Top 10 meest wrede anti-piraterij methodes

  Yarrr! Piraterij is al vanaf dat gamen net uit de luiers kwam iets waar ontwikkelaars en uitgevers mee worstelen. Veel boekaniers hebben de online zeeën getrotseerd en games geprobeerd gratis illegaal te spelen, en ze stuitten op een aantal wrede methodes om ze te stoppen. Dit is de Top 10 meest wrede Anti-Piraterij methodes!

  10. Alan Wake - Ooglapjes

  Als we het ergens over eens kunnen zijn, is het dat Alan Wake een serieuze game is. Als je de game alleen illegaal gedownload hebt en de game erachter komt dat je een piraat bent, krijgt Alan Wake zelf een ooglapje. Barry krijgt er zelfs twee! Ook zijn de berichten die je tijdens laadschermen ziet, veranderd in berichten die je beleefd vragen of je de game legaal aan wilt schaffen.

  Fans van de game vonden dit zo leuk, dat ze aan de ontwikkelaar hebben gevraagd om deze functie voor iedereen beschikbaar te maken. Arrr mateys!

  9. De Sims 4 - Pixels, overal pixels!

  Dit is het meest recente voorbeeld van een anti-piraterij methode in een game. Bij een illegaal verkregen versie van De Sims 4 breidden de blokjes die je normaal gesproken ziet als een Sims gaat douchen of naar de WC gaat, zich uit over het hele scherm totdat je helemaal niks meer kon zien. Veel gamers dachten dat dit een bug was, maar het werd al snel duidelijk dat dit gewoon een slimme truc van EA was om te sollen met digitale zeerovers.

  Yo-ho yo-ho a pirate's life for me? Deze keer niet!

  8. Crysis: Warhead - Kippen schieten

  Het doel in een shooter is om de reet van je tegenstanders vol met lood te pompen. Best lastig dus als dat lood dan wordt vervangen door kippen. Als je Crysis Warhed niet activeert of als de game weet dat je een illegale versie speelt schieten alle wapens in de game kippen in plaats van vogel- euh, kogels. Dit maakt het uitspelen van de game bijna onmogelijk, maar het ziet er wel leuk uit!

  7. Mirror's Edge - Hoogtevrees

  In een game waar je over de daken rent en van gebouw naar gebouw springt is het natuurlijk belangrijk dat je snelheid maakt. Bij een gekopieerde versie van Mirror’s Edge kan je zo hard als je wilt afrennen op een schans, maar als je in de buurt komt begin je automatisch zo traag als dikke stront te lopen. In de bovenstaande video is te zien dat het gevolg is dat de sprongen in de game onmogelijk zijn om te halen. Pijnlijk!

  6. Batman: Arkham Asylum - Bad Man

  De Arkham games van de Dark Knight zijn goed ontvangen en daarom ook erg populair. Geen verrassing dus dat veel mensen de game illegaal in hun klauwen probeerden te krijgen. Als ze dat deden stond ze echter een nare verrassing te wachten- gliding, een vaardigheid die essentieel is om op bepaalde plekken in de game te komen, werkte niet meer. Het resultaat was een game die je niet kon uitspelen, goed gespeeld Eidos!

  Eén schavuit met ballen ging klagen over de bug op het officiële forum van Eidos. De reactie van administrator Kein was goud waard:

  “Het probleem waar je tegenaan bent gelopen is een haak in de kopiebeveiliging, om mensen te pakken die proberen gecrackte versie van de game gratis te downloaden. Het is geen bug in de code van de game, het is een bug in je morale code.”

  5. Game Dev Tycoon - Een koekje van eigen deeg

  Mensen die Game Dev Tycoon illegaal gedownload hadden, kregen een flinke dosis ironie voorgeschoteld. In deze game moet je namelijk je eigen game ontwikkelen en verkopen, maar zodra je dat in de illegale versie doet, wordt jouw game massaal illegaal gedownload. Met als gevolg dat je failliet gaat, je duren moet sluiten en jouw studio opgeheven wordt. Een koekje van eigen deeg!

  4. Metal Gear Solid - Kijk op de achterkant van de doos

  In Metal Gear Solid op de originele PlayStation moet je op een bepaald punt in de game het personage Meryl via de Codec bellen. Het enige probleem is dat haar nummer nergens in de game te vinden is. De enige plek waar het nummer staat is op de achterkant van de fysieke game, wat betekent dat wanneer je de game niet hebt gekocht (of het doosje niet hebt) je niet verder kan. Handig!

  3. Grand Theft Auto IV - Dronken over straat

  Bij illegaal gedownloade versies van GTA IV ziet de game eruit alsof je net een hele fles whisky achter de kiezen hebt. In andere woorden: het beeld beweegt alle kanten op wat de game bijna onspeelbaar maakt. Kudos als je een missie weet te halen met dit beeld!

  2. Spyro: Year of the Dragon - Van alles en nog wat

  De derde Spyro game is bijzonder omdat deze overvol is met anti-piraterij methodes. Het kraken van de game werd boekaniers heel erg moeilijk gemaakt. Spyro 3 zit vol met anti piraterij booby traps die, als ze af gaan, allerlei bizarre dingen laten gebeuren. Het personage Zoe informeert je vroeg in de game al dat je een illegale versie speelt, maar dat is nog maar het tipje van de sluier.

  Willekeurige eieren en edelstenen in levels waar je momenteel niet in zit worden verwijderd waardoor de game niet te halen is. De game crasht bewust op een aantal verwarrende manieren. In de Europese versie verandert de taal willekeurig en er zijn nog veel meer andere rare gebeurtenissen. Eén ding is zeker, het werd de piraten alles behalve makkelijk gemaakt!

  1. Earthbound - Een onmogelijke taak

  De ergste anti-piraterij methode is gereserveerd voor Earthbound. In illegale versies van deze Super Nintendo klassieker werden gamers die de berichten die het spel naar je stuurde negeerde gebombardeerd met een veel grotere hoeveelheid vijanden dan in de normale game. Als je doorzette en het toch tot bij de eindbaas wist te schoppen stond je een nare verrassing te wachten: de game crasht en verwijdert al je savegames. Al dat harde werk voor niks!

  Niet geloofwaardig? Check de bovenstaande video en zie het zelf...

  Game Dev Tycoon

  Verkijgbaar vanaf 29 august 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.