LoL eSports Worlds 2015 group D teamoverzicht

Article
zondag, 04 oktober 2015 om 9:14
xgn google image
In de voorgaande specials over de andere drie groepen op Worlds 2015 heb je kunnen lezen over de eerste 12 teams op Worlds 2015. In dit teamoverzicht van LoL eSports Worlds 2015 group D worden de laatste 4 teams aan je voorgesteld.
Net als groep C wordt groep D wel gezien als een groep waarvan de uitkomst al min of meer vastligt, tenzij er gekke dingen gebeuren. De deelnemers aan deze groep zijn KT Rolster, LGD, TSM en Origen.

TSM

Team Solo Mid is net als Counter Logic Gaming een van de oudste eSport teams in Amerika. In tegenstelling tot CLG heeft TSM al sinds het ontstaan succes gehad. Sinds het begin van de League of Legends Championship Series (LCS) in 2013 is TSM nooit lager geëindigd dan in de top 2. TSM is daarom misschien wel het meest succesvolle Amerikaanse League of Legends team, al was het team op internationaal niveau nog wel eens teleurstellend.
TSM bestaat uit Dyrus (Top), Santorin (Jungle), Bjergsen (Mid), WildTurtle (AD Carry) en LustBoy (Support). Oorspronkelijk was het team een all American team, maar met de toevoegingen van Bjergsen en Santorin (Deens) en LustBoy (Koreaans) is TSM tegenwoordig meer een multicultureel team. De meeste spelerwissels die TSM heeft doorgevoerd door de jaren heen, waren zeer succesvol en daardoor is het team steeds aan de top gebleven.
Vorige maand werd TSM genadeloos ingemaakt door rivaal CLG met 3-0 in Madison Square Garden. Toch wist TSM te kwalificeren voor Worlds 2015 op basis van punten. Nu wil het team proberen zo goed mogelijk te presteren op het wereldkampioenschap in oktober. Veel mensen betwijfelen echter of dit gaat lukken.
Sterspeler voor TSM is Bjergsen en veel mensen gaan zelfs zo ver dat ze zeggen dat Bjergsen = TSM. Het team speelt een eendimensionale stijl waarin Bjergsen de belangrijkste speler is die alle recources aangevoerd krijgen om zo te winnen. Op Worlds gaat TSM met deze stijl naar verwachting finaal onderuit.
De verwachtingen voor TSM zijn laag en veel mensen denken dan ook dat TSM in deze groepfase misschien wel alle games gaat verliezen. Ze verwachten dat TSM laatste in de groep wordt, zonder een enkele overwinning. Op basis van recente resultaten lijkt het erop dat deze verwachting werkelijkheid zal worden voor het Amerikaanse team.
79172

KT Rolster

Het Koreaanse KT Rolster is een vrij oude Koreaanse eSports organisatie die dit jaar voor het eerst naar Worlds gaat, nadat de organisatie de jaren ervoor de wereldkampioenschappen steeds net misliep. In het begin van het jaar presteerde KT matig in Korea, maar een paar maanden geleden kwam KT echt op gang en wisten ze veel games te winnen van de ander Koreaanse teams. Als laatste team uit de Koreaanse regio hoopt KT Rolster dit jaar naam voor zichzelf te maken.
De line-up bestaat uit Ssumday (Top), Score (Jungle), Nagne (Mid), Arrow (AD Carry) en Piccaboo (Support). Na een matig begin van het seizoen wist KT Rolster een ieder te verrassen door sommige games te winnen die ze niet 'hoorden' te winnen. Zo wist KT Rolster met behulp van goede teamplay games te winnen, terwijl het team soms meer dan 10K goud achterstond. Hoewel KT Rolster niet gezien wordt als een van de allerbeste teams op Worlds 2015, kan KT Rolster zeker verrassen en goed presteren op het internationale podium.
Sterspeler van de line-up is Ssumday, door velen gezien als een van de, dan wel dé beste toplaner ter wereld. Als Ssumday kan doen en laten wat hij wil, wint KT Rolster in veel gevallen. Er gaat echter veel aandacht uit naar Ssumday en als hij achterloopt, heeft de rest van z’n team daar meestal ook last van. Aan KT Rolster de taak om dit niet te laten gebeuren.
Omdat KT Rolster in verhouding een van de sterkere teams is in Group D, kan het team zeker de tweede plaats veroveren en door naar de kwartfinales. Alleen LGD biedt misschien weerstand tegen deze titanen, maar TSM en Origen zijn niet sterk genoeg om van KT Rolster te winnen.
79173

Origen

Origen is een nieuw Europees team, opgericht door ex-Fnatic speler Xpeke. De naam van het team, dat nieuw begin in het Spaans betekent, begon dit seizoen letterlijk aan een nieuw begin in de Europese LCS. Het team wist zijn trip naar Worlds 2015 te boeken en wil nu laten zien waartoe het in staat is. Origen bevindt zich echter wel in een lastig parket.
Het team bestaat uit sOaZ (Top), Amazing (Jungle), Xpeke (Mid), Niels (AD Carry) en Mithy (Support). Afgezien van Niels bestaat het team uit allemaal veteranen die allemaal al in de jaren hiervoor een keer eerder op LoL Worlds zijn geweest. Origen heeft dus de nodige ervaren spelers om het misschien wel goed te doen in de groepsfase en daarbuiten. Omdat het team echter in een moeilijke groep zit, is het een beetje afwachten of ze groepsfase overleven.
De beste spelers van Origen op dit moment zijn sOaZ en Niels. sOaZ is al jaren een van de crème de la crème die Europa te bieden heeft, en ook in het verleden heeft de Fransman goed gepresteerd tegen de internationale competitie. Ook Niels heeft als nieuwkomer laten zien wat hij kan en hopelijk kan hij een positieve indruk achterlaten. Met goede teamplay en sterke individuele prestaties kan Origen laten zien dat het een powerhouse team is op Worlds 2015.
Omdat het team in verhouding tot KT Rolster en LGD Gaming ietwat zwak oogt, lijkt het erop dat Origen derde wordt in de groepsfase. Dat betekent dat het team niet verder kan gaan naar de kwartfinales. Er is echter geen reden om te denken dat de spelers geen kans maken, omdat ze in Europa als team op de tweede plaats staan. Misschien kunnen ze verrassen en genoeg weerstand bieden aan de Koreaanse en Chinese giganten in hun groep.
79174

LGD-Gaming

Het Chinese LGD-Gaming is al jaren een gigant in de Chinese eSports scene. Zowel in League of Legends als in DOTA 2 is LGD-Gaming een organisatie die altijd goed weet te presteren. Dit jaar heeft LGD-Gaming eindelijk Worlds 2015 weten te bereiken na voorgaande jaren net naast de pot te pissen. Het LGD-Gaming van dit jaar is sterker dan ooit en het team is een serieuze kandidaat om dit jaar Worlds 2015 te winnen.
LGD-Gaming wordt gevormd door Acorn (Top), TBQ (Jungle), GoDV (Mid), imp (AD Carry) en Pyl (Support). Iedere speler van het team behoort tot de absolute top in China en de wereld, daarom lijkt LGD-Gaming er beter dan ooit voor te staan. Omdat ieder speler gevaarlijk is, is LGD-Gaming geen eendimensionaal team. Op meerdere manieren kunnen de Chinese giganten de concurrentie een kopje kleiner maken.
Ondanks het feit dat alle spelers uitblinken in het team, zijn GoDV en imp de belangrijkste spelers voor hun team. Zo wacht de wereld met smart op een game waarin Faker en GoDV het tegen elkaar op nemen in de midlane. GodV wordt wel gezien als de Chinese equivalent van Faker.
Ook voormalig wereldkampioen imp lijkt zijn piek te hebben bereikt dit seizoen door keer op keer te presteren. Deze twee spelers zitten in de ideale positie om wereldkampioen te worden of de andere grote kandidaten te laten werken voor hun centen.
LGD-Gaming is een van de contenders voor de wereldtitel en gaat waarschijnlijk de eerste plaats veroveren in de groepsfase. Naar verwachting haalt het team minstens de halve finale en waarschijnlijk de finale. Het enige team dat misschien weerstand kan bieden is het Koreaanse KT Rolster, maar dat is nog even afwachten.
Alle vier de groepen voor Worlds 2015 zijn hiermee besproken. Het is nog even afwachten wat er gaat gebeuren in de groepsfase, maar het wordt zeker spannend. De eerste games worden op 1 oktober live gespeeld in Parijs, vanaf ongeveer 5 uur 's middags.