Top 10 hoogtepunten E3 2014 Nintendo persconferentie

Article
woensdag, 11 juni 2014 om 9:30
xgn google image
Ook dit jaar is Nintendo weer de hekkensluiters van alle grote namen op de E3. Ook het Japanse bedrijf heeft middels een livestream diverse aankondigingen gedaan. Wat waren de tien leukste momenten?
Nintendo houdt er van om dingen anders aan te pakken. Daarom doet het bedrijf al jaren niet meer aan een persconferentie in een gevulde theaterzaal, zoals de concurrentie traditioneel wel doet. Nintendo is de laatste tijd meer van de livestreams en heeft ook tijdens de E3 van 2014 de tijd genomen om via de digitale snelweg het een en ander aan te kondigen.

Nintendo persconferentie E3 2014

XGN keek aandachtig mee tijdens de vele aankondigingen en trailers, een heeft de tien leukste momenten op een rijtje gezet. Van Zelda tot aan vechtende CEO's, je kunt het zo gek niet bedenken of het is voorbij gekomen!
10 xenoblade chronicles x 3918

10. Xenoblade Chronicles X

We starten de lijst met Monoliths aankomende game voor de Wii U. Eerder enkel bekend onder de letter X, is Xenoblade Chronicles X tijdens de stream van Nintendo uitgebreid aan bod gekomen. De officiële naam is dus onthuld en het is nu ook bekend dat de game volgend jaar moet verschijnen.
De Xenoblade serie is niet onbekend met Nintendo platformen. Op de Wii kwam Xenoblade Chronicles namelijk al uit. Ook die game is ontwikkeld door Monolith Software.
9 pok emon alpha sapphire omega ruby 3920

9. Pokémon Alpha Sapphire & Omega Ruby

Pokémon was ook weer aanwezig. Pokémon Alpha Sapphire & Omega Ruby komen op 28 november uit op de 3DS, aldus Nintendo. De games zijn remakes van de eerder verschenen Pokémon Ruby & Sapphire games. Naast een grafische opknapbeurt komen er ook nieuwe ‘Primal’ Pokémon naar de game.
Die laatste soort Pokémon zijn middels een trailer aan het grote publiek getoond. Hierboven kun je de monsters in actie aanschouwen!
8 bayonetta 2 3926

8. Bayonetta 2

Een veel hardere game is Bayonetta 2. De game komt aanstaande oktober uit en laat je, net als in deel één, flink rondhakken. Platinum Games is al bijna twee jaar met de game bezig en de gelijknamige hoofdpersoon laat je weer uren achter je Wii U zitten.
Nintendo kondigde naast de releasedatum ook aan dat de originele Bayonetta game meegeleverd wordt met exemplaren van Bayonetta 2. Op die manier kun je het verhaal vanaf het begin beleven en krijgt je helemaal waar voor je geld!
7 yoshi woolly world 3930

7. Yoshi Woolly World

Dat je samen met Yoshi een heleboel leuke avonturen kunt beleven, valt op te maken uit de vele games waarin de dino de hoofdrol vertolkt. Maar wat als je de spelwereld met wol in elkaar knutselt? Dan krijg je Yoshi’s Woolly World.
Met de unieke grafische stijl en de nieuwe gameplaymechanieken die door de wollen omgeving ontstaan, kun je samen met Yoshi genieten van een fris avontuur.
6 captain toad treasure tracker 3935

6. Captain Toad: Treasure Tracker

Toad krijgt zijn eigen game. In Captain Toad: Treasure Tracker reist de paddestoelvormige held naar kubusvormige werelden en lost hij allemaal puzzels op. De game komt naar de Wii U toe en moet nog dit jaar uitkomen.
Heel veel games met Toad in de hoofdrol zijn er niet, dus het is mooi van Nintendo dat het bedrijf ook hun minder bekende karakters soms in de schijnwerpers zet. Mario kent iedereen wel, nu is het tijd voor Toad om beroemd te worden!
5 mario maker 3941

5. Mario Maker

Het maken van jouw eigen Mario levels wordt dankzij Mario Maker werkelijkheid. In een simpel opgebouwde bouwmodus kun je in zowel Super Mario Bros als New Super Mario Bros stijl jou fantasie de vrije loop geven.
Bouw ingewikkelde doolhoven of houd het lekker simpel zodat ook de mindere gamers leuk mee kunnen doen. De keuze ligt bij jou!
4 reggie fils aime 3948

4. Reggie Fils-Aime

Een speciale rol was er dit keer voor Reggie. De directeur van Nintendo Amerika speelde namelijk in een heuse sketch van Robot Chicken proporties. Met lekker veel actie en humor werd de stream gestart, die bouwde gelijk een goede sfeer op.
Het hoogtepunt was toch wel het gevecht tussen de CEO’s van Nintendo Amerika en Azië. Met sierlijke salto’s en indrukwekkende vechttechnieken gaan de twee elkaar te lijf. Het heeft nog het meeste weg van de Matrix!
3 super smash bros 3956

3. Super Smash Bros.

Super Smash Bros. is voor velen dé vechtgame van de laatste paar decennia. De hersenpan van Luigi inslaan als Mario is kennelijk voor velen een enorme verademing. Wii U en 3DS-bezitters kunnen dan ook opgelucht ademhalen met Super Smash Bros. voor Wii U en 3DS. De originele gameplay is terug en ziet er mooier uit dan ooit tevoren.
Tijdens de stream heeft Nintendo een paar nieuwe karakters onthuld. Zo kun je met jouw Mii-personage aan de slag in drie verschillende klassen: de Brawler, de Swordfighter en de Gunner. Elke klasse heeft speciale aanvallen en een andere specialiteit. Genoeg manieren dus om elkaar tot moes te slaan.
2 amiibo 3965

2. Amiibo

Nintendo pakte groots uit met zijn Amiibo karakters. Dit zijn kleine beeldjes met daarin een chip verwerkt, die samenwerken met diverse Wii U games. Data kan worden opgeslagen op de chip en kan vervolgens door de Wii U worden afgelezen. Zo kun je jouw karakters steeds verder levelen en overal mee naartoe nemen.
Naast dat ze praktisch gebruikt kunnen worden, zien ze er natuurlijk ook gewoon super mooi uit. Fans van Nintendo helden als Mario en Link kunnen hun boekenplanken nu ook mooi opfleuren met deze kleurrijke figuurtjes.
1 the legend of zelda wii u 3995

1. The Legend of Zelda Wii U

Hoewel de naam nog onbekend is, is de nieuwe The Legend of Zelda game nu al een hoogtepunt van de E3 dit jaar. De trailer van de game die Nintendo heeft getoond ziet er prachtig uit en er werd al snel duidelijk gemaakt dat het hier over een open-wereldgame gaat.
Al snel slaat de stemming in de prachtige wereld om als Link wordt achtervolgd. De held is echter niet bang voor zijn tegenstander en trekt met zijn pijl en boog ten strijde. Dit is waar fans van de serie op hebben zitten wachten!