Pacific Rim Uprising Jaegers - Nieuw en verbeterd

Article
dinsdag, 20 maart 2018 om 17:30
xgn google image
Pacific Rim Uprising draait nu in de bioscoop in 3D en dat betekent maar één ding: de Kaiju zijn terug. Gelukkig heeft de mensheid als laatste redmiddel tegen deze moordlustige monsters nog de Jaegers: gigantische robots gebouwd om de aarde te verdedigen. We kijken naar de nieuwe Pacific Rim Uprising Jaegers, hoe ze zijn veranderd sinds de eerste film en hoe je je eigen Jaeger kan bouwen.

Wat zijn Jaegers?

De benaming Jaeger is gebaseerd op het Duitse woord ‘Jäger’, wat vanzelfsprekend dan ook ‘jager’ betekent. De Jaegers zijn dan ook immense bestuurbare robots gebouwd met slechts één doel: de wereld beschermen van de verschillende Kaiju (meer over deze gigantische monsters in onze Pacific Rim Uprising Kaiju special) die de boel op aarde kort en klein willen slaan.
Omdat de mentale belasting tijdens het besturen van een Jaeger te veel is voor slechts één piloot, worden de Jaegers vaak door twee of meer mensen bestuurd. De piloten worden dan met elkaar en met de Jaeger verbonden door middel van een Caitlin Lightcap. De piloten bewegen gesynchroniseerd met elkaar en gebruiken naast hun vuisten ook krachtige wapens, zoals zwaarden, om de Kaiju te lijf te gaan.
De Jaegers in Pacific Rim Uprising zijn gebouwd in de tienjarige rustperiode na de gebeurtenissen in de eerste Pacific Rim film. Het resultaat zijn Jaegers die "het hoogtepunt van de menselijke uitvinding" moeten weerspiegelen. De Jaegers zijn nu sneller, sterker en voorzien van de nieuwste technologie. Lees verder om hier meer over te weten te komen.
128212 1

Welke Jaegers zijn er allemaal?

In de tienjarige periode van rust heeft de mensheid genoeg tijd gehad om een aantal gloednieuwe Jaegers te bouwen. Deze nieuwe Mark-6 Jaegers zijn dan ook nog indrukwekkender vergeleken met de voorgangers uit de eerste Pacific Rim film. Er zijn zelfs Jaegers gemaakt door gewone burgers, in elkaar gezet met onderdelen die overgebleven zijn van vernietigde Jaegers.
In Pacific Rim Uprising heeft de mensheid vijf nieuwe Jaegers ter verdediging: Bracer Phoenix, Guardian Bravo, Titan Redeemer, Saber Athena en Gipsy Avenger. Elk van deze Jaegers heeft unieke wapens en een ander uiterlijk:
  • Gypsy Avenger: een nieuwe versie van de Gypsy Danger uit Pacific Rim. De Gypsy Avenger heeft een nieuw wapen genaamd de Gravity Sling, waarmee het elk object in de omgeving kan veranderen in een dodelijk wapen. Het arsenaal wordt afgerond met de Elbow Rocket, Chain Sword en Plasma Caster. Nate Lambert (Scott Eastwood) en Jake Pentecost (John Boyega) besturen de Gypsy Avenger.
  • Bracer Phoenix: deze Jaeger is breed en heeft 'The Shanghai Shield' als bijnaam. Het unieke wapen van Bracer Phoenix is de Vortex Cannon, een centrifugale vortex die vanuit de borst een spectaculair schot afvuurt. De piloten zijn Viktoriya Malikova (Ivanna Sakhno), Ou-Yang Jinhai (Wesley Wong) en Amara Namani (Cailee Spaeny).
  • Guardian Bravo: een Jaeger gemaakt voor gevechten op lange afstand. Als een Kajiu dan toch te dichtbij komt, gaat de Guardian Bravo het beest te lijf met de Elec-16 Arc Whip. Dit is een grote zweep die onder stroom gezet kan worden.
  • Titan Redeemer: wat deze Jaeger uniek maakt is de grote goedendag, die aanwezig is in plaats van de linkerhand. De Titan Redeemer gaat met dit gevaarlijke wapen en EMP mistgranaten de Kaiju te lijf. Niet om mee te sollen dus.
  • Saber Athena: de meest elegante Jager ooit gemaakt. Als een ballerina slingert deze robot rond met de twee Ionic Twinblades en een N-16 Particle Charger.
Nieuw zijn de Scrapper en Obsidian Fury. De Scrapper is een Jaeger gemaakt uit deels vernietigde Jaegers, wiens onderdelen zijn verkocht op de zwarte markt, terwijl de Obisidian Fury de eerste onbemande Jaeger is. Of dat onbemande nou zo’n goed idee is, valt nog te bezien. In trailers is te zien dat Obisidian Fury zich uiteindelijk tegen de mensheid keert!
128213

Bouw je eigen Jaeger

Elke Jaeger heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Elke robot heeft een uniek uiterlijk, verschillende wapens en piloten die ze besturen. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat de Jaegers nèt niet aan je voorkeuren voldoen. In dat geval hebben we misschien een uitkomst voor je.
Op de officiële website van Pacific Rim kan je namelijk je eigen Jaeger in elkaar knutselen met verschillende onderdelen. Hoofd, lichaam, armen en benen van de Gypsy Avenger, Saber Athena, Titan Redeemer en Guardian Bravo zijn beschikbaar om je eigen ultieme Jager te maken. Je kan het zelf proberen op de website van Pacific Rim Uprising.

Pacific Rim Uprising Jaegers - Welke is jouw favoriet?

De Pacific Rim Uprising Jaegers zijn nu in de bioscoop in 3D te bewonderen. Welke Jaeger is jouw favoriet? Of heb je misschien je eigen toffe creatie gemaakt? Laat het ons weten in de comments, wij zijn benieuwd!

Populair Nieuws