Top 10 gadgets voor studenten

  Studenten hebben het niet altijd even makkelijk en het studeren lijkt bovendien nooit op te houden. Om het leven van de student toch iets makkelijker te maken, hebben we hier de top 10 gadgets voor studenten opgesteld.

  10. Cube Laser Virtual Keyboard

  Een toetsenbord dat je in je zak kan meenemen, de Cube Laser Virtual Keyboard is zo'n geval. De Cube Laser Virtual Keyboard zoekt automatisch een connectie met je laptop of mobiele apparaat en projecteert een volledig toetsenbord op je tafel of bureau. Door de Bluetooth verbinding typt het precies de letters of tekens die je op de projectie 'indrukt'.

  Het apparaat is ongeveer zo groot als een aansteker en is daarmee zeer handig om mee te nemen. Je stopt hem zo in je broekzak en 10 minuten later heb je een perfect functionerend toetsenbord. Door de felle kleuren van het licht is het bovendien een handige accessoire voor in het donker.

  Je koopt de Cube Laser Virtual Keyboard voor 100 euro, wat wel prijzig, maar weer een stuk goedkoper is dan toetsenborden van bijvoorbeeld Apple.

  9. Mr. Coffee Smart Coffee Maker

  Het is al moeilijk genoeg om elke ochtend zo vroeg uit je bed te komen, laat staan op tijd een kop koffie te regelen. Was er maar een manier om spontaan koffie klaar te hebben staan, zodra we de keuken binnen komen lopen.

  Oh wacht, dat kan dus. Mr. Coffee heeft nu een slim koffiezetapparaat ontwikkeld dat te gebruiken is door middel van WiFi en Bluetooth. Je kunt de machine instellen om op een bepaald tijdstip koffie te zetten, of je kunt het lui vanuit je bed doen met de bijhorende app.

  Je kunt de machine ook instellen om elke dag op hetzelfde tijdstip koffie te zetten. Dit scheelt veel tijd en stress voor de chaoten onder ons, die juist koffie nodig hebben in de ochtend, maar elke keer vergeten op tijd de machine aan te zetten.

  Dankzij de nieuwe technieken van Mr. Coffee word je nu wakker met de geur van heerlijke vers gezette koffie. Je haalt er een in huis voor 150 dollar. Voor sommige studenten is dit misschien toch te veel geld, maar het is in ieder geval een goede investering voor de koffieleuten onder ons.

  8. Kensington Laptop slot

  Soms zit je lekker achter je laptop op school, maar moet je toch even opstaan om iets op te zoeken in een boek dat twee rijen verder staat. Je wil liever niet je laptop achterlaten nu je er geen zicht meer op hebt, maar om hem helemaal mee te slepen is ook weer zoveel moeite.

  Om dit dilemma op te lossen is er een laptop slot van Kensington. Dit is een versterkte kabel die je vast kunt klikken in je laptop en vervolgens ergens aan vastbinden, bijvoorbeeld de tafel. Tegenwoordig is er in 90 procent van de nieuwe laptops een Kensington beveiligingsaansluiting te vinden.

  Er zijn verschillende laptopsloten verkrijgbaar en deze verschillen dan ook erg in prijs. Zo kun je kiezen voor langere kabels of voor goedkopere merken. Je kunt er al een kopen voor 30 euro, maar je kunt het ook net zo duur maken als je wilt. Met een laptopslot hoef je jezelf in ieder geval niet meer zoveel zorgen te maken over potentiële laptopkapers.

  7. PowerCube

  Het bureau van een student ziet er meestal chaotisch uit, met overal stekkers die onder de boeken doorkruipen en die levensgevaarlijk op de grond liggen.

  Met de PowerCube kun je nu gemakkelijk al je opladers samenvoegen in één blokje. Dit is een modulair design stekkerblok, dat ervoor zorgt dat je altijd een stopcontact binnen handbereik hebt zonder moeite te doen met vier of meer verlengsnoeren.

  De PowerCube heeft naast gewone stekkeringangen ook een USB aansluiting waardoor je makkelijk je mobiele telefoon, tablet, fotocamera of mp3-speler kan opladen. De PowerCube komt bovendien met een docking station, waar je het blokje in kunt plaatsen. Hiermee kan je hem bijvoorbeeld vastzetten op of onder je bureau.

  Je haalt een PowerCube in huis voor 17 of 23 euro. Je hebt hierbij de keuze tussen een model met of zonder USB aansluiting. Ook kan je nog kiezen tussen een normale versie en een versie met een langer snoer van 1.5 meter. Voor de echte liefhebbers bestaat bovendien de optie om je naam op het blokje te laten drukken.

  6. Belkin Laptop Cooling Pad

  Laptops zijn erg handig om mee te nemen, maar helaas willen ze door al dat harde week nog wel eens een beetje warm worden. Bij sommige laptops is het zelfs zo erg dat ze door de hitte uitvallen. Niet erg handig als je net midden in een belangrijk essay bent en je vergeten bent de laatste twee pagina's op te slaan.

  Om je laptop een kleine verkoeling te bieden brengt Belkin de Laptop Cooling Pad. Dit is een soort matje dat je onder je laptop legt. In dit matje zit een geruisloze ventilator die ervoor zorgt dat je computer koel blijft. Verder heeft het matje een zachte helling waardoor je comfortabeler gebruik kunt maken van je laptop.

  De Cooling Pad werkt met een bijhorende USB kabel, zodat je niet loopt te zeulen met extra kabels. Verder zit er een opbergvak voor de kabel in de Cooling Pad zodat je deze meteen kunt opruimen wanneer je hem niet meer nodig hebt.

  De Belkin Laptop Cooling Pad kost 25 euro en is een zeer handige aankoop voor mensen die geen zin hebben om een nieuwe dure laptop te kopen, omdat hun oude zo snel oververhit raakt.

  5. C-Pen

  Het is al lastig genoeg om al die teksten in de schoolboeken te lezen, laat staan ze allemaal over te schrijven. Voor de mensen die het liever meteen in hun computer hebben staan is er nu een handig oplossing: de C-Pen.

  De C-Pen is een geavanceerd apparaat dat makkelijk je tekst overzet naar de computer. Het werkt in principe als een digitale markeerstift. Je scant met de pen over de tekst en deze verschijnt direct op de computer in bijvoorbeeld Word of Excel. Het is super snel, simpel en zeer efficiënt.

  De pen werkt met een meegeleverde USB kabel. Het ontwerp is zo ontwikkeld dat het goed in de hand ligt voor zowel links- als rechtshandige mensen. De pen werkt op Windows en Mac OS software.

  Een super handige gadget dus, om het zware schoolwerk toch iets makkelijker te maken. De pen kost 160 euro en ondersteunt bijna alle talen die er zijn.

  4. Moleskine Evernote Notebook

  Evernote is een van de meest populaire notitie apps. Nu komt het merk Moleskine dan ook met een analoge versie van Evernote: de Moleskine Evernote Notebook. Dit is in principe een handig notitieboekje met alle extra's van Evernote.

  Alles dat je in het notitieboekje schrijft of tekent, kun je met een simpele foto meteen in al je Evernote geactiveerde apparaten te zien krijgen. Al je werk komt in Evernote terecht, die ook je handschrift herkent waardoor je makkelijk door je digitale notities kunt zoeken. Ook kan je makkelijk je werk delen met je medestudenten of collega's.

  Bij aankoop van één of meerdere Notebooks krijg je 3 maanden gratis een Premium abonnement op de Evernote app. Je hebt al een Evernote Moleskine Notebook tot je beschikking vanaf 15 euro. Je kunt hierbij ook nog kiezen tussen notitieboekjes en schetsboeken.

  3. Tile

  We raken allemaal wel eens iets kwijt: onze portemonnee, telefoon, tas, jas, noem maar op. Hierbij moesten we maar vertrouwen dat iemand die het vond het netjes kwam terugbrengen, maar we kunnen hier niet elke keer op rekenen. Voor dit soort situaties is ondertussen wel een oplossing ontwikkeld: Tile.

  Tile is een klein vierkant voorwerp dat je aan je sleutels kunt hangen, in je tas kunt stoppen of aan je laptop kan plakken. In dit kleine tegeltje zit een Bluetooth zender en ontvanger, waarmee je met behulp van je telefoon contact kunt maken en het tot op 50 meter afstand kunt terugvinden.

  Door de bijbehorende app te downloaden kun je makkelijk het object waar je een Tile aan hebt toegevoegd terugvinden en de app vertelt je zelfs in welke richting je moet zoeken.

  Je telefoon kan tot 8 Tiles tegelijkertijd blijven volgen, waardoor je in principe niks meer hoeft kwijt te raken. Je kunt ook een geluid toevoegen, waardoor je je verloren voorwerp nog sneller kan terugvinden. Een Tile kost 20 dollar per stuk, wat een beetje prijzig is voor zo'n klein ding, maar uiteindelijk kost het meer als je je portemonnee kwijtraakt.

  2. Qi universele draadloze oplader

  Als student zijnde ben je continu bezig met je apparaten, want twee uur lang naar je leraar luisteren is niet voor iedereen even aantrekkelijk. Soms raken we daardoor in de stress, want na een uur spelletjes spelen op je telefoon begint de batterij toch een beetje leeg te raken.

  Voor die mensen bestaat de Qi universele draadloze oplader. Je hebt geen kabels meer nodig en je hoeft niet meer stil te blijven zitten omdat je eerst je telefoon nog even moet opladen. Met deze opladers plug je simpelweg je telefoon in en je kunt gaan en staan waar je wilt.

  Deze oplader werkt onder andere op Nokia Lumia, Google Nexus, LG, Apple, Samsung, Sony en HTC toestellen. Je kan met de oplader makkelijk twee keer per dag je telefoon opladen voordat de batterij leeg is. Je moet hem natuurlijk dan niet vergeten op te laden voor de volgende dag.

  De Qi universele draadloze oplader is al van jou voor slechts 14 euro, wat prima te doen is voor de doorsnee student. Als we een dure telefoon kunnen betalen, dan kunnen we ook wel 14 euro missen.

  1. Samsung USB Flash Drive

  Voor notities, presentaties, PowerPoints, en vooral muziek en films is een geheugenstick een zeer handige keuze. Onze laptops kunnen al die data niet aan zonder een beetje hulp.

  Samsung heeft nu een nieuwe USB Flash Drive, die in drie verschillende vormen te verkrijgen is. Je hebt de Bar optie, de FIT optie en de DUO optie. Allemaal hebben ze een compacte vorm en kunnen ze aan je sleutelbos gehangen worden. Verder komen alle drie de opties met minstens 64GB aan geheugen wat zeker nodig is, want we weten tenslotte hoeveel ruimte de Star Wars trilogie inneemt.

  De Flash Drive is verkrijgbaar vanaf 30 euro en wordt duurder naarmate je meer geheugen kiest. Een beetje prijzig is het wel, maar dan heb je ook meteen weer ruimte voor een heleboel films en series! Kun je weer even door tijdens de lessen die je liever overslaat.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.