Top 10 Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 characters

Article
zondag, 14 februari 2016 om 15:02
xgn google image
Ultimate Ninja Storm 4 is nu uit. De game zou de meest complete Naruto game ooit moeten worden. Met een hoeveelheid karakters van 106 zit de game bomvol verschillende karakters uit het hele Naruto universum. De top 10 Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 characters vind je hier in ons overzicht!
Voorgaande Naruto games zaten al vol met karakters, maar in deel 4 van Ultimate Ninja Storm is het arsenaal aan vechtersbazen groter dan ooit. De karakters komen niet alleen uit het begin van de anime en manga, maar ook uit het einde van het verhaal. Stuk voor stuk zijn de karakters tof, maar er zijn er nou eenmaal een paar karakters die net wat interessanter zijn dan de rest. Die tien hebben we hier verzameld en in het onze top 10 geplaatst!

10. Killer Bee

Net als Naruto is Killer Bee, ook wel geschreven als B, een jinchuriki. De jinchuriki hebben allemaal één van de negen beesten in hen zitten. Zo is Killer Bee de jinchuriki van de hachibii, ook wel het beest met de acht staarten geheten. Hij kan door zijn goede band met het wezen zichzelf soms veranderen in de hachibii, mocht dat nodig zijn.
Killer Bee is een ninja van Kumogakure, het ninja dorp van de wolken. Bee vormt samen met A, die tevens de baas van het dorp is, een combo. Ze zijn net als twee handen op één buik, ook al zijn ze geen familie. Behalve zijn ninja-ambities, wil hij ook de beste rapper ter wereld worden en hij praat dan ook vrijwel exclusief in rijmvorm.
Behalve zijn behendigheid met zijn ninja krachten, heeft hij ook een bijzondere manier van vechten. Hij hanteert maar liefst zeven zwaarden terwijl hij vecht, die hij op de meest bizarre plekken vasthoudt. Zijn typische voorkomen, gekke raps en kracht zorgen ervoor dat Bee in deze top 10 Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 characters thuishoort. Hij is nu eenmaal een van de belangrijkste karakters in het verhaal van Naruto Shippuden.
86105

9. Deidara

Hoewel Killer Bee meer impact heeft op het verhaal, is Deidara ook een bekende uit het Naruto universum. De blonde ninja maakte deel uit van Akatsuki, de ninjagroep die het beest met de tien staarten wil verwekken door te jagen op alle jinchuriki. Akatsuki bestond uit veel sterke ninja die hun eigen dorpen achter zich lieten om lid te worden van de groep. Deidara is een van de bekendste ninja uit deze groep en heeft dat vooral te danken aan zijn speciale aanvallen.
Met behulp van monden die hij in zijn handpalmen heeft, kneedde hij van witte klei allerlei figuren die fungeerden als bommen. Deze creaties kon hij besturen en laten ontploffen wanneer hij dat nodig vond. Zijn aanvallen pasten bij zijn visie over kunst: Deidara was er namelijk van overtuigd dat echte kunst kapot moest gaan door een explosie. Deidara is niet de sterkste ninja verhaaltechnisch gezien, maar zijn unieke vaardigheden en voorkomen geven hem toch een plek in de top 10 Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 characters.
86107

8. Nagato

Net als Deidara was Nagato lid van Akatsuki. Hij was de leider van de groep en wilde met het tot leven wekken van het beest met de tien staarten een einde brengen aan het geweld in de wereld. Hij was tevens in het bezit van een Rinnegan, het meest bijzondere soort oog in het Naruto Universum. Nagato werd wel gezien als de uitverkorene die de wereld kon herstellen in vrede.
Dankzij zijn Rinnegan had hij de beschikking over alle zes de vaardigheden van de Sage of the Six Paths. Hij belichaamde deze vaardigheden in dode ninja’s, die hij vanaf een afstand kon besturen. Maar liefst zes verschillende lichamen kon hij tegelijkertijd laten aanvallen. Nagato was een van de eerste grote bad guys in Naruto en was lange tijd in de manga en anime de belangrijkste slechterik.
Zoals het wel vaker gaat in Naruto, trok Nagato uiteindelijk bij en wist hij vredig te sterven dankzij Naruto en zijn motiverende speeches. De mogelijkheid om tot wel zes lichamen te besturen en de Rinnegan maakten Nagato een van de sterkste ninja’s in het Naruto universum. Juist daarom hoort Nagato in deze top 10 Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 characters te staan.
86108

7. Obito Uchiha

Obito Uchiha is een ninja waarvan men lang dacht dat hij dood was. Hij werd in een flashback namelijk geplet onder een enorme rots. Obito blijkt het voorval echter overleefd te hebben en hij is boos. Hij zint op wraak tegen het dorp waar hij ooit thuishoorde.
Net als alle andere Uchiha heeft Obito de beschikking over de Sharingan, het bloedrode oog waarmee je zelfs de snelste bewegingen kan zien. Na de dood van Nagato krijgt hij echter ook de beschikking over een Rinnegan, die hij in zijn oogkas laat zetten. Obito wordt de jinchuriki van het beest met de tien staarten in de loop van het verhaal waardoor hij nog sterker wordt dat hij al was. Samen met Madara Uchiha wil hij de hele wereld in een soort illusie storten, waardoor iedereen in vrede kan leven.
Voordat blijkt dat Obito weer nog levend was, ging hij door het leven als Tobi. Als Tobi gedroeg hij zich regelmatig onhandig en klunzig, waardoor hij zijn echte intenties verborgen kon houden voor de rest van de wereld. Veel fans speculeerden ook al lange tijd dat Tobi weleens Obito had kunnen zijn. Na een tijd bleek dan ook dat deze theorie klopte en Tobi inderdaad Obito in disguise was.
86109

6. Minato Namikaze

Minato was de vierde Hokage, de leider van het dorp van Naruto. Hij was ook de vader van Naruto voordat hij doodging. Door een verboden techniek waarmee de doden tot leven konden worden gewekt werd Minato in het verhaal weer levend. Als leider was Minato zowel als ondode als bij leven sterk en vooral erg snel.
Zijn bijnaam was de yellow flash, omdat hij zich razendsnel kon bewegen. Met behulp van werpsterren met Marks erop kon hij heel snel van plek wisselen tussen deze Marks. Minato was tevens degene die van Naruto een jinchuriki maakte vlak voor zijn dood. Hij gaf hiermee wel zijn eigen leven op, maar redde het dorp van de ondergang en redde hierdoor honderden mensen.
86110

5. Sasuke Uchiha

Sasuke is alles wat Naruto niet is. Kalm, talentvol, snel geïrriteerd en ook is hij een beetje de bad ass van de alle karakters. Hij vormt dan ook een scherp contrast met hoofdpersoon Naruto, die veelal tegenovergesteld gedrag vertoont. Sasuke en Naruto zijn wat dat betreft typische karakters in Japanse shonen verhalen.
Sasuke is een van de laatst overgeblevene leden van de Uchiha clan, die vermoord werden door zijn broer Itachi toen Sasuke nog jong was. Later blijkt dat hij niet de enige was, want Obito leefde ook nog steeds. Net als de andere Uchiha beheerst Sasuke de vuur-ninjutsu als geen ander.
Verder is Sasuke herkenbaar aan het zwaard dat hij bij zich draagt en de typische rode Sharingan ogen van de Uchiha clan. Hij vertrok aan het einde van de originele Naruto manga en anime uit het dorp Konoha om te gaan trainen met Orochimaru, de eerste slechterik van het verhaal. In tegenstelling tot Naruto hadden veel mensen hoge verwachtingen van hem, omdat hij een Uchiha was en ninja-technieken feilloos beheerste. Ook de speciale technieken waarvoor hij zijn Sharingan moet gebruiken, weet hij zonder veel moeite uit zijn mouw te schudden.
Zoals in meer shonen verhalen uit Japan worden de hoofdpersonages uit een serie steeds sterker en de vijanden ook. Sasuke vormt hier geen uitzondering op. Een limiet wordt nooit bereikt: hij weet zichzelf elke keer weer te overtreffen, zoals dat wel vaker op een clichématige manier gebeurt in shonen. Desondanks is Sasuke zonder twijfel een van de coolste karakters in Naruto Shippuden en favoriet bij veel fans.
86111

4. Hatake Kakashi

Hatake Kakashi is de leider van Team 7, het team waar Sakura, Naruto en Sasuke deel van uitmaken. Kakashi is dan ook min of meer de leermeester van het drietal en was ooit vele malen sterker dan het drietal. Hij speelt een belangrijke rol in het verhaal, al wordt wel steeds duidelijk gemaakt dat hij geen Naruto is of Sasuke en dus nooit zo sterk kan worden als zij. Desondanks probeert hij zichzelf te trainen waar dat kan.
Kakashi verloor op jonge leeftijd zijn linkeroog. Zijn oog werd echter vervangen door het oog van Obito toen hij op sterven lag, die ooit toen Kakashi en hij nog jonger waren samen in één team zaten onder Minato, de vader van Naruto. Sindsdien heeft Kakashi een Sharingan tot zijn beschikking die hij bedekt met zijn bandana, zodat het niet zijn chakra opslurpt. Behalve zijn Sharingan is Kakashi herkenbaar en populair geworden door zijn grote bos grijze haar, laid back houding en shirt dat tot over zijn neus en mond zit getrokken, waardoor niemand het onderste deel van zijn gezicht kan zien.
Hoewel de Sharingan niet van hemzelf is, weet Kakashi deze toch te controleren en te gebruiken. Dit kost hem wel veel meer moeite dan normaal. Verder is de grijsharige ninja een fan van de icha icha boeken in de serie: dit zijn een soort romantische novelles. Als fanfavoriet hoort Kakashi ook zeker thuis in deze top 10 Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4 characters.
86112

3. Naruto Uzumaki

Als hoofdpersoon van de serie is Naruto Uzumaki een typische shonen held. Naruto kun je omschrijven als impulsief, onhandig, heeft een uitgesproken persoonlijkheid, wordt steeds sterker naarmate het verhaal vordert en heeft een groot hart voor mensen die hem dierbaar zijn. Hij vormt dan ook een tegenpool voor Sasuke, die in veel opzichten tegenovergesteld is aan hem. Deze formule komt wel vaker terug in anime en manga die tot de shonen categorie.
Naruto werd als baby al de jinchuriki van het beest met de negen staarten. Net als alle andere jinchuriki was hij een onbegrepen en eenzaam jochie omdat hij totaal anders was dan de andere inwoners. Hoewel Naruto geen talent lijkt te hebben, is hij toch vastbesloten om Hokage, oftewel de leider van het dorp te worden als hij later ouder is. Ondanks dat de meeste mensen hem uitlachen blijft hij vastbesloten zijn doel te bereiken.
Naruto ontwikkelt zich gedurende Naruto en Naruto: Shippuden tot een volwaardige ninja. Hij blijkt meer in zijn mars te hebben dan mensen voorheen dachten. Naruto is zelfs de enige die de wereld kan redden van de ondergang in de serie. Ondanks zijn typische knulligheid en grote mond gaat Naruto als hoofdpersoon je toch nauw aan het hart liggen als een van je favoriete ninja’s.
86114

2. Hashirama Senju

Hashirama Senju was de allereerste Hokage. Hij richtte samen met Madara Uchiha en zijn broer Tobirama het dorp Konoha op, waar hij de eerste jaren als Hokage de dienst uitmaakte. Net als Madara Uchiha wordt Hashirama wel gezien als een van de sterkste ninja’s die ooit geleefd heeft. Het is dan ook niet gek dat Hashirama zo hoog eindigt in deze top 10.
Voordat het dorp Konoha werd opgericht, vochten de Senju- en Uchiha clan tegen elkaar. Uiteindelijk wisten Hashirama en zijn rivaal Madara, die beide van verschillende clans waren maar toch vrienden waren, vrede te stichten toen zij beide de leiders werden van hun respectievelijke clans. De twee hadden een vriendschappelijke rivaliteit, maar Hashirama was altijd net iets sterker. Madara was hier echter niet blij mee.
Hashirama stond vooral bekend vanwege zijn ninjutsu-techniek waarbij hij hout kon oproepen en buigen naar zijn wil. Deze vorm van ninjutsu was uniek, want geen enkele andere ninja kon deze techniek ook toepassen. Dankzij de kracht van deze ninjutsu, werd door verschillende mensen geprobeerd nakomelingen en jonge kinderen te injecteren met cellen van de overleden Hashirama. Slechts een handvol mensen konden deze techniek gebruiken, al is dit slechts in mindere mate.
Hij kreeg tijdens zijn leven al de titel God of the Shinobi, oftewel god van de ninja’s. Deze titel kreeg hij dankzij zijn uitzonderlijke kracht en beheersing van ninjutsu. Na zijn dood werd hij door de verboden techniek weer tot leven gewekt om te vechten tegen Madara Uchiha. Zijn voormalige rivaal komt in Naruto Shippuden plotseling weer tot leven en zint op wraak tegen Konoha en de rest van de wereld.
86115

1. Madara Uchiha

Samen met Hashirama behoorde Madara tot de sterkste ninja’s ter wereld. Nadat ze samen Konoho hadden gesticht ontstond er onenigheid tussen de twee. Madara ging nepdood en dook onder om te werken aan zijn plan om vrede te stichten in de wereld. Zijn manier van vrede brengen was echter anders dan Hashirama voor ogen had.
Madara werkte tot aan zijn dood aan zijn Eye of the Moon plan: hij wilde een enorme Sharingan projecteren op de maan waardoor iedereen in een soort illusie terecht zou komen waarin geen conflicten zouden zijn. In feite wilde Madara de wereld besturen. Zijn plannen droeg hij over aan Obito, die hij redde van de dood.
Na zijn dood werd Madara vlak voor de oorlog weer levend gemaakt door Kabuto, die hoopte dat hij Madara zou kunnen besturen in de oorlog. Helaas bleek Madara te sterk en wist los te breken van de ninjustsu, zodat hij zijn eigen ding kon gaan doen.
Samen met Obito probeerde hij het Eye of the Moon plan te verwezenlijken. Hij werd hierbij tegengewerkt door Naruto, Kakashi, Bee en nog meer ninja’s. Nadat Madara het beest met de tien staarten in zichzelf opsloot en dus een jinchuriki werd, werd hij sterker dan ooit. Zo wist Madara alsnog Hashirama voorbij te gaan wat kracht betreft.
Zijn weelderige haardos, enorme kracht en het feit dat hij de ultieme slechterik is in het verhaal maken Madara Uchiha het meest herkenbare en sterke personage in Ultimate Ninja Storm 4. Je kan Madara in veel verschillende uitvoeringen onder de knoppen nemen. Denk aan Madara als jinchuriki, toen hij nog levend was en als ondode. Weet wel dat dit slechts een kleine greep is uit het arsenaal aan vechtersbazen in de game: er zijn er immers 106 waar je uit kan kiezen!