Top 10 grootste Batman Arkham Knight schurken - Dodelijke vijanden

Article
zondag, 05 juli 2015 om 10:00
xgn google image
In Batman Arkham Knight neemt de Caped Crusader het wederom op tegen een paar van zijn grootste vijanden. Hoewel ze in deze game samenwerken, zijn ze individueel ook erg gevaarlijk. Dit is de top 10 grootste Batman Arkham Knight schurken!
Waarschuwing: deze lijst bevat spoilers!
Van alle striphelden heeft Batman wellicht de meest opvallende en diverse vijanden. Veel van hen komen ook voor in Batman Arkham Knight. De grootste schurken die we tot nu toe in de game zagen, staan in deze top 10.

10. Poison Ivy

In het begin van de game komt Batman Poison Ivy tegen als gevangene van Scarecrows handlangers. Nadat de Dark Knight Scarecrows mannen heeft uitgeschakeld, bedreigt het laatste bendelid Ivy met een pistool.
Dat had hij beter niet kunnen doen. De kamer vult zich al snel met angstgas en Ivy, die immuun is voor Scarecrows gif, weet haar angstige aanvaller al snel te doden. Gelukkig maakt ze geen verdere slachtoffers.
74636 2

9. De Joker

Jep, hij is terug, maar misschien niet zoals je verwacht. Nadat Batman in ACE Chemicals ten prooi is gevallen aan Scarecrows gas, begint hij de Joker overal te zien. Niet de echte, natuurlijk, maar een hallucinatie.
De Joker lijkt hier een soort duistere kant van Batmans geest te personificeren en probeert de held zoals gewoonlijk te irriteren. Daarmee rijst een angstaanjagende vraag: leeft een deel van de Jokers waanzin voort in Batman?
74637 2

8. Man-Bat

Je kunt betwisten of Kirk Langstrom daadwerkelijk een schurk is. Zijn transformatie in Man-Bat, een levensgroot, vleermuisachtig wezen, was immers onbedoeld: het was de bijwerking van een anti-doofheidsserum.
Aan de andere kant had Langstrom kunnen weten dat zo’n serum op jezelf testen geen goed idee is. Als Man-Bat had hij zichzelf niet meer in de hand en vermoordde hij zijn vrouw Francine, waarna hij Gotham ging terroriseren.
74638 2

7. Firefly

Een oude bekende van de Dark Knight. Na te zijn verslagen in Arkham Origins, is Garfield Lynns nu weer terug om de brandweerkazernes van Gotham in lichterlaaie te zetten (en ja, we zijn ons bewust van de ironie).
Net als in Origins is Firefly in Arkham Knight uitgerust met een jetpack en een vlammenwerper, waarmee hij zijn doelen in de as probeert te leggen. Zijn pyromanie is zo extreem dat Lynns een gevaar voor de hele stad is.
74639 2

6. De Riddler

Edward Nigma mag dan nog zo briljant zijn, hij is een hele slechte verliezer. Na zijn nederlagen in Arkham Asylum en Arkham City (en de nodige tegenwerking in Arkham Origins) is de Riddler vastbesloten om Batman te verslaan.
Daarom heeft hij dit keer Catwoman ontvoerd en haar een explosieve halsband omgedaan. Alleen als Batman de beproevingen van de Riddler weet te doorstaan, kan hij de (anti-)heldin redden van een onplezierig einde.
74640

5. De Penguin

Ook de Penguin heeft dankzij Batman de nodige vernedering moeten doorstaan. Deze korte, dikke wapenhandelaar was dan ook makkelijk door Scarecrow over te halen om mee te werken aan Batmans ondergang.
Oswald Cobblepot is niet de beste vechter, maar heeft altijd een aantal handlangers en wapens bij zich in de buurt. De Penguin is alleen wel een lafaard: zonder geweren en hulpjes stelt hij maar weinig voor.
74641

4. Two-Face

De Penguin is misschien een sadist, maar Two-Face kan nog veel erger zijn. Als zijn slechte helft de overhand heeft, is voormalig openbaar aanklager Harvey Dent een gewelddadige maniak die nergens voor terugdeinst.
Two-Face heeft wel een belangrijke zwakke plek: hij kan geen enkele beslissing nemen zonder zijn vertrouwde munt. Hij vertrouwt volledig op het lot om de juiste keuze te maken en denkt daardoor amper voor zichzelf.
74642 1

3. Harley Quinn

Het zelfbenoemde vriendinnetje van de Joker. Sinds de dood van Batmans aartsvijand houdt ze de Dark Knight verantwoordelijk voor alle ellende in haar leven. Voor Harley is er dus niets belangrijkers dan de Joker wreken.
Harley kan nog wel altijd goed met anderen samenwerken. Zo wist ze Poison Ivy uit een cel te bevrijden, in de hoop dat deze mee zou doen met Scarecrows plan. Ivy bedankte voor de eer, met alle gevolgen van dien.
74643

2. De Arkham Knight

Deze mysterieuze, militaire commandant koestert een diepgewortelde haat jegens Batman, hoewel de redenen daarvoor niet bekend zijn. Evenmin is duidelijk wie de Arkham Knight precies is, al zijn er wel theorieën.
Wat wel vaststaat, is dat de persoon achter het vizier van de Arkham Knight iemand is die Batman erg goed kent. Zo is de Arkham Knight goed op de hoogte van de methodes en uitrusting van de Caped Crusader.
74644

1. Scarecrow

Scarecrow is met recht de centrale schurk van Arkham Knight en de nummer 1 op deze lijst. Ga maar na: niet alleen wil hij alles waar Batman voor staat vernietigen, ook bedreigt hij diens bondgenoten om zo de Dark Knight te raken.
Alsof dat niet genoeg is, probeerde Scarecrow ook ACE Chemicals op te blazen. Als hem dit gelukt was, zou de hele Amerikaanse oostkust bedekt worden onder de resulterende wolk angstgas. Een griezelige gedachte.
Wie vinden jullie de grootste schurk in Batman Arkham Knight? Laat het ons weten in de comments!