Top 10 Halloween horror films die je moet zien!

  Oktober, de maand van het griezelen. Op 31 oktober is het officieel Halloween. Toch wordt Halloween bijna de hele maand oktober gevierd. De perfecte maand om jezelf te verwennen met heel veel horror! Dit zijn onze top 10 Halloween horror films die je moet zien!

  10. The Purge (2013)

  Deze top 10 Halloween horror films wordt afgetrapt met The Purge. Een concept zo interessant dat er een franchise omheen is gebouwd. Hier hebben we het over de eerste Purge. De film bevat bekende namen, zoals Ethan Hawke en Lena Headey (Cersei Lannister uit Game of Thrones).

  In de wereld van The Purge is er één dag (een periode van twaalf uur) waarin alle illegale activiteiten niet meer onder criminaliteit vallen. In deze periode mag je dus stelen en mensen vermoorden zonder enig gevolg! Het idee is bedacht door de overheid, zodat mensen in deze periode stoom kunnen afblazen. Hier tegenover staat dat op alle andere dagen van het jaar criminaliteit niet getolereerd wordt.

  Wanneer een vreemde man het huis binnendringt van James Sadin (Hawke), staan er al snel criminelen voor de deur om deze man te grazen te nemen. Wat volgt is een kat-en-muisspel tussen James Sadin en de vreemde man in zijn huis. Sadin moet deze man vinden en overhandigen aan de criminelen, voordat de criminelen hardhandig het huis komen binnendringen.

  The Purge combineert horror met actie. Met een concept waardoor je altijd met volle interesse blijft kijken! Ben je hooked? Dan heb je geluk, want er zijn inmiddels drie films in de franchise, met de The Purge Anarcy (2014) en The Purge Election Year (2016).

  9. Drag Me to Hell (2009)

  Regisseur Sam Raimi is geen onbekende als het gaat om horror films. Na het regisseren van de Spider-Man trilogie (2002 tot 2007) keerde hij in 2009 terug naar het horrorgenre met de film: Drag Me to Hell.

  Christine Brown (Alison Lohman) is een medewerker bij een bank die haar baas wil overtuigen dat ze in staat is om moeilijke beslissingen te nemen. Wanneer een oude zigeunervrouw (Lorna Raver) hulp bij Christine komt vragen vanwege een achterstand op haar hypotheek, weigert Christine de oude vrouw te helpen. De zigeunerin vervloekt Christine met een krachtige demoon die haar drie dagen zal martelen voordat ze wordt meegenomen om te branden in de hel.

  Drag Me to Hell wordt geprezen vanwege de juiste combinatie tussen horror en komedie. Sommige situaties zijn enorm absurd, wat voor het komedie-aspect in zijn voordeel werkt. Drag Me to Hell toont ons dat het niet alleen gaat om bang worden. Er is namelijk ook altijd ruimte voor een beetje humor.

  Laten we verder gaan met nummer 8 in de top 10 Halloween horror films!

  8. The Exorcist (1973)

  De lijst met top 10 Halloween horror films bevat natuurlijk ook een aantal klassiekers. De hele lijst had gevuld kunnen worden met klassieke films, maar voor ieder wat wils natuurlijk. Er is één klassieker die voor zijn tijd werd gezien als de engste horror ooit: The Exorcist. Alleen al om deze reden verdient de film een kijkje, zodat je zelf kunt zien waarom iedereen The Exorcist zo eng vond.

  In The Exorcist wordt de twaalfjarige Regan MacNeil (Linda Blair) bezeten door een demoon en twee priesters moeten een exorcisme uitvoeren om haar ziel te redden. Vanwege de populariteit van The Exorcist zijn er meerdere vervolgen gemaakt en is er een Exorcist tv-serie te bekijken op FOX.

  7. Get Out (2017)

  In onze lijst met de top 10 Halloween horror films is Get Out het meest recent uitgebracht. Get Out kreeg veel lof in Amerika voordat de film internationaal in de bioscopen verscheen. Het is te begrijpen waarom, want Get Out is zo uniek dat je de film zelf moet meemaken.

  In Get Out volgen we Chris (Daniel Kaluuya) die de ouders gaat ontmoeten van zijn vriendin Rose (Allison Williams). Toch is er een probleem; de ouders van Rose weten niet dat Chris een Afro-Amerikaan is. Vanaf het punt dat Chris de ouders van zijn vriendin ontmoet, kan het mysterie van start gaan. Wat klopt er niet aan dit gezin?

  Get Out is niet alleen uniek binnen het horrorgenre, maar bevat ook andere belangrijke thema's zoals racisme en vooroordelen. De film bouwt langzaam spanning op en de gebeurtenissen worden steeds vreemder. We raden aan om de trailer hierboven niet te bekijken, aangezien deze teveel weggeeft.

  Get Out is een film die je moet ervaren zonder dat je er teveel vanaf weet. Op deze manier zal de impact het grootst zijn.

  6. A Nightmare on Elm Street (1984)

  In 2010 verscheen er een remake van A Nightmare on Elm Street. Een prima film om een keer te bekijken, maar de remake tipt absoluut niet aan het origineel. De originele Nightmare on Elm Street creëerde misschien wel de bekendste rol voor acteur Robert Englund, namelijk Freddy Krueger.

  Tegenwoordig is Freddy Krueger een befaamde naam; iedereen herkent zijn verbrande gezicht of zijn messen-handschoen. Het concept van Freddy werd als angstaanjagend beschouwd. Freddy Krueger kan je dromen binnendringen en je daar vermoorden. Ga je dood in de droom, dan overlijd je ook in de echte wereld.

  De film wordt geprezen om de sfeer en originaliteit. A Nightmare on Elm Street was zo populair dat er een hele waslijst aan horror films volgden. Waaronder talloze vervolgen, een remake en een spin-off genaamd Freddy vs. Jason. Een ander leuk feitje is dat de originele Nightmare on Elm Street ook de eerste film was met een rol voor de bekende acteur Johnny Depp.

  Hou je van een uniek concept, een gave slechterik en wou je altijd al Johnny Depp in een horrorfilm zien? Dan is A Nightmare on Elm Street de film voor jou.

  5. The Babadook (2014)

  We zijn aangekomen bij de top vijf in deze top 10 Halloween horror films, en trappen af met The Babadook. Een film die zeker onder de radar van velen is gevlogen. Dit is jammer, aangezien The Babadook effectieve horror is.

  In The Babadook volgen we Amelia (Essie Davis), een oudere vrouw en weduwe die problemen heeft met haar onhandelbaare zoontje Samuel (Noah Wiseman). Op een avond leest Amelia een pop-up verhaalboek voor aan haar zoon: Mister Babadook. Het einde van het boek toont verontrustende beelden, waardoor Amelia het boek verscheurt en verbrandt. In de dagen daarop gebeuren er vreemde dingen in huis en is Samuel er van overtuigd dat 'Mister Babadook' echt bestaat.

  The Babadook is geen standaard monsterfilm en moet het ook niet hebben van harde geluiden of jumpscares. De film gebruikt contrast, leegte en duisternis om een akelige sfeer neer te zetten waar je de kriebels van krijgt. The Babadook wordt ook gezien als een diepzinnige film, die toont hoe het is om te rouwen voor iemand die is overleden.

  The Babadook is een slimme, duistere en effectieve horrorfilm. Kijken dus!

  4. Sinister (2012)

  Acteur Ethan Hawke was al te zien in onze lijst van top 10 Halloween horror films met The Purge. Nu heeft de acteur wederom een horrorfilm uitgekozen om in te spelen, namelijk Sinister.

  In Sinister speelt Ethan Hawke schrijver Ellison Oswalt die verhuist naar een plek waar een familie zichzelf heeft opgehangen. Ellison probeert uit deze tragische gebeurtenis inspiratie te halen om een nieuw boek te schrijven. Op een avond vindt Ellison een box met oude video's op zolder. Op alle video's staan afgrijselijke gebeurtenissen en verschijnt één identiteit keer op keer: demoon Bughuul.

  De kracht van Sinister komt uit de video's die ons hoofdpersonage vindt op zolder. Ellison kijkt door de film heen steeds meer van deze tapes. De beelden die hierop staan zullen niet snel uit je gedachten verdwijnen. Verontrustend, duister, luguber, maar bovenal eng...

  3. Trick 'r Treat (2007)

  De naam zegt het al, een perfecte film om te kijken tijdens Halloween. Trick 'r Treat toont ons de tradities van Halloween en is geen standaard film met één verhaal. Trick 'r Treat is namelijk een Anthology film. Dit houdt in dat de film meerdere verhalen bevat die allemaal los van elkaar gezien kunnen worden.

  Trick 'r Treat heeft vier verschillende verhaallijnen die daardoor niet echt een verbintenis hebben met elkaar. Er is wel een uitzondering op deze regel, want Sam, een mysterieus kind in een soort pompoenkostuum, verschijnt in alle vier de verhalen. Op deze manier is er toch een element wat alle vier de verhalen samenbrengt.

  Trick 'r Treat bevat ook een aantal bekende acteurs als Dylan Baker, Brian Cox en Anna Paquin en gaat aan de haal met alle tradities die horen bij Halloween. Denk aan het verkleden, pompoenen neerzetten met kaarsjes erin en snoepgoed ophalen. Trick 'r Treat is een perfect eerbetoon aan deze leuke feestdag.

  2. John Carpenter's Halloween (1978)

  De absolute klassieker die je op Halloween niet kan missen is de film met dezelfde titel als de feestdag: (John Carpenter's) Halloween. De film introduceert moordenaar Michael Myers aan het publiek. Een personage dat net als Freddy Krueger zo populair is geworden dat hij een eigen franchise heeft gekregen. Ondertussen zijn er al tien Halloween films, maar geen enkele film weet het origineel te overtreffen.

  Regisseur John Carpenter maakt geen gebruik van bloed of jumpscares om je angst aan te jagen, maar kiest voor subtiliteit. Halloween moet het hebben van een heerlijke soundtrack, spelen met de dieptes van shots en het opjagen van de slachtoffers.

  Een bekend gezegde is: "The hunt is sweeter than the kill'' en in het geval van Halloween is dit zeker het geval. Hoe de slachtoffers doodgaan is niet zo bijzonder, misschien niet eens eng. Maar de manier waarop Michael Myers iedereen achtervolgt maakt hem onvoorspelbaar en een kracht waar niet mee te spotten valt.

  Het zou best kunnen dat na het zien van Halloween, moordenaar Michael Myers in je hoofd blijft hangen. Dit omdat hij een enorm gaaf personage is. Mocht dit het geval zijn, kijk dan simpelweg alle Halloween vervolgen en laat je vermaken!

  Op naar de absolute nummer één in onze top 10 Halloween horror films, of eigenlijk twee...

  1. The Conjuring 1 & 2 (2013 - 2016)

  We sluiten de lijst van top 10 Halloween horror films die je tijdens Halloween moet kijken af met allebei The Conjuring films. We konden niet alleen het eerste of het tweede deel pakken. Allebei de films complimenteren elkaar omdat ze zo ontzettend goed zijn.

  The Conjuring films zijn gebaseerd op de waargebeurde verhalen van Ed en Lorraine Warren. Een echtpaar dat paranormale gebeurtenissen onderzoekt om te kijken of het wel echt gaat om iets abnormaals. In de eerste Conjuring bevinden we ons in Rhoad Island en ontdekken de Warrens vreemde gebeurtenissen bij de familie Perron. In The Conjuring 2 zijn we aangekomen in London, waar een gezin twijfelt of een klein meisje is bezeten of dat ze doet alsof.

  Het succes van The Conjuring films heeft ervoor gezorgd dat we nu een Conjuring universum hebben. Met twee Annabelle spin-offs en een nieuwe film in de maak, genaamd The Nun (gebaseerd op de demonische non die we zagen in The Conjuring 2) is de franchise niet te stoppen. Regisseur James Wann heeft ook aangekondigd dat een Conjuring 3 in de maak is, maar vanwege het succes van de vorige twee films wil hij de tijd nemen om aan het project te werken.

  The Conjuring films bevatten spanning om te snijden, goed acteerwerk en een duistere sfeer. Ga jij de uitdaging aan om de twee films op 31 oktober, 's avonds laat in je eentje te bekijken?

  Top 10 Halloween horror films - Welke kijken jullie graag?

  Dit was onze lijst met top 10 Halloween horror films die je absoluut moet kijken tijdens Halloween. We hadden een hele lijst kunnen vullen met klassiekers, zoals The Shining (1980) & The Silence of the Lambs (1991), maar deze films zijn te voor de hand liggend. Daarom hebben we gekozen om deze Halloween horror films niet op de lijst te zetten. Uiteraard zijn ook deze klassiekers een kijkje waard!

  Er zijn vast meer horrorfanaten en we zijn benieuwd welke films jullie elk jaar als traditie bekijken? Of gaan jullie naar de nieuwste horror films in de bioscoop? In oktober komen er genoeg films uit om op het grote scherm te zien, zoals Happy Death Day of het achtste deel uit de Saw-franchise, genaamd Jigsaw.

  Hoe zien jullie plannen voor halloween eruit? Laat het ons hieronder weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.