Top 10 Game of Thrones locaties die je in real life kunt bezoeken!

Article
zaterdag, 03 februari 2018 om 14:44
xgn google image
Deze top 10 Game of Thrones locaties zijn volgens ons het meest interessant om te bezoeken. Ben jij benieuwd? Check het dan gauw.

10. Kings Road

De Kings Road kan natuurlijk niet ontbreken in de top 10 Game of Thrones locaties en daarom trappen wij daarmee de lijst af. De hitserie gebruikt de Dark Hedges in Ballymoney, Noord-Ierland, als de Kingsroad. De bomen zijn geplant in de 18e eeuw vormen een mysterieuze haag van beukenbomen.
Deze schijnen per ongeluk zo gegroeid te zijn en worden niet expres zo onderhouden. Deze mooie plek is te zien als de Kings Road in een paar afleveringen van GoT door de verschillende seizoenen heen. Je kunt deze locatie bezoeken wanneer je bijvoorbeeld in de buurt van Belfast bent.
115230

9. Water Palace of Sunspear

Op nummer negen van onze top 10 Game of Thrones locaties staat het Water Palace of Sunspear, gevestigd te Dorne. In het werkelijke leven heet het gebouw Alcazar of Seville, het koninklijke paleis in het centrum van de stad Sevilla, Spanje. Ondanks dat het paleis een enorme toeristische attractie is in Sevilla kreeg de serie toestemming om de helft van het paleis te huren om te filmen.
In het paleis zijn verschillende scenes in Dorne opgenomen, het dient namelijk als zomerhuis van de familie Martell. Mocht je in Sevilla zijn, vergeet dan niet om hier langs te gaan.
115231

8. Kings Landing

De hoofdstad van de Seven Kingdoms vind je terug op nummer acht van de top 10 Game of Thrones locaties. De scenes in Kings Landing worden opgenomen in Dubrovnik in Kroatië. In seizoen één werden de shots nog opgenomen in Malta maar vanaf seizoen twee was Dubrovnik het stadje waar alles werd opgenomen.
Wil je de Walk of Shame van Cersei ook lopen? Ga dan naar Kroatië om voor de St Ignatius Loyala kerk te staan om vervolgens de trappen af te gaan. Het is wel te hopen dat er niet zoveel mensen staan om shame naar je te roepen.
115233

7. Iron Islands

De Iron Islands, de thuishavens van Theon Greyjoy en zijn zus Yara, zijn gefilmd in Noord-Ierland. Om specifiek te zijn: in Ballintoy Harbour. Het is een ontzettend klein dorp waar slechts 165 mensen wonen. De haven werd een paar dagen overgenomen om de scenes te filmen en de havenwerkers zaten daardoor even zonder werk, gelukkig werden ze daar wel voor gecompenseerd.
De plek was de laatste twee seizoenen steeds vaker te zien aangezien de Greyjoys genoeg problemen op hun eigen terrein hadden.
115235

6. Tower of Joy

De Tower of Joy is de plek waar het kleine maar zeer interessante verhaal rondom Lyanna Stark een twist kreeg. Het gebouw heet Castillo de Zafra en mocht je op vakantie gaan in Spanje, dan is dat direct het juiste land. Pak de auto en rijd van Madrid naar Barcelona, of andersom. Ergens in het midden staat de Tower of Joy.
115236

5. De liefdesgrot van Jon Snow

De liefde tussen Jon Snow en zijn roodharige wildlingvriendin Ygritte mag niet ontbreken in de top 10 Game of Thrones locaties. Deze mooie vulkanische grot heet Grjotagja en bevindt zich in het noord-oosten van IJsland. Mocht je op vakantie gaan naar Lake Myvatn, dan heb je een grote kans dat je de grot tegenkomt.
Maar pas op, het water kan wel erg warm aanvoelen als je erin springt. De temperatuur van het water kan in de zomer oplopen tot 37 graden. Het is dan ook niet raar dat de opgenomen scenes zeer heet overkwamen.
115237

4. Braavos

Kroatië en Noord-Ierland zijn landen die vaker terugkomen in de top 10 Game of Thrones locaties, deze keer is het weer de beurt aan Kroatië. De scenes in de stad Braavos zijn namelijk opgenomen in de stad Sibenik. Dus wil je net als Arya Stark door de smalle straatjes en over de grote pleinen rennen? Bezoek deze zomer dan Sibenik.
Het House of Black and White, wat zich ook in Braavos bevindt, is niet opgenomen in Kroatië. Voor die setting heeft de productie gekozen voor een zelfgemaakte set.
115239

3. Achter de Muur

In het oosten van de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, vind je Vatnajökull. Dit is de plaats waar de scenes van achter de Muur zijn opgenomen. Het is namelijk de grootste gletsjer van Europa en daarom een zeer geschikte plek om de desbetreffende scenes op te nemen.
Je kunt Vatnajökull zien als bijvoorbeeld de White Walkers weer eens van zich laten horen. Wees gerust, mocht je tijdens de vakantie naar de IJslandse plaats gaan, de White Walkers bestaan niet echt.
115240

2. Castle Black

Castle Black, het hoofdkwartier van de Night's Watch, heet eigenlijk gewoon Magheramorne Quarry. Het ziet eruit als een verlaten bouwval maar speelt toch echt de hoofdrol in de scenes van de Night's Watch. Met de enorme heuvel op de achtergrond in combinatie met veel CGI leek de Muur in Game of Thrones wel honderd meter hoog.
Magheramorne Quarry heeft meerdere 'rollen' gespeeld in de serie. Zo stond de plek in het tweede seizoen centraal als setting voor de gevechten in Kings Landing en in het vijfde seizoen kreeg de plek nog een andere functie en gold het als achtergrond van het vissersdorpje van de Wildlings.
115241

1. King's Landing Palace Gardens

Misschien wel de mooiste en het meest rustgevende plekje in de gehele wereld van Game of Thrones, de Palace Gardens van King's Landing. Dit schitterende plekje natuur mag niet ontbreken in de top 10 Game of Thrones locaties. Iedere fan kan zich de perfecte voorstelling maken van Olenna Tyrell die door de tuinen loopt.
Mocht je ook door de tuinen willen lopen, reis dan deze zomer af naar Trsteno in Kroatië. Naast de mooie tuinen biedt het plaatsje schitterende wateren en heuvels. Je kunt het ook goed combineren met Dubrovnik, het is slechts op 20 minuten afstand van elkaar.
Naar welke plaats zou jij willen gaan? Laat het weten met een reactie.