Top 10 leukste kerstfilms

  Het einde van het jaar is nabij en dat betekent dat we weer met volle teugen mogen genieten van de gezellige goedzak Santa en alles daar omheen. Films zijn tegenwoordig ook onlosmakelijk verbonden met het kerstfeest. Voor het gemak hebben we de top 10 leukste kerstfilms even op een rijtje gezet. Geniet van het kijken en een prettig kerstfeest!

  10. Rare Exports: A Christmas Tale

  Kerstmis hoort gezellig te zijn. Op het witte doek kun je er echter van maken wat je wilt. Finland heeft besloten de legende van de Kerstman een klein beetje anders op te vatten en dat resulteerde in een ontzettend coole film.

  In Rare Exports is de Kerstman een moordzuchtig beest dat erg kan genieten van een knapperig stuk kindervlees. Heb je wel eens zin in iets anders tijdens een gezellige kerstavond, dan kunnen we Rare Exports van harte aanraden.

  9. The Nightmare Before Christmas

  Tijdens Halloween noemden we deze film al even, maar ook tijdens kerst is The Nightmare Before Christmas - en echte Burton klassieker - absoluut het kijken waard.

  Hoofdrolspeler Jack Skellington is hét gezicht voor Halloween. Hij heeft het inmiddels echter wel gezien met het op hol laten slaan van de wereld. Iets anders en spannends vindt hij in ‘Christmas Town’. Kerstmis is zo leuk dat het de charmante Jack verleidt om de rol van Kerstman op zich te nemen. Dat gaat uiteraard mis en dat speelt zich uit in een fantastische stop-motionfilm.

  8. Gremlins

  We hopen dat jullie geen mogwai onder de boom zullen vinden tijdens kerst. Het mogen dan wel lieve beestjes lijken, maar iedereen die deze films gezien heeft zal weten dat schijn bedriegt.

  Vooral als je ze voedsel geeft na middernacht krijg je grote problemen. Toch maakt al die chaos die er uit voortvloeit wel een vermakelijk film. De opdonders zorgen voor een erg geslaagde horrorkomedie die je ieder jaar rond Kerstmis weer vol vreugde kunt kijken.

  7. Elf

  Elf gaat over – hoe kan het ook anders – een elf. Buddy (Will Ferrell) groeit op op de noordpool en wordt daar getraind als elf. Wanneer hij te horen krijgt dat hij geen echte elf is, gaat hij op zoek naar zijn echte ouders.

  Elf is een echte kerstfilm die je een warm gevoel geeft. Je kunt niet anders dan blij toekijken hoe de naïeve Buddy zijn weg vindt in de echte wereld. Het is misschien niet de beste film, maar het weet de essentie van Kerstmis goed over te brengen.

  6. Batman Returns

  De Batman films van Christopher Nolan zijn we nog niet vergeten, maar het kan nooit kwaad om eens een van de oudere Batman films te kijken. Batman Returns is bijvoorbeeld een geweldige kerstfilm.

  In dit deel is het de Penguin die Gotham City aan zijn voeten wil hebben, terwijl Batman zijn handen vol heeft aan Catwoman. De film is werkelijk te prachtig voor woorden en geeft een heerlijk warm gevoel. Dat je tegelijk ook nog eens kunt toekijken hoe Batman kont schopt, is dan alleen maar een mooie bonus.

  5. It’s a Wonderful Life

  Eén van de beste kerstfilms ooit is al vele jaren te zien. It’s a Wonderful Life kwam uit in 1946 en in al die jaren erna zijn er maar weinig kerstfilms verschenen die het kerstgevoel beter over weten te brengen.

  In de film wordt een gefrustreerde zakenman zijn leven getoond als hij nooit bestaan zou hebben. Als je deze film gaat kijken kun je twee uur aan warmte en vrolijke gevoelens verwachten. It’s a Wonderful Life is een fantastische film, die iedereen met een liefde voor kerst gezien moet hebben.

  4. National Lampoon’s Christmas Vacation

  Iedereen die bekend is met National Lampoon weet dat de Griswolds een moeilijk leven hebben. Hoofd van de familie Clark lijkt ongeluk aan te trekken.

  Wanneer de excentrieke leden van zijn familie zich verzamelen om Kerstmis te vieren, krijgt Clark het extra moeilijk. Als dan ook nog eens zijn kerstmisbonus geschrapt wordt, gaat hij helemaal door het lint. Christmas Vacation is zonder twijfel een van de grappigste kerstfilms ooit en verdient daarmee een vierde plek in deze lijst.

  3. The Muppet Christmas Carol

  Het klassieke kerstverhaal van Charles Dickens kan natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Kerstmis is namelijk niet compleet zonder het magische verhaal van de schrijver. Er zijn talloze films verschenen die op dit verhaal inspelen, maar onze favoriet is toch echt de versie van de Muppets.

  Deze verfilming zit vol goede grappen, toffe liedjes en leuke cameo’s. The Muppet Christmas Carol is een verrassend aangrijpende film, mede door de fantastische vertolking van Scrooge door Michael Caine.

  2. Home Alone

  Wie heeft tijdens zijn jeugd nou geen Home Alone gekeken? De eerste twee delen in deze franchise zijn vooral memorabel. De jonge Kevin wordt door zijn familie totaal over het hoofd gezien wanneer deze op kerstvakantie gaat. Kevin heeft echter geen tijd om zich zorgen te maken en geniet met volle teugen van zijn vrije tijd.

  Als op een avond inbrekers zijn huis willen overvallen, moet hij alles uit de kast halen om de indringers tegen te houden. Home Alone is een film vol boobytraps die keer op keer een lach tevoorschijn weten te toveren.

  1. Die Hard

  Er kan er maar een de beste zijn en dat is Die Hard. Op de vooravond van Kerstmis doet politieagent John McClane een poging om het bij te leggen met zijn vrouw. Dat gaat ongelooflijk mis wanneer het gebouw waarin hij zich bevindt wordt overgenomen door Hans Gruber en zijn handlangers.

  Iedereen wordt gegijzeld, maar gelukkig weet McClane weg te slippen. Op hulp van de politie hoeft hij niet te rekenen, dus besluit hij zelf iedereen te redden. De actie die volgt, ben je misschien niet gewend in je typische kerstfilm, maar we kunnen er niet omheen dat het verschrikkelijk awesome is. Yippee-ki-yay, motherfucker!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.