2 Toffe Bethesda games om in de gaten te houden

Article
zaterdag, 04 juli 2015 om 19:12
xgn google image
De E3 is net achter de rug en er zijn hele mooie aankondigingen voorbij gekomen. Ook Bethesda heeft een conferentie gehouden en daar kwamen twee bijzondere titels naar voren. Dit zijn 2 toffe Bethesda games om de komende tijd in de gaten te houden!
Bethesda kwam tijdens de E3 met een viertal titels. Zo kwam de ontwikkelaar met de Dishonored Definitive Edition, maar ook met Dishonored 2 op de proppen. Maar daar kijken we nu niet naar. Wij hebben in deze special twee andere titels uitgelicht die je zeker in de gaten moet houden.

2. DOOM

Bethesda komt namelijk met een nieuw deel van een andere bekende en zeer geliefde franchise. DOOM krijgt namelijk een reboot. En wat voor een! Bethesda kwam tijdens E3 met beelden van de komende game en die logen er niet om.
DOOM was eigenlijk al tijdens Quakecon in 2007 aangekondigd, maar het hele concept moest al snel op de schop gezien het volgens de ontwikkelaar geen ziel had. En iedere game moet een ziel hebben. Het team heeft sinds die tijd steeds aan de game gewerkt en tijdens de E3 was het dan eindelijk zover.
In DOOM breekt letterlijk de hel op aarde los en krijg je met hordes aan verschrikkelijke wezens te maken. Die wezens hebben maar één doel; jou en de rest van de wereld een kopje kleiner maken. Tijdens E3 hebben we al een voorproefje gehad, waarbij een automatisch wapen en een drieloops shotgun getoond werden, maar belangrijker; een vreselijk brute kettingzaag!
DOOM is dus zeker een game om in de gaten te houden van Bethesda. Wel moet je nog even wachten, want de game komt pas in 2016.
74863 1

1. Fallout 4

Een andere game waar Bethesda mee kwam tijdens de E3 is er een waar fans al jaren op zitten te wachten. Het roepen, schreeuwen, volspammen van fora en stalken via de Bethesda mail heeft eindelijk het gewenste resultaat. Fallout 4 komt eraan!
De franchise speelt zich af nadat een nucleaire ramp de wereld met de grond gelijk heeft gemaakt. Alles en iedereen heeft eraan moeten geloven. Sommigen gaven de pijp aan Jacob, maar anderen overleefden het. Van die laatste groep waren er een aantal die op tijd in Vaults ondergedoken zaten.
Bij die groep hoort ook de protagonist van Fallout 4. Hij komt uit de Vault en gaat de wijde wereld in. Maar die is niet meer wat hij ooit geweest is, zoals we ook in de vorige Fallout games zagen. Buiten de Vaults is het leven namelijk ook door gegaan voor de groep mensen die niet op tijd ondergedoken zaten.
Het gevolg: mutaties, verwildering, kannibalisme en vooral veel uitdagingen voor iedereen die maar in de buurt komt. En dat is dan ook waar de reis die Fallout 4 heet je doorheen leidt. Een titel om de gaten te houden is het zeker!