FIFA 16 veranderingen - Dit kan beter dan FIFA 15

Article
zaterdag, 30 mei 2015 om 13:14
xgn google image
De meeste kampioenen uit de nationale- en internationale competities zijn bekend, de transfers geruchtenmotor draait op volle toeren en binnenkort wordt de aankondiging van FIFA 16 verwacht. Maar wat ging er nu eigenlijk allemaal goed of fout in FIFA 15 en wat wil de community zien? De wenslijst met FIFA 16 veranderingen lees je in deze special.

Realisme

Ieder jaar nadert FIFA met een nieuwe versie meer de realiteit van het echte voetbal. Maar bij de voorgaande edities van FIFA zijn vele gaten blijven liggen op het gebied van realiteit.
Op het gebied van realisme zijn in FIFA 15 al grote stappen gemaakt met bijvoorbeeld specifieke eigenschappen van spelers. Maar het totaal plaatje van het een complete voetbalervaring ontbreekt nog en daarom zouden de volgende FIFA 16 veranderingen voor verbetering zorgen qua realisme.
Zo zijn de stadions vaak standaard. Nederland beschikt bijvoorbeeld alleen over een nagemaakte versie van de Amsterdam ArenA en zodra Feyenoord een thuiswedstrijd speelt, speelt deze zich af in een stadion die het meeste weg heeft van de Kuip. EA kan met FIFA 16 dan ook een slag slaan door meer stadions na te maken. Het liefst zelfs inclusief harde kernen met fakkels, vlaggen en liederen, dit alles om nog meer het gevoel te geven dat je ook daadwerkelijk in een bepaald stadion aanwezig bent.
Maar ook vormcrisissen kunnen in FIFA 16 worden toegepast. Als Messi bijvoorbeeld een hamstring blessure heeft in het echte leven, dan wordt deze ook door gevoerd naar het spel. Of zodra Cristiano Ronaldo zijn haar voor de zoveelste keer verandert, dan is het leuk om dit terug te zien in FIFA 16.
71757

Nieuwe commentatoren

Het commentaar van Youri Mulder en Evert ten Napel zal de meeste FIFA spelers na talloze seizoenen de strot uithangen. Vaak ken je na een week FIFA spelen de zinnen en conversaties van Youri en Evert al uit je hoofd.
FIFA 16 kan wel een frisse impuls gebruik met commentators zoals Sierd de Vos. Zijn unieke stijl als voetbalcommentator, brede kennis en lachwekkende uitspraken zouden zorgen voor een frisse, maar vooral vermakelijke wending in FIFA 16.
71758

Meer teams

FIFA 15 beschikt al over een groot aantal teams door de licentie van FIFA, maar wij willen meer zien in FIFA 16. Zo ontbreken alle clubs uit de Jupiler League en dit is natuurlijk jammer voor bijvoorbeeld de supporters van FC Dordrecht, want zo kunnen ook zij volgend jaar nog steeds met hun favoriete team spelen.
71759 3

Wijzigingen in FIFA Ultimate Team

Iets waar vrijwel iedere FIFA Ultimate Team speler het over eens zal zijn is dat de FUT op de schop moet door FIFA 16 veranderingen. Op ongeveer de helft van het seizoen 2014 - 2015 werden de price-ranges geïntroduceerd. Deze prijsklassen moesten zorgen voor een leukere en eerlijkere ervaring voor alle FIFA spelers, maar dit pakte voor de meeste FUT-spelers anders uit. Waar je eerste nog echt een slaatje kon slaan door het handelen op de transferlijst, is daar nu de lol van af.
71780 2

Betere scheidsrechters

Hadden alle scheidsrechters in de nieuwe FIFA maar net zoveel kwaliteit als onze eigen Bjorn Kuipers. Want de meeste scheldpartijen in FIFA ontstaan vaak door achterlijke beslissingen van scheidsrechters. Natuurlijk heb je in iedere competitie goede/slechte scheidsrechters, die allemaal hun eigen manier van fluiten hebben. Maar om minder frustratie te veroorzaken zou het fijner zijn als scheidsrechters niet bij iedere kleine overtreding fluiten, want voetbal is nu eenmaal een mannensport.
71781 2

Bugs oplossen

Bekende bugs uit FIFA 15 zijn cameramannen die over het veld lopen, keepers die langs de bal duiken, spelers die vastlopen en een bijtende Luis Suarez. Oké de laatste is niet altijd een bug, maar dit willen wij natuurlijk niet meer terugzien in FIFA 16.
71786 2

Betere servers

De grootste ergernisfactor van FIFA 15 is toch wel de servers van EA. Iedere FIFA 15 speler is wel eens uit een wedstrijd getrapt, heeft geen beloningen ontvangen voor het winnen van een wedstrijd of kan überhaupt niet online gaan door de servers. Het mag duidelijk zijn dit punt moet verbeterd worden met FIFA 16 veranderingen.
71787

Verbeterde Graphics

Qua graphics binnen de lijnen heb je in FIFA 15 weinig te klagen dankzij de realistisch nagemaakte spelers, maar het kan natuurlijk altijd beter. Maar de grootste verbeteringen op het gebied van graphics liggen bij FIFA 16 buiten de lijnen. De supporters op de tribune zijn vaak nog eenvoudig weergegeven en het lijkt dan ook op kopieer-en-plak werk van de supporters.
Dit zijn wat ons betreft de belangrijkste FIFA 16 veranderingen. Wat moet er volgens jou nog meer worden veranderd in FIFA 16? Deel jouw mening met ons in de reacties.