DDoS-aanval? Dan speel je toch lekker een van deze offline games!

  Dacht je afgelopen kerst even lekker online te kunnen gamen, lagen PSN en Xbox Live eruit omdat er hackers een DDoS-aanval uitvoerden. Daar gaat je luie dagje GTA Online of Destiny. Gelukkig zijn er een heleboel goeie games te vinden die je offline speelt, en wij hebben er vijf voor je op een rijtje gezet!

  Metro Redux (PlayStation 4, Xbox One)

  Twee games voor de prijs van een! En wat voor games. Eerder werden ze al uitgebracht voor de Xbox 360, PC en PS3, maar worden nu opgepoetst en gevuld met extra’s naar de nieuwe generatie consoles verscheept. Het origineel werd de hemel al in geprezen, maar nu gaan beide games daar nog eens voorbij.

  Metro neemt je mee naar het metrostelsel onder Moskou. Complete volksstammen schuilen hier namelijk voor de door kernwapens verwoeste wereld. Het lijkt Fallout wel. Het grootste deel van de game speelt zich ondergronds af, maar je zal zo nu en dan ook naar boven moeten om wat rotklusjes te voltooien. En laat je nou net opgewacht worden door gemuteerde monsters.

  Daar komt nog eens bij dat je ontzettend afhankelijk bent van je uitrusting. Het gasmasker dat je op moet hebben om boven de grond te gaan is met een paar kogels stuk, de voorraad zuurstof sneller op dan je lief is en kogels worden gebruikt om mee te betalen. Je bent dus continu aan het afwegen of het verstandig is om je vijanden af te schieten, of om ze heen te sluipen zodat je nog een beetje geld overhoudt. Tel daar de duistere sfeer en een goed verhaal bij op, en je merkt niet eens meer dan je internet eruit ligt.

  Halo The Master Chief Collection (Xbox One)

  Als je een tijdje bezig wilt zijn zonder dat je internet hebt, zit je met The Master Chief Collection goed. Dit pakket bevat maar liefst vier complete games en vertelt in totaal het verhaal van de one and only Master Chief. Hoewel Halo groot is geworden door de multiplayer, is de singelplayer ook absoluut de moeite waard om een keer te spelen. En wanneer komt er nou een beter moment om dit te doen, dan tijdens een DDoS-aanval op Xbox Live?

  In deze first-person shooter stappen we in het harnas van The Master Chief, een van de laatste, levende Spartans op de wereld. Hij neemt het op tegen het buitenaards ras The Convenant, die maar wat graag het hemellichaam Halo in handen wil krijgen. Het gevolg: veel spektakel, schieten, ruimteschepen, bovengemiddeld mooie muziek en schitterende omgevingen. En dat maar liefst vier games lang!

  Dragon Age Inquisition (PlayStation 4, Xbox One)

  Een van de hoogst beoordeelde games van 2014 op XGN, gemaakt door een van de beste ontwikkelaars van afgelopen jaar. Dragon Age Inquisition heeft alles: honderden uren gameplay, een fantastisch verhaal en natuurlijk draken! Is er iets wat je beter kan doen zonder internet? Oke, als je niet van RPG's houdt, kun je nu wel stoppen met lezen.

  In BioWare's nieuwste avontuur ben jij de leider van de inquisitie, die op zoek gaat naar veroorzakers van de chaos in Thedas. Samen met een groepje helden is het aan jou om orde op zaken te stellen en het land weer een beetje te laten relaxen. Hiervoor vecht je tegen van alles en nog wat, waaronder uiteraard een draak of twee.

  In de grote open wereld heb je zelf de keuze wat je wanneer doet, kun je jouw karakter naar gelang aanpassen en heb je keuze uit honderden opdrachten. De dynamische wereld zit vol geheimen, vijanden en mooie locaties. Afhankelijk van hoe jij speelt zal de wereld hierop reageren en breng jij alles weer terug naar een vredig bestaan. Of niet?

  Grand Theft Auto V (PlayStation 4, Xbox One)

  Als er een game is die de stempel ‘compleet’ mag dragen, dan is dat Grand Theft Auto 5 wel. De game heeft alles, van straatraces tot yoga, en van gangster afschieten tot een stukje gaan fietsen met je zoon.

  Zoals je al jaren van GTA gewend bent heb je de vrijheid om te gaan en staan waar jij wilt. De speeltuin waar de game zich afspeelt is Los Santos, een fictieve versie van Los Angeles, met daaromheen stranden, bossen, bergen en the good ol’ country life.

  Voor iedereen die het nog niet wist: In dit deel speel je met maar liefst drie personen, Trevor, Michael en Franklin. Ieder personage is uniek, met eigen humor, sadisme, stijl en speelwijze. Zo nu en dan kruizen ze elkaars pad en beleven ze samen de meest bizarre momenten: banken overvallen, vliegtuigen kapen of gewoon een ‘rustig’ wandelingetje maken met de hond. En als je dan toch echt niet zonder internet kan, kun je altijd nog surfen op de in-game browser.

  The Last Of Us (PlayStation 4)

  Een van de beste games voor de PlayStation 3 is nu nóg beter gemaakt voor de nieuwe generatie. De game ziet er beter uit, de karakters bewegen soepeler, de lichtinval is beter, het verhaal nog steeds hetzelfde. Kortom, dit is de ultieme game om een internetloos weekend mee door te brengen.

  In The Last of Us speel je met Joel, een verbitterde man die zijn dochter is kwijtgeraakt nadat er een infectie is uitgebroken die de complete mensheid verandert in paddenstoelen. Hij blijft alleen over en besluit zijn leven te vullen door speciale dingen in en uit de quarantainezonde te smokkelen.

  Op een dag krijgt hij de opdracht om Ellie de stad uit te krijgen. Ellie is geïnfecteerd, maar verandert niet. Reden genoeg om het halve land af te reizen om haar naar een groep onderzoekers te brengen. Een reis die je nog lang zult bijblijven, want onderweg gebeuren de raarste dingen. Sluip je weg door een winkelcentrum, vecht tegen een stelletje losgeslagen kannibalen en jaag op je eigen eten in de koude winter. Dit is iets wat je niet vaak ziet in een game, zo filmisch, zo meeslepend, zo meesterlijk goed.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.