Top 10 E3 2018 games waar we meer van willen zien

  Hoewel het evenement zelf nog een paar maanden van ons verwijderd is, begint het bij veel gamers al langzaam te komen: E3 koorts! In juni komen we meer te weten over wat de industrie ons gaat brengen in 2018 en daar voorbij. Dit zijn de E3 2018 games waar we dan meer van willen zien!

  Let op: hoewel veel mensen vast uit kijken naar Red Dead Redemption 2, zal je de game niet terugvinden op deze lijst. Niet omdat wij er niet enthousiast voor zijn, maar omdat Rockstar in het verleden bijna nooit iets op E3 heeft laten zien. De kans bestaat natuurlijk altijd dat we wel wat zien over Red Dead Redemption 2 tijdens E3 2018, maar we laten de titel weg van deze lijst.

  10. Soulcalibur VI

  Het heeft even geduurd, maar zes jaar na het verschijnen van Soulcalibur V in 2012 is het bijna tijd voor het zesde deel in de fighting game serie. Dat zijn veel zessen. Toeval? Waarschijnlijk wel.

  Soulcalibur VI introduceert een nieuw gameplay element genaamd de Reversal Edge. Dit is een actie die je met één knop uitvoert en de gameplay kort in slow motion zet, waarna spelers elkaar te lijf gaan in een kort steen-papier-schaar–achtig duel. Uiteraard zal het een stuk ingewikkelder zijn dan dat, maar zo kan het kort omschreven worden.

  Klassieke personages zoals Nightmare, Heishiro Mitsurugi, Ivy en Sophitia zijn weer terug. Dit keer brengt ontwikkelaar Project Soul ook Geralt of Rivia voor het eerst buiten zijn originele game. De Soulcalibur serie staat dan ook bekend om de gastpersonages, de gameplay met wapens en alle aanpassingen die je kan maken aan de personages. Van de E3 2018 games uit deze lijst weten we dus al veel van Soulcalibur VI.

  Toch weten we nog niet genoeg. De character creator waar de serie bekend om staat schittert namelijk nog door afwezigheid en ook qua gastpersonages hebben we alleen nog maar Geralt. Qua levels is het ook nog karig: er zijn maar drie levels bekend. En hoe zit het met de releasedatum?!

  9. Yoshi

  Er zijn veel E3 2018 games waar we naar uit kijken en daar hoort Yoshi ongetwijfeld bij. Deze game werd op de E3 van vorig jaar aangekondigd, hoewel we sindsdien niet veel te horen hebben gekregen over deze kleurrijke platformer. De game wordt ontwikkeld door Good-Feel (Kirby’s Epic Yarn, Wario Land: Shake It!).

  Dit keer zal Yoshi niet gemaakt zijn uit wol, zoals in Yoshi’s Woolly World. De visuele stijl heeft nu meer weg van een pop-up boek waar alles uit karton gemaakt is. Dit heeft ook effect op de gameplay van de game. Yoshi is in staat om te wisselen tussen de voor- en achterkant van de levels en met eieren kan je verschillende elementen van de omgeving beïnvloeden.

  We willen meer weten over de gameplay van Yoshi, hoe de co-op multiplayer precies in elkaar zit en natuurlijk wat de uiteindelijke naam en releasedatum gaat zijn. Good-Feel heeft ons flink wat uit te leggen tijdens E3 2018.

  8. Shenmue III

  Nadat Shenmue en Shenmue II het commercieel gezien niet al te best deden, leek de kans op een derde deel in de trilogie ontzettend klein. Totdat bedenker Yu Suzuki in 2015 iedereen verraste met een Kickstarter campagne die uiteindelijk meer dan 6 miljoen dollar wist op te halen. Shenmue is dus helemaal terug, maar sindsdien is het wel stil geweest rondom de game. E3 2018 zou het perfecte moment zijn om meer te onthullen over de game.

  In de tijd sinds de Kickstarter campagne hebben we wel een paar trailers gezien die het echte Shenmue gevoel weer terug brengen. Toch is dat niet genoeg. Wij zien graag de eerste echte Shenmue III gameplay tijdens E3 2018, zeker nadat de game werd uitgesteld naar het einde van dit jaar. Wel is bekend dat de schaal van de game gegroeid is sinds de samenwerking met uitgever Deep Silver is aangegaan.

  Om de hype levend te houden is E3 2018 dus een perfect moment om mensen weer enthousiast te maken voor de game. Zo niet, dan worden wij er een beetje Shen-moe van.

  7. The Last of Us Part Two

  Ontwikkelaar Naughty Dog heeft met The Last of Us Part Two en aardige klus om het geprezen eerste deel te overtreffen. Maar één ding is zeker: wanneer The Last of Us 2 uit is gebracht, zullen vele PlayStation 4-gebruikers, zo snel mogelijk het schijfje in hun console stoppen. De hype van de in 2013 uitgekomen apocalyptische game was ongekend. Zo werd The Last of Us bekroond met meerdere awards en werd de game door vele kenners alom geprezen.

  Tijdens PlayStation Experience 2016 werd The Last of Us Part Two aangekondigd. Dit deed Sony met een trailer waar waarschijnlijk velen mensen in de zaal kippenvel van kregen. Zo waren de geliefde personages Joel en Ellie te zien in de aankondigingstrailer. Na de korte teaser in 2016 bracht Sony tijdens Paris Games Week 2017 een vijf minuut durende trailer naar buiten, waar meer te zien was over het eventuele verhaal.

  Het lijkt erop dat Naughty Dog met The Last of Us Part Two weer vele successen zal behalen. Maar wat we nog niet weten is een definitieve verschijningsdatum. Als we geluk hebben komt Sony tijdens de E3 2018 met meer informatie over aankomende PlayStation 4 game.

  6. Death Stranding

  Het nieuwe project van Hideo Kojima blijft sinds de onthulling in 2016 gehuld in mysterie. Wat we dan ook precies van de game moeten gaan verwachten, is ook nog steeds niet duidelijk. De bizarre trailers die sindsdien zijn uitgebracht helpen daar niet bepaald bij, met beelden die bij vele gamers nieuwsgierigheid opwekken.

  Wat weten we wel al van de game? Norman Reedus en Mads Mikkelsen zullen respectievelijk de held en schurk in de game spelen. Ook regisseur Guillermo Del Toro heeft een kleine rol in het spel samen met Emily O'Brien en Troy Baker. Het geheel zal draaien op de Decima engine van Guerrilla Games en zal een multiplayer element hebben.

  Wat de gameplay daadwerkelijk zal zijn, is alleen nog niet bekend. Kojima zelf omschrijft het als een game die meer gebaseerd is op touwen (dingen vasthouden die belangrijk voor je zijn) dan op stokken (dingen afweren die slecht zijn). Mogelijk bedoelt Kojima hiermee dat Death Stranding meer richting samenwerken dan vechten gaat, al zal de stok nog steeds zijn plek hebben in de game.

  Van alle E3 2018 games op deze lijst is deze het meest vaag. Hopelijk zien we dit jaar wat meer concrete beelden van de game in actie. Ook krijgen we mogelijk een definitieve releasedatum.

  5. Spider-Man

  Van alle E3 2018 games is dit de meest heldhaftige. Ontwikkelaar Insomniac Games (Rachtet & Clank, Resistance) heeft het op zich genomen om een nieuw avontuur voor de friendly neighbourhood Spider-Man te verzinnen. Het is inmiddels alweer twee jaar geleden sinds de game werd aangekondigd op E3 2016. Hoog tijd voor wat meer informatie over deze heldengame dus.

  New York is de speeltuin van Spider-Man en deze game zal dan plaatsvinden in een recreatie van deze stad. De game zal een open-world actiegame worden waar ook stealth een rol zal spelen. De gameplaybeelden die we tot nu toe gezien hebben, doen een beetje denken aan de Batman Arkham games, maar dan natuurlijk met dikke Spider-Man saus er overheen.

  Qua verhaal is er nog niet zo veel bekend. We weten dat Spider-Man in ieder geval de Kingpin arresteert en in aanraking komt met de Inner Demons. Zoals in veel Spider-Man media zal het balanceren van het superheldenleven en het dagelijks leven van Peter Parker een grote rol spelen. Toch weten we nog niet wat het hoofdverhaal van de game zal zijn.

  Kortom: genoeg ontbrekende informatie waarover Insomniac ons kan vertellen tijdens E3 2018. Wij zijn benieuwd!

  4. Nintendo Switch Super Smash Bros.

  Het is pas recent bekendgemaakt dat de Nintendo Switch een eigen versie krijgt van de populaire Super Smash Bros-serie. E3 2018 zal een perfect moment zijn om meer uit de doeken te doen over deze game, gezien het dit jaar moet gaan uitkomen.

  Momenteel is er niet veel bekend over de game. We weten dat de Inklings uit Splatoon voor het eerst hun opwachting maken in de serie, samen met Link (in zijn Breath of the Wild outfit) en Mario, die terugkeren. Dat is eigenlijk alles wat nog bekend is over de game. Of het een re-release van Super Smash Bros for Wii U zal zijn, daar zijn de meningen nog over verdeeld.

  Sommige mensen denken dat het een compleet nieuwe game gaat worden, omdat het lijkt dat Namco Bandai dit keer niet meehelpt met het ontwikkelen, wat wel het geval was voor de Wii U en 3DS Smash Bros games. Of ze gelijk hebben valt nog te bezien als Nintendo meer vertelt over hun E3 2018 games; en hopelijk ook meer over Nintendo Switch Super Smash Bros bekendmaakt.

  3. Call of Duty: Black Ops IIII

  In de jaarlijkse Call of Duty rotatie is het dit keer de beurt aan Treyarch om het succesvolle Call of Duty: WWII van vorig jaar op te volgen. Momenteel staat de game gepland voor een release op 12 oktober dit jaar; genoeg tijd voor Activision en Treyarch om ons meer te vertellen over de game.

  Op het moment van schrijven weten we namelijk nog bijna niets over de gameplay of het verhaal. We kunnen er vanuit gaan dat de bekende CoD gameplay terugkeert, maar of er dit keer voor een futuristisch of meer gegrond thema zoals WWII gekozen wordt, is nog niet duidelijk. De geruchten kiezen in ieder geval voor de laatste van de twee. Ook zou er een Nintendo Switch-versie in ontwikkeling zijn.

  We weten in ieder geval wel dat zombies terugkeren. Op 17 mei krijgen we meer te weten, maar qua E3 2018 games kan Activision Black Ops IIII niet laten liggen. We verwachten dat we tijdens het evenement genoeg nieuwe informatie te weten komen.

  2. Shadow of the Tomb Raider

  Net as Black Ops IIII werd Shadow of the Tomb Raider onlangs aangekondigd, maar qua informatie blijft het schaars. Natuurlijk zal de game een vervolg zijn op Rise of the Tomb Raider uit 2015. Of het verhaal zich voor of na die game afspeelt, is nog niet bekend.

  Op 27 april zullen we meer te weten komen over de game. Dan heeft uitgever Square Enix een Reveal Event gepland waar waarschijnlijk meer informatie bekend wordt gemaakt. Voorlopig moeten we het dus alleen doen met de titel, samen met de hoop dat Shadow of the Tomb Raider één van de E3 2018 games van Square Enix is.

  1. Cyberpunk 2077

  Het is een tijdje verdacht stil geweest rondom The Witcher III ontwikkelaar CD Projekt RED, die sinds de release van die game druk bezig zijn met een nieuwe titel: Cyberpunk 2077. De game is gebaseerd op een gelijknamig bordspel door Mike Pondsmith en zal vergelijkbaar met The Witcher een roleplaying game worden.

  Net als eerder E3 2018 games op deze lijst blijft Cyberpunk 2077 nog onder de doeken, totdat CD Projekt RED besluit de game volledig te onthullen. We weten wel dat de game in first- of third-person te spelen is, zich in een open wereld stad genaamd Night City bevindt en dat de game een multiplayer element zal hebben. Verder heeft CD Projekt RED wel bevestigd dat de game qua gameplay zal lijken op The Witcher III: Wild Hunt met een futuristisch sausje.

  Meer dan dat is eigenlijk niet bekend. De laatste teaser trailer stamt alweer uit 2013, een kleine vijf(!) jaar geleden. De ontwikkelaar zal wel aanwezig zijn op E3 2018 en gezien er geen andere grote games in de planning staan, is de kans groot dat we eindelijk meer te weten krijgen over Cyberpunk 2077. Laat ons niet langer in spanning!

  E3 2018 games - Waar kijk jij het meeste naar uit?

  Omdat we maar 10 games kwijt konden in deze lijst zijn er games die buiten de boot vallen. Zijn er E3 2018 games waar jij heel erg naar uit kijkt? Zijn er games waar je naar uit kijkt die niet op de lijst staan? Laat het ons weten in de comments!

  Shadow Of The Tomb Raider

  Verkijgbaar vanaf 14 september 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.