Top 10 Beste Xbox One games van 2018 - de absolute parels op je Xbox One

Article
vrijdag, 14 december 2018 om 17:03
xgn google image
Dit zijn de beste Xbox One games van 2018. Het jaar zit er alweer bijna op en twaalf maanden vol geweldige games ligt ongeveer achter ons. Er zat van alles tussen, van triple A titels tot kleine, verborgen schatten voor je Xbox One. Wij zetten de tien beste games voor je op een rijtje!
Deze top tien beste Xbox One games bevat games die alleen voor het Microsoft platform uit zijn gekomen, maar ook titels die op meerdere platformen vertegenwoordigd zijn. Alle genoemde titels zijn op de Xbox One werkelijk pareltjes en daarmee de tien beste games voor Xbox One van 2018.

10. NieR: Automata

We starten deze lijst met een game die eigenlijk in 2017 al uitkwam, maar pas in dit jaar voor de Xbox One verscheen. In NieR: Automata kom je op een dystopische aarde terecht die gerund wordt door robots. De mens is door de mechanische rotzakken nagenoeg uitgeroeid en slechts een klein deel van de mensheid wist te ontkomen naar de maan. Maar de mens is klaar om terug te slaan met hun eigen robot: de androïde 2B van het YoRHa-project.
Met in iedere hand een zwaard maak je de vetste combo’s en verander je legers aan robots letterlijk in schroot. Kabels, plaatmateriaal, schroeven en de nodige olie vliegen je om de oren, maar het is niet alleen hakken wat de klok slaat. Tussen alle actie door moet er in NieR: Automata moet ook het nodige geslopen en ontdekt worden, waaronder de oorzaak van de ondergang van de mens. Het is een avontuur om urenlang van te genieten!
NieR: Automata is nu beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. De game krijgt binnenkort ook een game of the YoRHa (game of the year) editie.
143638

9. Hellblade: Senua’s Sacrifice

Een wat zwaarder verhaal volgt op de negende plek in deze top tien. Hellblade neemt je mee naar een mythische wereld, waarin we kennis maken met de gebroken Keltische krijgster Senua. Ze onderneemt een reis naar het hart van de Vikingwereld om de ziel van een verloren liefde te redden. Een verbluffend mooie wereld ligt aan je voeten, maar dit is ook een gevaarlijke wereld. Zeker als je bedenkt dat Senua worstelt met haar eigen trauma’s en lijdt aan schizofrenie.
Al vechtend voor de ziel van Senua’s verloren liefde kruip je langzaam in haar hoofd en maak je een tweeledige reis mee die je verbluft en emotioneel meesleept. Vanaf het eerste moment weet deze game indruk te maken als geen ander. Niet voor niets sleepte de game bij de originele release in 2017 al acht awards in de wacht!
Hellblade Senua’s Sacrifice is nu verkrijgbaar voor Xbox One en PlayStation 4.
143639

8. Spyro Reignited Trilogy

In de volgende game gaan we met een wat minder beladen onderwerp op pad. Na jaren gesluimerd te hebben is het paarse draakje dat ons hart op de PlayStation consoles in vuur en vlam zette weer terug. Zijn originele drie verhalen zijn namelijk volledig opgepoetst en volledig in 4K uitgebracht! Samen met Spyro ga je de strijd aan met Gnasty Gnorc, die je drakenvrienden heeft ontvoerd, Ripto de tovenaar, die chaos zaait in de werelden van Avalar en moet je de Vergeten Rijken redden tijdens het Jaar van de Draak.
De werelden redden doe je niet door simpelweg vuur te spugen. Verken al rennen en zwevend de grote, kleurrijke werelden en los verschillende puzzels op om verder te komen. Onderweg ontmoet je de meest uiteenlopende karakters van je drakenvrienden die je helpen tot de kleurrijkste monsters die verslagen moeten worden. Spyro is terug en verovert met zijn drie opgepoetste avonturen een mooi plekje in deze top tien beste Xbox One games van 2018!
Spyro Reignited Trilogy is nu verkrijgbaar voor Xbox One en PlayStation 4.
143642

7. Monster Hunter World

We blijven nog even bij het verslaan van uiteenlopende monsters, maar dan op een wat serieuzere toon. Capcom heeft met Monster Hunter World namelijk een compleet nieuwe wereld klaarstaan voor professionele jagers. Dit keer niet alleen een avontuur voor de doorgewinterde Monster Hunter fan die al diverse drakenkoppen aan de muur heeft hangen, maar ook voor de nieuwkomer die graag eens een enorm wezen aan zijn zwaard wil rijgen. Monster Hunter World is namelijk een stuk toegankelijker geworden en dat zorgt ervoor dat de game rechtstreeks ons hart in is gegaan en een mooie plek in deze top tien heeft gekregen.
Met een verfijnde besturing, verschillende toffe nieuwe wapens en uitrusting en de meest uiteenlopende beesten in de wereld kun je alleen of samen met drie vrienden op monsterjacht gaan. Duik in een schitterende wereld met een levend ecosysteem, waarin de schijf van vijf voor ieder monster anders is. Als je denkt dat je aan de top van de voedselketen staat, zul je je in Monster Hunter World vergissen. Voor veel van de monsters ben jij namelijk slechts de opvulling van een olle kies als je niet oppast.
Monster Hunter World is nu verkrijgbaar op Xbox One en PlayStation 4.
143643

6. SoulCalibur VI

Als je liever iets anders doet met enorme zwaarden, of gewoon graag andere mensen te lijf met wapens gaat, is de nummer zes in deze lijst een absolute topper. In 2018 keert Bandai Namco twee decennia na het origineel terug naar de roots van het geprezen SoulCalibur verhaal, waarin de epische strijd tussen goed en kwaad losbarst. Met maar liefst twee verhaallijnen, een uiteenlopende cast vechtersbazen en talloze toffe levels blinkt SoulCalibur VI al uit, maar nog meer met de vernieuwingen die de game je biedt.
Deze driedimensionale vechtgame laat je niet alleen met kiezen tussen de bestaande cast waarin iedereen een eigen vechtstijl en wapen heeft. Er zijn talloze nieuwe gezichten én een gastoptreden van niemand minder dan Geralt of Rivia. Wil je nog meer? De game laat je ook een eigen karakter maken om daar kont mee te schoppen in je eigen stijl. Wat te denken van een reptiel of een androïde die je gehele zelf vorm kunt geven? De Edge aanvallen, Edge counters en andere unieke aanvallen maken het feest compleet voor iedere liefhebber van een goede knokpartij!
SoulCalibur VI is nu verkrijgbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.
143644

5. Dragon Ball FighterZ

Voor vechtersbazen die meer van over de top actie houden is Dragon Ball Fighter Z de game die je moet hebben. Deze game staat met recht in de top tien beste Xbox One games van 2018. Dragon Ball FighterZ laat je knokken op een manier zoals alleen Dragon Ball games dat kunnen. De grafische stijl van de game doet vermoeden dat je in een spectaculaire aflevering van Dragon Ball terecht bent gekomen, doordat de kleuren van je scherm af spatten en alles heerlijk soepel loopt.
De vechtgame is niet alleen fantastisch vormgegeven. De game is namelijk completer en authentieker dan ooit. Met drie verhaallijnen en iedere belangrijke Dragon Ball vechter die je maar kunt bedenken mag je aan de slag gaan. Als kers op de taart kun je niet met één of twee karakters in een team spelen, maar met maar liefst drie karakters een knokploeg vormen. Dit staat garant voor dikke combo’s en een ware (overzichtelijke) chaos op je scherm. Het is een knokgame om van te smullen!
Dragon Ball FighterZ is nu verkrijgbaar voor Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch.
143645

4. Battlefield 5

Electronic Arts wist dit jaar ook hoge ogen te gooien met de nieuwste telg in de Battlefield franchise. Na het succes van Battlefield 1 moest er hard gewerkt worden om deze topper te evenaren, maar we kunnen met een gerust hart zeggen dat dit gelukt is. Battlefield 5 neemt je mee naar de Tweede Wereldoorlog zoals je die nog nooit gezien hebt. Naast de singleplayer modus War Stories, waarin je op een epische manier de oorlog beleeft en onder andere door Rotterdam loopt, biedt Battlefield 5 je zoals gebruikelijk tal van multiplayer modi.
Hier zitten de meeste vernieuwingen van de game, waaronder een grootschalige 64-speler multiplayer modus genaamd Grand Operations en de coöperatieve multiplayer modus Combined arms. Battlefield V biedt daarbij je onuitputtelijke vernieuwing door de Tides of War contentdrops. EA heeft ons in 2018 niet alleen een game over het grootste conflict ooit gebracht, maar ook de grootste Battlefield ooit!
Battlefield 5 is nu verkrijgbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4.
143646

3. Assassin’s Creed Odyssey

Nog wat verder terug in de tijd komen we in de Griekse Oudheid terecht, waarmee Ubisoft ons blij wist te verrassen dit jaar. Assassin’s Creed Odyssey dompelt je onder in de Griekse wereld waarin je als krijgers Alexios of Kassandra aan de slag gaat om een Spartaanse held te worden. Een taak waar je zomaar 100 uur of meer mee bezig bent.
De talloze missies en de enorme wereld die fantastisch oogt zijn slechts twee elementen die deze game laten stralen in deze top tien beste Xbox One game van 2018. Zodra je gaat vechten voel je je namelijk vanaf het eerste moment al een Spartaan in hart en nieren!
Assassin’s Creed Odyssey is nu verkrijgbaar voor Xbox One en PlayStation 4.
143647

2. Forza Horizon 4

Op een mooie tweede plek in deze lijst komt de Microsoft exclusive Forza Horizon 4 voorbij. Toen Microsoft de garagedeuren opende en het Horizon evenement een nieuwe vorm kreeg, gingen onze racersharten al sneller kloppen. Het Horizon evenement doet een nieuwe locatie aan, namelijk de wegen van Groot Brittanië. In het eerste opzicht klinkt dat druilerig, maar niets is minder waar!
De introductie van verschillende seizoenen en het afwisselende landschap dat de game je biedt, maakt de race ervaring namelijk completer dan ooit. Het ene moment scheur je door een betoverend sneeuwlandschap, terwijl je op een ander moment heerlijk rubber kunt verbranden terwijl de zon op je bol schijnt. Combineer dat met de vele mogelijkheden de evenementen die je alleen of online samen met een groep vrienden de weg onveilig te maken en je hebt het recept voor de beste racegame op de Xbox One voor 2018 en de nummer twee game voor de console van dit jaar!
Forza Horizon 4 is nu exclusief beschikbaar voor Xbox One.
143648

1. Red Dead Redemption 2

Er kan er maar eentje op nummer één staan. Dit jaar is dat dé game waar menig gamer al jaren om schreeuwde, namelijk Red Dead Redemption 2. Het tweede Wilde Westen avontuur uit de stal van Rockstar neemt ons mee naar de gebeurtenissen voor het eerste deel. In 1899 wordt er gejaagd op de outlaws in Amerika. Als Arthur Morgan sla je met de Van der Linde-bende op de vlucht na een mislukte roof. Een uitgestrekt Wilde Westen met adembenemende landschappen ligt voor je klaar, samen met een verhaal om jezelf in te verliezen.
De mate van realisme in Read Dead Redemption 2 is behoorlijk hoog en dat zorgt ervoor dat deze game op ieder vlak eentje is om van te smullen. De wereld is daarbij enorm en geeft je alle vrijheid om te doen en laten wat je maar wil. De combinatie van deze twee elementen én de Wildwest actie die Red Read Redemption 2 je voorschotelt en je kunt niet anders dan lachend de zonsondergang tegemoet rijden in de beste Xbox One game van 2018.
Red Dead Redemption 2 is nu verkrijgbaar voor Xbox One en PlayStation 4.

De Beste Xbox One games van 2018 laten je console overwerken

Dit zijn de tien beste games voor de Xbox One van 2018. Met deze games in je collectie is het zeker dat de Xbox One overuren draait. Maar jij zult eindeloos genieten. Mocht je meer games willen die in 2018 aan de top staan, lees dan onze beste PS4 games van 2018. Ben je meer een mobiele gamer, dan hebben we de beste mobile games van 2018 voor je klaar staan.

Populair Nieuws