Top 10 game verfilmingen die we graag willen zien

Article
zaterdag, 25 februari 2017 om 13:00
xgn google image
De laatste tijd zijn al veel games verfilmd. Neem bijvoorbeeld Assassin's Creed, Warcraft, Ratchet and Clank en zelfs Angry Birds. Maar welke games moeten volgens ons nog een film krijgen? Dit zijn de top 10 game verfilmingen die wij willen zien!

10. Skylanders

Al jaren komen er verschillende producten van Skylanders naar de markt. Er zijn games en een hele grote hoeveelheid speeltjes die je met deze games kunt combineren. Er zijn honderden soorten die gretig door spelers worden verzameld.
Om het spel te spelen zet je deze speeltjes op een bij het spel geleveerd portal. Vervolgens komen deze tastbare speeltjes virtueel tot leven in het spel. Waar je nu in-game speelt met deze personages, is het ook een interessant concept om dezelfde personages tot leven te zien komen op het grote doek. Mogelijk kunnen ze het zelfs een stapje verder nemen en de Skylanders tot leven brengen in de echte wereld door middel van film.
Op het moment is er ook al een televisieserie van Skylanders. Het gaat hier om de Nefflix Orginal Skylanders Academy. In de serie worden Skylanders zoals Spyro opgeleid om het kwaad te bestrijden. Een trailer van de serie vind je bovenaan dit artikel.
Een film van Skylanders zou daarom goed mogelijk zijn. De games zitten al vol met verschillende interessante cutscenes en mensen zetten deze cutscenes ook al achter elkaar om het beeld te scheppen alsof je naar een film kijkt. Als je alle cutscenes van Skylanders Giants achter elkaar zet heb je al een uiterst interessante film van bijna veertig minuten.
106295 6

9. Animal Crossing

Eerder is er al een zevenentachtig minuten durende Animal Crossing film in Japan uitgegeven. Deze film werd uitgebrecht in 2006, maar is nooit naar het Westen gekomen. De serie Animal Crossing was voorheen vooral populair in Japan, maar wint ook steeds meer terrein in het Westen. Wer zagen Animal Crossing op de Gamecube, DS, Wii, Wii U en 3DS voorbij komen.
In het spel heb je verschillende dierenbuurtjes waar zeker een leuk verhaal omheen valt te bedenken. Zo heb je de standaard personages zoals de verkopende wasbeer Tom Nook, kapster Harriet en schoenenpoetser Kicks. Daarnaast zijn er nog veel leuke buurtbewoners waarbij iedere speler wel zijn favorieten zal hebben.
In Animal Crossing verzamel je verschillende dingen waaronder vissen, fossielen, insecten en veel soorten meubels. In de eerdere Japanse film werd dit al vertaald naar het witte doek door een scene waarin er op insecten werd gejaagd. Hierbij werd alleen geen insect gevangen, maar raakte per ongeluk één van de dierenbewoners in het net.
Dit levert perfect materiaal voor een leuke animatiefilm voor zowel jong als oud. Een nieuwe film van Animal Crossing is de perfecte gelegenheid om het franchise ook naar het Westen te brengen. Als de film dan ook nog in de bioscopen wordt gedraaid, zou het helemaal tof zijn.
106296 3

8. Pac-Man

Pac-Man is op het moment al te zien in verschillende afleveringen van de televisieserie Ghostly Adventures. Deze serie staat op Netflix en wordt ook uitgezonden op Nickelodeon. Het is dan ook best een logische stap om uit te breiden naar een daadwerkelijke film van deze gele bol. Het figuur leent zich perfect voor een animatie-film voor de jonge kijkers.
Het lijkt vooralsnog sowieso een trend om televisieseries van oude personages te maken. Zo krijgt Sonic The Hegdehog ook zijn eigen film. In de film wordt live-action en animatie combineerd. Een soortgelijk concept zou zeer interessant zijn voor Pac-Man. Daar Sonic ook zijn eigen televisie-serie Sonic Boom heeft, zou Pac-Man mogelijk eenzelfde stap kunnen maken om zo de jonge jeugd aan te spreken met een vrolijke Pacman-film.
Eerder verscheen Pac-Man al als cameo in grote films als Wreck-It Ralph. Ook komt er een gigantische Pac-Man voor in de actie-filmkomedie Pixels die in 2015 werd uitgebracht.
106297

7. Zero Escape

Het gaat hier om stevige visual novels die je een meeslepend verhaal brengen. Negen mensen worden vastgezet in een gebouw met onder hen één verrader onder de naam zero. Ze worden uitgedaagd om een spel te spelen waarbij ze hun eigen levens en de levens van de anderen op het spel zetten. Tijdens deze ontsnapping vallen er sowieso slachtoffers.
Daar het hier al gaat om een visual novel, ligt er al een verhaal voor een film. Het spel is zo verhaal gedreven dat je de scenes al per direct zou kunnen uitwerken in de vorm van een script. Het zal een heftig verhaal worden waarbij je sowieso heel veel momenten zult hebben dat je denkt dat de personages zich niet langer uit alle benauwde situaties kunnen redden.
Een van de elementen uit Zero Escape is dat het verhaal zich opsplitst in verschillende verhaallijnen. Zo maak je keuzes en aan de hand van die keuzes heb je weer verschillende realiteiten door elkaar heenlopen. Het wordt interessant wanneer je in een bepaalde realiteit plots het antwoord op de puzzel weet door handelingen in een andere realiteit.
Zero Escape kent op het moment al drie games die samen een doorlopend verhaal vormen. Het eerste spel, 999: 9 hours, 9 persons, 9 doors, werd uitgegeven op de Nintendo DS. Latere spellen Virtues Last Reward en Zero Time Dillema werden uitgegeven voor de Nintendo 3DS.
106298

6. Donkey Kong

Een verfilming van Donkey Kong is helemaal nog niet zo een gek idee. Het is niet de eerste keer dat een aap naar de witte doeken komt. Zo vervullen al jaren apen een grote rol in films als Planet Of The Apes en is er ook een enorme Gorilla die de show steelt in de kaskraker King Kong. Apen schijnen het goed te doen op het grote scherm.
Met de komst van een Donkey Kong-film is er ook ruimte voor de vele andere personages uit dit franchise. Neem bijvoorbeeld de jonge Diddy Kong en zijn vriendin Dixie Kong. Ook zou de aanwezigheid van de oude Cranky Kong tot een hoop humoristische momenten kunnen zorgen, zoals hij dit ook al doet in de videogames.

Donkey Kong kent een rijke geschiedenis die als een bron van informatie kan dienen. Zo heeft hij ervaring met het ontvoeren van prinsessen als Peach, maar heeft hij eerder ook al gezorgd dat Mario hele puzzels uit Mario vs Donkey Kong moest doorlopen om Pauline te redden. Maar deze aap ontvoert niet alleen mensen, hij heeft ook ervaring met het terugstelen van bananen. Zo laat hij zich niet op zijn kop zitten door personages als King K. Rool.
106299

5. Fire Emblem

Fire Emblem wordt steeds populairder. Waar de eerste zes spellen alleen in Japan uitkwamen, wint de serie steeds meer terrein in het Westen. Niet alleen zijn er al verschillende games verschenen op de Nintendo 3DS, ook werden personages uit Fire Emblem op verzoek van fans uitgebracht als DLC voor Super Smash Bros. Wii U. Recent is nog eens de franchise speelbaar geworden via de mobiele applicatie Fire Emblem Heroes.
De Fire Emblem games kennen verschillende settings die altijd rondom de middeleeuwen of renaissance liggen. De verhalen van de games verschillen redelijk van elkaar, toch is er vaak altijd een protagonist van koninklijk bloed die daarbij in conflict staat met een ander rijk. Dit zou een interessante strijd kunnen opleveren op het witte doek.
Een terugkerend verhaalelement vinden we in de betekenis van Fire Emblem, een object met magische krachten. Welke vorm dit object aanneemt verschilt per spel. Waar het de ene keer een magische edelsteen is, is het de andere keer een bronzen medaillon.
Het wordt interessant wat voor een object het wordt in een verfilming van de serie.
106301 6

4. Star Fox

Er zijn al vele films die zich in de ruimte afspelen. Zo kent iedereen de films van Star Wars. We kennen de gevechten met lichtzwaarden en actievolle scenes waarin er moet worden gevlogen met een ruimteschip. Daarentegen kennen we nog geen ruimtefilms waarin schattige diertjes als Fox de strijdt aangaan met ruimtegespuis.
De spannende scènes uit de Star Fox-games lenen zich perfect voor actievolle momenten op het witte doek. Ook is dit het moment om Fox en zijn maten eens buiten zijn ruimteschip te zien. In-game zien we ze namelijk voornamelijk doordat je hun ruimteschip bestuurt. Vervolgens zie je ze onderling communiceren onderin je scherm.
Mocht Nintendo geen animatiefilm van de serie willen maken, dan liggen er nog altijd poppen van de karakters op het hoofdkantoor. Deze poppen werden eerder gebruikt tijdens de E3 Stream van Nintendo en zullen prima geschikt zijn om een poppenspel te maken van de serie. Tijdens de presentatie wist Nintendo het ook heel humoristisch te presenteren.
106302

3. Rayman

Door de tijd heen is Rayman razend populair gebleven. Niet alleen zijn er heel veel verschillende games van dit karakter verschenen, ook worden de eerder uitgebrachte games veelvuldig heruitgegeven en geremasterd. Neem bijvoorbeeld Rayman 2: The Great Escape die op bijna elke denkbare console wel een remake heeft gekregen. Of denk aan Rayman Legends die op de Nintendo Switch een Ultimate Edition zal krijgen.
Na films als Ratchet and Clank zouden personages uit de serie perfect binnen dit straatje aan animatiefilms kunnen passen. Denk hierbij aan Globox en zijn vrouw, de altijd ruziemakende teensies of je helpende sidekick Murfy. Maar ook vijanden als André, Razorbeard en de vele piraten uit Rayman 2 zouden leuke personages zijn voor het filmdoek.
Dit personage zou zowel de spelers van de ouderwetse Rayman-games aan kunnen spreken, als de spelers van het nieuwere Rayman Origins en Rayman Legends.
Als Rayman zelf niet naar het doek komt, is er mogelijk nog potentie voor de Raving Rabbits. Zo zijn er door de jaren heen ook vele games verschenen met hen in de hoofdrol. De Raving Rabbits zijn minder gewild onder oudere Rayman fans, maar doen het goed bij het jonge publiek.
106312

2. Crash Bandicoot

Vrijwel iedereen die ooit op de PlayStation 1 heeft gespeeld, kent dit personage wel. Het is een oud legende van Sony: Crash Bandicoot. Terwijl er al enige tijd geen goede games meer van deze serie verschijnen, hebben veel mensen nog wel iets met de serie. Veel fans van het eerste uur hebben nog een hoop nostalgische gevoelens voor deze franchise.
Crash Bandicoot is niet voor niks een van de beste Sony franchises. De spellen werden oorspronkelijk gemaakt door Naughty Dog, de makers van recentere game als The Last of Us en de Uncharted-serie. Naughty Dog weet dus goed hoe ze verhalen moet vertellen en er is veel potentie voor een nieuw Crash Bandicoot-verhaal.
Op het moment bezit Activison daarentegen de rechten over Crash Bandicoot. Daar herleeft Crash Bandicoot door de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Het gaat hier om een remake van de oorspronkelijke eerste drie spellen voor de PlayStation 1. Zou het niet enorm tof zijn geweest als je deze trilogie ook via een een film kon herbeleven.
106314

1. The Legend of Zelda

Maar last but not least staat eigenlijk The Legend of Zelda. Niet alleen bestaat de serie al jaren, ook weet The Legend of Zelda constant duizenden fans om meer te laten vragen. Zo kent de serie heel veel verschillende omgevingen die variëren van te hete lavagrotten tot bossen waarin je eeuwig rond kunt blijven dwalen als je het patroon niet kunt onthouden. Met The Legend of Zelda: Breath of The Wild wordt deze spelwereld alleen maar diverser.
The Legend of Zelda heeft verder alles in zich om spannend te blijven. Zo is er een grote vijand genaamd Ganon, zijn er quests om te voltooien en ben je altijd op zoek naar dat geweldig zwaard dat The Master Sword heet. Het moment dat je het zwaard uit de steen trekt kan prachtig naar het doek. De serie staat garant voor veel actievolle scènes tegen bijvoorbeeld eindbazen als Twinrova, Volvagia en Shadow Link.
Niet voor niets worden er van deze serie heel veel fanfilmpjes op YouTube uitgebracht. Fans zien potentie in de filmkwaliteiten van The Legend of Zelda.
Maar om het verhaal op een logische manier te vertellen wordt mogelijk nog wel een pittige opgave. Hoe maak je namelijk een film waarin het hoofdpersonage eigenlijk niet praat toch interessant? Alhoewel dat geen enorm struikelblok hoeft te zijn. In de games lukt het toch ook mensen te boeien zonder dat Link ook maar een woord hoeft te zeggen.
Hopelijk pakt een goede filmmaker met een hart voor de serie dit project op. Het project vraagt mensen die er namelijk hun hele ziel en zaligheid in willen stoppen.