10 vette Rock Band songs die je gespeeld moet hebben!

Article
zaterdag, 03 oktober 2015 om 17:15
xgn google image

De muziekgame Rock Band 4 is bijna uit en dat betekent dat je weer lekker aan de slag kan gaan met het naspelen van songs van je favoriete artiesten. Hier vind je 10 vette Rock Band songs die je absoluut moet spelen!
Harmonix heeft eerder de volledige tracklist van de game vrijgegeven en daarnaast wordt de downloadlijst ook aangevuld, zoals met twee U2 nummers. Een hoop nieuwe nummers en downloadable content, maar we mogen de klassiekers natuurlijk niet vergeten. Daarom blikken we terug met 10 Rock Band Songs die je gespeeld moet hebben!

10. Raining Blood – Slayer

Slayer is een gevestigde naam binnen de thrash metal. Hun aggressieve sound en aanstootgevende teksten zijn al meer dan 30 jaar een inspiratiebron voor veel metalmuzikanten en de band houdt er een trouwe fanbase op na. Het nummer Raining Blood is een echte klassieker in het genre te noemen want de sound van het nummer is tijdloos.
79311 1

9. Ozzy Osbourne - Crazy Train

Ozzy Osbourne, mensen van deze generatie kennen hem vooral als die doorgeleefde Engelse oude man uit de MTV serie The Osbournes, maar ooit was het maken van muziek zijn voornaamste bezigheid. Na zijn tijd in de legendarische band Black Sabbath, is momenteel nog steeds bezig met zijn solo project Ozzy Osbourne, hier is onder andere het nummer Crazy Train uit voortgekomen. Het nummer werd geschreven door de legendarische gitarist Randy Rhoads. Ozzy en Randy Rhaods zijn (te) gek, en daarom komt Crazy Train op 9 in de lijst vette Rock Band Songs.
79313

8. Slipknot – Before I Forget

Slipknot is een nu-metalband uit Iowa in de Verenigde Staten. De band staat bekend om het grote aantal leden en dat iedereen een angstaanjagend masker draagt. Pinhead, een horrorclown, je kunt het zo gek niet bedenken of een van de leden heeft er een masker van.
Deze band maakt stevige metal waar een hoop geschreeuw bij komt kijken. Slipknot is uitgegroeid tot een band die al vele jaren populariteit geniet en vooral live te gekke shows neerzet. Ook daarom verdient deze engiszins enge band een plekje in de lijst met Rockband Songs met fanfavoriet Before I Forget.
79314

7. Boston – More Than a Feeling

Wanneer er Rock Band gespeeld wordt willen we natuurlijk ook een paar foute power ballads uit de jaren 70 en 80 kunnen spelen. More Than A Feeling is er zo een, inclusief de over de top theatrale gitaarsolo. De band staat er bekend om. Erg afgezaagd, maar ook wel weer leuk en daarom hoort het nummer thuis in deze top 10.
79316

6. Red Hot Chili Peppers - Give it Away

Op nummer 6 van vette Rock Band Songs vinden we de Red Hot Chili Peppers. Deze groep is natuurlijk al jaren een gevestigde naam in muziekland. Om precies te zijn houdt de band zich nog steeds staande na 32 jaar, 10 albums en tig formaties. De hedendaagse muziek die zij uitbrengen lijkt bijna niet meer op de funky rap rock waar ze bekend mee geworden zijn, zoals de track Give it Away!
Give it Away is een echte Red Hot Chili Peppers klassieker en hoort daarom zeker thuis in de top 10.
79321

5. Rage Against The Machine – Killing In the Name Of

Rage Against The Machine was een rockband uit Los Angeles. Zij waren één van de eerste die een soort van mengelmoes wisten te maken van rap en hardrock. De band liet zich vaak uit over politieke kwesties en ongeregeldheden waar zij het niet mee eens waren.
De track Killing In The Name Of is met recht hun meest invloedrijke hit geweest. Het nummer was zo invloedrijk dat hij op nummer 5 komt in deze lijst van vette Rock Band Songs.
79322

4. Radiohead – Creep

Deze alternatieve rockband uit Oxfordshire, Engeland is sinds eind jaren '80 al bezig met experimenteren. De band laat zich door veel muziekstijlen beïnvloeden en staan er om bekend rockmuziek te mengen met elektronische muzieksoorten. Het nummer Creep uit 1992 is één van hun grootste hits van de jaren '90 geworden. Deze band verdient een plekje in de Rock Band songs top 10 met Creep!
79323

3. Ramones - Blitzkrieg Bop

Ramones was een band uit de jaren '70 en maakte aanstekelijke punk rock. Hun eigenzinnige rauwe sound en de bekende kreet Hey, Ho, Let’s go! heeft een hoop publiek doen losgaan. Wellicht één van de meest kenmerkende Rock Band Songs en vandaar dat het nummer zo hoog staat op deze ranglijst!
79325

2. Metallica – Enter Sandman

Metallica is uiteraard één van de meest gewaardeerde (metal)bands uit de geschiedenis. De band heeft dan ook door de jaren heen een hoop geëxperimenteerd met hun sound. Van no-nonsense thrash metal tot typische power ballads waarbij mensen hun aansteker in de lucht houden. Enter Sandman is er eentje die er ongeveer tussenin zit, daarom is deze dit nummer nog redelijk te doen voor veel mensen die geen fan zijn van metal.
Enter Sandman is misschien wel het bekendste nummer van Metallica samen met Nothing Else Matters. Beide nummers scoren altijd hoge ogen in de Top 2000 aan het einde van elk jaar. De twee nummers eindigen vaak in de top 50. Het aanstekelijke nummer Enter Sandman verdient daarom een mooie tweede plaats in deze top 10.
79326

1. Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Nirvana heeft ook een grote invloed gehad op de muziek van vandaag de dag. De band bestond uit de in 1994 overleden frontman en gitarist Kurt Cobain, Bassist Krist Novoselic en Foo Fighters frontman Dave Grohl, die destijds drummer van de band was. Deze band heeft muziek uit de Grunge-scene in de jaren 90 helemaal op de kaart gezet.
Het nummer Smells Like Teen Spirit is een ongekend grote hit, zo groot dat je deze tegenwoordig nog regelmatig hoort langskomen. Het intro van dit nummer is zo bekend dat je het meteen herkent. Iedereen heeft dit nummer weleens voorbij horen komen, ook omdat het nummer vaak vrij hoog eindigt in de Top 2000. Wanneer je het nummer speelt waag je je een echte Kurt Cobain en juist daarom is Smells Like Teen Spirit het vetste Rock Band nummer.