Top 5 beste HD action camera's in 2015

Article
dinsdag, 07 juli 2015 om 17:01
xgn google image
Light, camera, action! Van grote hoogtes tot aan diepe oceanen, deze action camera's leggen alles vast op de gevoelige plaat. In deze special krijg je een overzicht met de top 5 beste HD action camera's in 2015 die nu te kopen zijn.

Contour ROAM3

De Contour ROAM3 action camera is waterbestendig tot 10 meter, en dat zonder extra behuizing. De camera heeft een 270 graden Rotating lens, waardoor de camera meer mogelijkheden heeft zodra deze bevestigd is aan bijvoorbeeld een helm of stuur.
Met een ingebouwde lazer is het mogelijk om altijd een lijnrecht shot te krijgen. Laat je waterpas dus maar thuis want met deze camera kun je vanuit vrijwel alle hoeken jouw moment vastleggen met een mooi beeld.
Prijs 199,99 euro

JVC GC-XA2 Adixxion

De JVC GC-XA2 Adixxion weegt slechts 120 gram en in tegenstelling tot veel andere action camera’s heeft deze camera geen aparte behuizing nodig voor extra bescherming. Zo kun je zodra de action camera uit de doos komt direct de actie ingaan. Het toestel is waterbestendig tot een diepte van 5 meter en is ook stof- en vorstbestendig, zodat je van de Sahara tot aan de Noordpool al je actie kunt vastleggen.
De gemaakte opnamen kunnen direct worden bekeken op de ingebouwde 1,5-inch LCD-monitor en met de ingebouwde WiFi kunnen beelden direct worden gedeeld. De beelden kunnen live naar een PC/Mac worden gestruud via WiFi, mobiele hotspot of via de kabelaansluiting worden overgezet. Het is ook mogelijk om live te streamen via Ustream.
Prijs: 220,00 euro

Garmin VIRB elite

Met de Garmin VIRB elite kun je 1080p video’s op de gevoelige plaat vastleggen. Een voordeel aan de Garmin VIRB is het ingebouwd Chroma scherm van 1,4-inch.
Met de Garmin VIRB kun je ook de diepte op zoeken. De action camera is namelijk waterbestendig tot 50 meter. Met deze action camera kun je dus altijd een duik in de diepte wagen.
De VIRB beschikt over een automatisch stabilisatie systeem waarmee een ‘’zeeziek’’-effect wordt voorkomen. Dit zorgt ervoor dat zelfs onervaren videomakers mooie beelden kunnen vastleggen met de Garmin VIRB elite.
Prijs: 259,00 euro

GoPro HERO4 Black edition

Als je action camera zeg, dan zeg je GoPro. Op het gebied van actions camera’s heeft GoPro zich de afgelopen jaren naar de top van de business gewerkt. En niet geheel onterecht gezien de content die het bedrijf aanlevert.
Het nieuwste vlaggenschip van GoPro is de Hero4 Black edition. Met deze action camera kun je 4K beelden schieten met 30fps, 2.7K met 60 fps en 1080p met 120 fps. Van een action camera verwacht je natuurlijk dat deze tegen een spatje water kan, en dat kan de GoPro Hero4 Black edition tot 40 meter diepte.
De nieuwe GoPro heeft ook verbeterde opties om ook ‘s avonds momenten vast te kunnen leggen. Dit kun met de nieuwe Night Photo en Night Lapse modes.
HERO4 Black beschikt over ingebouwde Wi-Fi en Bluetooth, waarmee je verbinding kun maken met de GoPro App, Smart Remote3 en meer. De GoPro App zorgt ervoor de je je smartphone of tablet kunt gebruiken om live beelden te bekijken, je instellingen aan te passen, video’s / foto’s terugkijken en nog veel meer.
Daarnaast beschikt de nieuwe GoPro over HiLight Tag. Dit is een nieuwe HERO4 functies waarmee je hoogtepunten kunt markeren tijdens het filmen, door een eenvoudige druk op de knop. Hiermee kun je later tijdens het editen al je hoogtepunten eenvoudig terugvinden.
Prijs: 529,99 euro

Sony HDR X1000v

Met dit wit pareltje kun je 4K beelden, 120 fps met 1080p en 240 fps met 720p schieten. Met de Highlight Movie Maker in de Sony HDR X1000v kun je al je hoogte punten markeren om zo later een betoverend meesterwerk te maken.
De SteadyShot functie zorgt ervoor dat beelden bijna 4 keer stabieler worden. Dit is voornamelijk handig in acties situaties waarin veel beweging plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld tijdens het mountainbike.
Prijs: 449,10 euro

Populair Nieuws