Zelda-telg is uitgesteld naar volgend jaar. Ook het ontbreken van Links volgende avontuur op de E3 is geen verrassing. Zonde, want met iets meer informatie over het spel zou het wachten een stuk draaglijker worden.
71886

9. Super Mario Galaxy 3

Een derde Super Mario Galaxy lijkt misschien een gek idee, maar vergeet niet dat de eerste twee Galaxy-games enorme successen waren. Daarnaast heeft Mario op de Wii U nog geen groot 3D-spel met nadruk op de singleplayer. Nintendo zou wel gek zijn om die kans niet te benutten. Natuurlijk hebben we Super Mario 3D World, maar enkel singleplayer only ontbreekt.
Waarom zullen we zo'n game dan niet zien op de E3 2015? Hoewel een aankondiging niet helemaal uit te sluiten valt, heeft Nintendo aangegeven dat er dit jaar geen nieuwe Mario-game uitkomt. We zullen dus geduld moeten hebben.
71887

8. Red Dead Redemption 2

Dat er een tweede Red Dead Redemption komt, is zo goed als zeker. Ook heeft Rockstar gezegd dat we daar dit jaar meer over te horen krijgen. Dat betekent alleen niet dat een eventuele aankondiging op de E3 zal plaatsvinden.
Rockstar bepaalt immers zelf wanneer ze nieuwe informatie naar buiten brengt. Grand Theft Auto V is hier een goed voorbeeld van: ook deze game werd niet op de E3 aangekondigd. Dit spel werd namelijk eind 2011 officieel uit de doeken gedaan.
71888

7. The Last Guardian

Of dit spel er überhaupt ooit komt, is een kwestie van afwachten. Sinds de aankondiging in 2009 is er maar heel weinig (positief) nieuws over deze game naar buiten gebracht. Zo liep The Last Guardian meerdere vertragingen op en vertrok de uitvoerende producent.
De game, die gaat over de band tussen een jongen en een griffioen-achtig wezen, is in ieder geval niet geannuleerd. Afgelopen februari bevestigde een medewerker van Sony dat The Last Guardian nog steeds in ontwikkeling is.
71889

6. Ancestors: The Humankind Odyssey

Ancestors: The Humankind Odyssey is het nieuwste spel van Assassin’s Creed-maker Patrice Désilets. Wat deze ‘historische survival-game’ precies inhoudt, is nog niet helemaal bekend, maar we weten in elk geval dat het spel draait om de grootste momenten in de geschiedenis van de mensheid. Klinkt ambitieus!
De game schijnt zich nog in een vroeg stadium te bevinden, aangezien er nog geen gameplay en maar heel weinig beeldmateriaal is getoond. Een verschijning op de E3 ligt daarom niet erg voor de hand.
71890

5. The Elder Scrolls VI

Geruchten genoeg, maar momenteel is er bijna niets zeker over het zesde deel in de Elder Scrolls-serie. Ook de ondertitel is nog niet bevestigd, al zingt de naam ‘Argonia’ al een tijdje rond. Of dit inderdaad de titel is van de opvolger van Skyrim, moet blijken tijdens de aankondiging.
Verwacht deze alleen niet te snel: Bethesda heeft nog altijd geen officiële mededelingen gedaan.
71891

4. Crysis 4

Goed, dit is pure speculatie, maar gezien het succes van de eerdere Crysis-delen is een vierde game niet ondenkbaar. Het enige obstakel is het verhaal: Crysis 3 sloot het verhaal af dat in de eerste game begon. Er waren dan ook al berichten dat een nieuw spel in het Crysis-universum geen Crysis 4 zou gaan heten.
71892

3. Metroid Prime 4

Ook over een vierde game in de Metroid Prime-reeks zijn genoeg geruchten te vinden. Het ligt voor de hand: premiejager Samus Aran heeft nog geen eigen spel op de Wii U gehad en het einde van Metroid Prime: Corruption liet absoluut ruimte voor een vervolg. Want (spoiler!) van wie was dat schip?
Blijft er één vraag over: welke studio zou een nieuwe Metroid Prime kunnen maken? Retro Studios, die de eerste drie delen maakte, is de laatste jaren vooral bezig geweest met de Donkey Kong Country-serie. Al betekent dat natuurlijk niet dat deze ontwikkelaar niet kan terugkeren naar het Metroid-universum.
71893

2. Horizon

Dit zou de nieuwste game van onze eigen, Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games zijn. Guerrilla zelf houdt de kaken echter stevig op elkaar. Een studio die op de PlayStation Experience niets losliet, zou ook heel goed kunnen zwijgen op de E3.
71894

1. Legacy of Kain 6

De zesde Legacy of Kain-game was eigenlijk al in ontwikkeling en heette Dead Sun, maar werd geannuleerd. Hoewel de multiplayergame Nosgoth uit dit project voortkwam, wachten fans nog steeds op een volwaardig nieuw deel in de serie.
Helaas is het akelig stil rondom de Legacy of Kain-reeks. We zijn daarom niet erg optimistisch over de aankondiging van een nieuw zesde deel. De komende jaren niet, althans.