Top 10 lelijkste box arts van de laatste jaren

Article
donderdag, 28 januari 2016 om 13:57
xgn google image
Bij het kopen van een fysieke game is de box art het eerste waar je kennis mee maakt. Echter is deze eerste indruk niet altijd even goed. De 10 volgende games hebben de lelijkste box arts van de laatste jaren. Lees en huiver.
Als gamer wil het oog ook wel eens wat. Betere graphics is waar de nieuwe consoles al jaren naar streven. Het feit is dat de ontwikkelaars vaak zo druk zijn met de ontwikkeling dat ze vergeten dat er meer bij de distributie van een game komt kijken behalve de gameplay zelf.
De box art mag niet onderschat worden aangezien het de eerste indruk van de gamer beïnvloed. Hieronder komt de top 10 van miscreaties waarbij het de ontwikkelaar duidelijk niet richtte op het verkopen van de game. Deze top 10 omvat echter alleen de box arts van de laatste paar generaties platformen.

10. Batman Arkham City

Je zou denken dat Triple-A titels een box art krijgen waar zorgvuldig mee is omgegaan en kwaliteit uitstraalt. Batman Arkham City gaat echter de traditie tegen met deze boxart die op een krantenpagina lijkt. Tussen alle reviews en schreeuwende koppen kun je, als je heel goed kijkt, Batman ontdekken. Deze boxart is stijlvol voor zoekpuzzels, niet voor een Batman-game. En met deze top 10 plaats komt Batman Arkham City met zijn box art op nummer 10.
lelijkste box arts

9. Blackwater

Blackwater is een game van ontwikkelaar Zombie Studios. Gelukkig is de game vrij onbekend gebleven want met deze box art zou menig ontwikkelaar geen positieve ontvangsten krijgen. Deze box art zet de emotieloze uitdrukkingen van de drie militairen, die overigens niet van elkaar te onderscheiden zijn, in de overbelichte schijnwerpers. Door het berenklauw logo van Blackwater lijkt de box art ook iets weg te hebben van een jachtsimulator. De berenjacht schijnt even goed te zijn gegaan als de box art, geflopt.
lelijkste box arts

8. Deadliest Catch Sea Of Chaos

Zoals de box art al doet vermoeden is het een vissimulator, waarbij je volgens de afbeelding op de gevaarlijkste dieren van de zee mag jagen... krabben! Geen box art is spannender dan eentje waarbij onschuldige dieren als echte criminelen worden behandeld. Zelfs de scheepslieden op de box art laten blijken dat je maar gewoon beter verder kunt lopen zonder deze game aan te raken. De achterste zwaait je uit terwijl de voorste iets roept als: "Maak dat je wegkomt nu het nog kan!" Als zelfs de box art het niet ziet zitten verdient deze titel een plaatsje in de top 10 van lelijkste box arts.
lelijkste box arts

7. Major League Baseball 2K9

Box arts van het sportgenre zijn over het algemeen vrij repetitief en karig, zo ook die van Major League Baseball. Echter is deze box art zo nietszeggend dat het net zo goed een omslag voor een tennis-, badminton-, of waterpologame had kunnen zijn. Gelukkig dat in de titel precies staat wat voor soort sport dit moet voorstellen. Aangezien deze box art nooit een homerun heeft geslagen tussen de andere titels krijgt het een verdiende zevende plaats in de ranglijst.
lelijkste box arts

6. Sledgehammer

De box art van Sledgehammer is een spin-off versie van de hiervoor genoemde Midgetgolf League gemixt met een Sudoku. De vrachtwagen, als het geen brievenbus is, bestaat uit een enkel vlak, waardoor deze box art meer weg heeft van een Mondriaan schilderij. Geruchten gaan dat de box art van deze exploderende kubus in Microsoft Paint is gemaakt. De titel, dat de andere helft van de cover in neemt, is beter vormgegeven en vanwege deze reden verschijnt de box art in deze top 10 in plaats van een museum met abstracte kunst.
lelijkste box arts

5. Amnesia The Dark Descent

Er is geen andere verklaring voor deze box art dan dat er een foto is gemaakt van een gemuteerde eend en hier een wazig filter overheen is gegooid. Voor een horrorspel dat de duistere sfeer als een van de kernaspecten bevat, heeft de game een komische box art die geheel afdoet aan de spanning. Zo verbaasd als dat de personage kijkt, zo verbaasd zullen de ontwikkelaars ook geweest zijn dat dit echt dé box art van de game werd. De box art is net zo afschuwelijk als de skateboard kwaliteiten van onze oud premier. De enige plaats waar deze box art verkocht mag worden is in de kerkers van het spel zelf.
lelijkste box arts

4. Petz Hamster Bunch

Als je de box art ziet denk je niet gelijk aan gamen, überhaupt denk je waarschijnlijk helemaal nergens aan aangezien deze box art nog even verwerkt moet worden. Hamsters, tropische kleren en een mooi strand. Deze combinatie klinkt als een wilde avond vol drank die geëindigd is rondom de tekentafel als een grote grap. Diegene die deze box art uiteindelijk toch heeft laten printen is een groot dieren liefhebber of heeft gewoonweg een weddenschap verloren. Deze box art doet het goed als afbeelding bij een dierenwinkel, niet als gamecover.
lelijkste box arts

3. Gummy Bears Minigolf

Het samenstellen van een box art is een ingewikkeld proces. Alle afbeeldingen moeten samen een kloppend geheel vormen. Een analyse van de box art van deze game is wel zo gepast dus hieronder de belangrijkste elementen die te vinden waren:
  • Gummy Bears
  • Een kikker met een kroon
  • Een schatkist
  • De gemberkoekman
  • Een krab
  • Een marionet met een kanon
  • Een kasteel
Wat deze elementen met elkaar gemeen hebben om samen op een box art geplaatst te worden? Geen idee, maar het is bereikt hiermee wel de top 3 van lelijkste box arts.
lelijkste box arts

2. Deal or No Deal

Na het gelijknamige spelprogramma op televisie heeft de ontwikkelaar Mindscape zich gewaagd om een toffe game rondom dit concept te maken. Daar is helemaal niks mis mee, maar waarom de keuze op deze box art is gevallen blijft een raadsel. De man lijkt op een foute astroloog die een de handpalm leest van een goedgelovig persoon, door het telefoondraad heen. Deze box art bevat naar alle waarschijnlijk zendertjes van de inlichtingendienst. Hierdoor kunnen ze je naar huis volgen en kijken of je wel helemaal 100% bent vanwege de aankoop van deze cover. Deze game is absoluut een no deal.
lelijkste box arts

1. Russel Grant's Astrology

Dat astrologen gebruikt worden voor foute box arts mag na de nummer 2 van dit lijstje wel duidelijk zijn. Echter de nummer 1 gaat hier dubbel en dwars overheen. Er zijn weinig woorden voor om te beschrijven hoe onaantrekkelijk deze box art is. Deze cover staat met stip op nummer 1 van de meest lelijk box arts van de afgelopen jaren.
lelijkste box arts
Kan je niet genoeg krijgen van lelijke box arts? Lees dan ook de top 10 lelijkste box arts die al wat ouder zijn.

Populair Nieuws