Top 10 games om je heerlijk op af te reageren

  Je kent het wel. Het staat 2-2 in een potje FIFA, jij hebt achttien schoten en je tegenstander heeft er twee. En van overmaat tot ramp maakt je tegenstander in de laatste minuut de winnende. Dan is het tijd voor deze top 10 games om je heerlijk op af te reageren!

  10. Call of Duty-serie

  We beginnen deze lijst van games om je heerlijk op af te reageren met de oude vertrouwde first-person shooter Call of Duty. Welke? Dat maakt helemaal niks uit. Pak de COD die bij jou in de kast ligt en begin op alles en iedereen dat beweegt te schieten. Een prima manier om je al woede even weg te 'schieten'.

  Mocht je nou een groot scala aan Call of Duty games hebben, stof dan nog eens Modern Warfare 2 af. In deze campagne zit een stukje waarbij je op het vliegveld iedereen moet neerknallen. Een beetje rare gedachte misschien, maar hey. Je kunt je er wel lekker op uitleven.

  Liever op ondoden schieten? Dat kan ook, pak dan een COD met zombies en je kunt je met een ray-gun heerlijk uitleven op de hordes van de doden!

  9. Battlefield-serie

  Op nummer negen van games om je heerlijk op af te reageren, Battlefield. Eigenlijk precies hetzelfde idee als Call of Duty. Schiet op alles en iedereen dat beweegt, maar dan net op een iets andere manier.

  Op Battlefield kom je over het algemeen minder snel vijanden tegen dan in Call of Duty, maar toch staat Battlefield een plekje hoger dan Call of Duty. In Battlefield kun je namelijk naast het schieten op alles en iedereen dat beweegt, ook schieten op alles wat stilstaat.

  Zie je dus even niemand om je hele magazijn op leeg te schieten en je zo lekker af te reageren, pak dan even je rakettenwerper. Richt op het dichtstbijzijnde gebouw dat je ziet, en dan... VUUR! Heerlijk, dat gebouw ligt plat. Op naar het volgende pand...

  8. Wolfenstein-series

  Mega robots, mega robothonden, mega robots bestuurd door mensen, eigenlijk is alles mega in Wolfenstein. En raad eens, dat mag jij met alles dat je tot je beschikking hebt helemaal KAPOT maken! Als klap op de vuurpijl mag je dit ook nog eens doen in het door Nazi bezette Duitsland.

  Binnenkort komt Wolfenstein 2: The New Colossus uit voor de Playstation 4, Xbox One, PC en Switch, en ook in deze nieuwe Wolfenstein zijn deze elementen weer lekker aanwezig. B.J. Blazkowicz, maak je maar weer klaar voor een heleboel dikke gevechten en explosies, want sommige mensen moeten even hun agressie kwijt!

  7. GTA-series

  Op nummer 7 iets anders dan de vorige games in dit lijstje. Oké, je kunt natuurlijk ook iedereen overhoop schieten in GTA, maar er is nog veel meer te doen dan dat in GTA. Zin om een vliegtuig te stelen en vervolgens tegen het hele leger en politekorps te vechten in de lucht? Ga je gang!

  In GTA ben je eigenlijk helemaal vrij om te kiezen hoe jij je wil afreageren. Zin om auto's te stelen en mensen overhoop te rijden? Niemand houdt je tegen. Zin om een vliegtuig te stelen en in een gebouw te vliegen? Prima. Meer dan 50 tanks spawnen in GTA V en proberen om de trein te stoppen? Ga je gang, kleine kans dat het je lukt!

  6. Saints Row-series

  Eigenlijk hetzelfde idee als GTA, je kan bijna alles wat je in GTA kan ook in Saints Row en vice versa. Maar toch is er iets aan Saints Row waardoor je wellicht wat meer stoom af kan blazen.

  Saints Row neemt zichzelf namelijk totaal niet serieus. De game is wat wilder en vooral stukken gekker. Je kunt helemaal je eigen personage maken en je krijgt er dus geen toegewezen. Zo kun je jouw personage eruit laten zien als een spierbal en iedereen in elkaar meppen die je tegenkomt. En dat ook nog eens op een vrij brute manier. Zin in, nu al!

  5. Gears of War-series

  Gears of War verdient zeker een plek in het lijstje van games om je heerlijk op af te reageren. Of je nou het eerste deel van Gears of War of het vierde deel van Gears of War speelt, het is en blijft een heerlijke bloederige ervaring. Fantastische games om je agressiviteit kwijt te raken.

  Het is een shooter, maar het element in de game waarin je helemaal opgaat is het doormidden zagen van je vijanden. Een uitermate fijn gevoel, je doet nog net niet de beweging van een zaag na met je controller!

  Is dat nog niet genoeg? Dan kun je altijd nog het hoofd van je vijand uit elkaar laten spatten door er met je volle gewicht op te gaan staan. Kicken!

  4. God of War-series

  Bruut. Dat is wel waar we allemaal van houden toch? Zeker als het gaat om stoom afblazen. Nou, God of War is zeker bruut en je kunt je vijanden met heerlijke combo's, vliegende bijlen en nog veel meer dingen verslaan. Top!

  Kijk wel uit, want voor je het weet raak je nog gefrustreerder van deze game dan dat je al was van dat ene potje FIFA uit de intro van deze special. Ga voor de wat kleinere vijanden en niet voor de eindbazen. Anders ligt dadelijk je controller alsnog in 33 stukken, en dat moeten we natuurlijk niet hebben!

  3. Burnout-series

  Tijd voor de top 3 van games om je heerlijk op af te reageren!

  Het is simpel. Ga in een zo snel mogelijke tijd van A naar B en je wint de race, maar onthoud één ding: de goede kant van de weg, is de verkeerde kant van de weg.

  Beuken, beuken, beuken en nog eens BEUKEN! Een beetje druk op de weg? Geen probleem, je beukt iedereen lekker opzij. Heerlijk je auto in de prak rijden tegen de railing of een andere auto laten ontsporen. Het geeft een fantastisch gevoel en zorgt ervoor dat jij al je agressiviteit in de game stopt en dus niet afreageert op je controller.

  2. Dead Rising-series

  Is de zombie modus in Call of Duty nou net iets te soft voor je, maar je hebt wel een adoratie voor het slachten van zombies? Dan heb je met Dead Rising de perfecte game. In dit spel is een vuurwapen namelijk een beetje saai. Boem, klap, dood. Nee in Dead Rising kan dit heel anders.

  Een lightsaber, een hamer met handgranaten eraan of een motor met aan de zijkanten twee motorzagen, om zo maar even een paar voorbeelden te noemen. Daarom een verdiende tweede plek in het lijstje van games om je heerlijk op af te reageren!

  1. Mortal Kombat-series

  De onbetwiste nummer één: Mortal Kombat. Ja, er zijn veel vechtgames als Mortal Kombat, denk maar bijvoorbeeld aan Tekken of Injustice. Maar beide komen niet in de buurt van het brute Mortal Kombat.

  Iemand een virtuele stoot geven voelt natuurlijk altijd lekker, maar bij Mortal Kombat gebeuren er dingen waardoor jij je agressiviteit nog beter kwijt kan. Zo heb je speciale moves waarbij je het hart uit iemand z'n lijf trekt, of een move waarbij je een ijspegel in iemands oog steekt. Geen zorgen overigens, deze personages leven dan gewoon nog!

  Ja, ze leven dan nog. Wil je iemand écht goed doden in Mortal Kombat? Dan gebruik je de fatality. Je beweging om iemand helemaal af te maken en zo het potje te beëindigen. Van deze bewegingen zeg ik niks voor, dus kijk het filmpje hierboven om ze allemaal te checken, of check dit filmpje waarop een aantal tieners reageren op deze fatalities.

  Games om je heerlijk op af te reageren

  Welke games om je heerlijk op af te reageren mis jij in dit rijtje? En welke moet hoger en welke moet lager? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

  Call of Duty: WW2

  Verkijgbaar vanaf 3 november 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.