Top 10 beste Xbox One backwards compatibility games

  Met het nieuws dat Red Dead Redemption vanaf vrijdag beschikbaar is voor de Xbox One backwards compatibility is het tijd om terug te kijken naar welke games niet mogen ontbreken in je lijst van Xbox 360 titels die je op je Xbox One kan spelen.

  Voor de Xbox One zijn er veel toffe games uitgekomen, maar ook op de Xbox 360 zijn er games gemaakt die nu nog steeds een must zijn om te spelen. Er bestaan meer dan genoeg titels waarvan je zeker weten geen spijt krijgt als je eraan begint. Het zijn er zoveel, dat wij een lijst voor jou hebben samengesteld met alleen de allerbeste. Dit is de top 10 Xbox One backwards compatibility games!

  10. Just Cause 2

  Op nummer 10 van de beste Xbox One backwards compatibility games vinden we Just Cause 2. Just Cause 3 is inmiddels al uit op de PC, PS4 en Xbox One, maar dat maakt het vorige deel er niet slechter op.

  Just Cause 2 speelt zich af op het eiland Panau. Hier voert Rico Rodriguez een geheime missie uit, voor een onderdeel van de CIA, genaamd The Agency.

  Het verplaatsen op het eiland wordt een stuk makkelijker en spectaculairder dan bij een normale shooter, omdat Rico een Grijparm heeft bevestigd aan zijn arm en hij op relatief lage hoogtes gebruik maakt van zijn parachute.

  In de game ligt het tempo behoorlijk hoog en kun je genieten van een hoop overbodige actie. Verwacht wapens als rocket launchers, zware machinegeweren en vooral explosieven. Bijna alles kan kapot en dat is leuk in een game waarin explosies voorkomen alsof het niets is!

  9. South Park: The Stick of Truth

  Op nummer 9 vinden we de game The Stick of Truth. South park is al meer dan 19 seizoenen lang een begrip. Gezien het succes zich niet alleen hoeft te beperken tot de tv show, was het misschien ook wel tijd voor een goede game.

  In South Park The Stick of Truth speel je een jongen die nieuw is in het dorp. In het avontuur kom je iedereen tegen die je zou moeten verwachten in een South Park game. Eric Cartman Is de koning van the Kingom of Kupa Keep, oftewel de KKK, waar je met Butters naartoe gaat.

  In het koninkrijk staan de koning en zijn onderdanen recht tegenover de elven, omdat beide partijen zich The Stick of Truth willen toe eigenen. Tot nu toe is het kinderspel, maar South Park zou zichzelf niet zijn als dit niet heel hard uit de klauwen zou gaan lopen. Je krijgt verder in het avontuur onder andere te maken met Nazi zombies en aliens, dat is andere koek!

  Opvallend aan de game is dat het een soort RPG is, waarbij je tijdens gevechten om de beurt een zet mag doen. Je zal het misschien niet verwachten, maar de typische humor en de herkenbaarheid van de serie mengen leuk met de turn-based role playing elementen in de game. South Park: The Stick of truth is zeker een aanrader om nog eens te spelen op je Xbox One!

  8. Fable 2

  Op 8 in de lijst beste Xbox One Compatibility staat Fable II. In deze game gaat het over de kwaadaardige Luciën, die de alles op de wereld wil verwoesten, zodat er hier een nieuwe start wordt gemaakt. Jij speelt de held die hier een stokje voor probeert te steken.

  Je bent in de game bezig om stukje bij beetje je karakter op te bouwen. Dit doe je met de experience points, die onderverdeeld zijn in Strength, Skill en Will Points. Het spel bestaat uit het maken van keuzes en elke keuze heeft gevolgen voor gebeurtenissen in je omgeving.

  Je kunt het goede of foute pad kiezen en ook de keuze van je wapens ligt niet vast. Op deze manier kun je het karakter helemaal naar eigen smaak inrichten en dat is gelijk de charme van de game.

  7. Borderlands

  Deze geweldige knettergekke first-person shooter mag gewoon niet ontbreken in de top 10 beste Xbox One backwards compatibility games. Deze game is grafisch erg origineel, is zeer vermakelijk en is nog grappig ook. Wat wil je nog meer?

  In Borderlands speel je in de open planeet Pandora. Deze is voor een groot deel verlaten, aan jou en je mede Vault Hunters de taak om deze planeet te onderzoeken. De game zit vol met gestoorde karakters en humor, waardoor deze science fiction shooter niet zo serieus genomen hoeft te worden en niet zo zwaar beladen is.

  In Borderlands is het upgraden erg belangrijk. Je hebt hier dan ook duizenden mogelijkheden toe. Je kunt je karakter specialiseren op een manier waar jouw voorkeur naar uitgaat.

  6. Beyond Good & Evil HD

  Beyond Good & Evil HD is de opgepoetste versie van de game die in 2003 uitkwam. In de game kruip je in de huid van Jade, een freelance fotografe die op de planeet Hillys woont. Deze planeet wordt al jaar en dag belaagd door de DomZ. Deze aliens proberen de planeet over te nemen.

  De gameplay is zeer divers, zo los je op het ene moment een puzzel op en ben je op het andere moment in gevecht met je vijanden. Daarnaast ben je natuurlijk ook bezig met foto’s maken, waarvoor je soms opdrachten krijgt. Ook ga je soms op onderzoek uit om de wereld te verkennen in een hovercraft of ruimteschip. Er is veel te doen in de game en daardoor wordt het niet heel eentonig.

  Beyond Good & Evil HD is een goede, opgepoetste versie van een gaaf spel en verdient daarom een plekje in de Top 10 beste Xbox One Backwards compatibility games.

  5. Mass Effect

  Mass Effect is al een flinke tijd terug uitgekomen, maar deze science fiction RPG heeft wel een aardige indruk achtergelaten. In de game speel je als commandant Shepard, die van het mensenleger de beste soldaat is. De speler heeft de taak om het universum van het kwaad te redden.

  Het is namelijk zo dat er machines zijn die intelligente samenlevingen met de grond gelijk willen maken. hier moet een stokje voor gestoken worden en daar doet commandant Shepard zijn best voor.

  In de game kun je vrijwel alles kiezen. Je kiest bijvoorbeeld volledig hoe het uiterlijk van de commandant gaat worden. Daarnaast kies je specialisaties en wapens uit, die je zelf kunt gaan upgraden. Ook maak je zelf uit welke uitrusting je verder aantrekt.

  In Mass Effect heb je dan ook de vrije keuze om te bepalen welke kant je opgaat met het karakter. Elk gesprek heeft dan ook invloed op het verdere verloop van de game. Jouw reacties zorgen er dus voor hoe mensen in de game naar jou zullen kijken en wat je reputatie is.

  Mass effect combineert een science fiction shooter met een RPG en de keuzes zijn eindeloos. Daarom staat de game op nummer 5 in de top 10 beste Xbox One backwards compatibility games!

  4. Gears of War 3

  Het derde deel uit de succesvolle Gears of War serie en deze Xbox exclusive is het zeker nog waard om vandaag de dag nog speeltijd te krijgen. In de Gears of War 3 review waren we zeer lovend over de game. Nu moet er gezegd worden dat de shooter niet echt veel vernieuwing brengt, maar daar zitten fans hoogstwaarschijnlijk ook niet op te wachten bij de game!

  In deze third-person shooter heb je het niet meer aan de stok met de Locust, die in het vorige deel een kopje kleiner gemaakt zijn, maar met de Lambent. Dit zijn gemuteerde bewoners van de planeet Sera, waar de game zich afspeelt. In dit deel wederom aan jou de taak om dit klusje met je collega-kleerkasten te klaren.

  Het fijne aan Gears of War 3 is dat hij dezelfde gameplay hanteert als zijn voorgangers. Schieten, lopen, dekking zoeken en over het muurtje heen knallen, alles voelt vertrouwd.

  Aan de campaign modus heb je een aardig lange tijd plezier. Bovendien kan je deze met vier spelers in co-op doen. Daarnaast is de multiplayer op zichzelf ook heel verslavend en aantrekkelijk.

  De overdreven wapens waar kettingzagen aan bevestigd zijn en het brute geweld zijn en blijven heerlijk. Met deze game vermaak je je gegarandeerd als je hem in de Xbox One stopt!

  3. Assassin’s Creed 2

  Op nummer 3 in de top 10 beste Xbox One backwards compatibility games vinden we Assassin’s Creed 2. We zijn al een hoop Assassin’s Creed delen voorbij en zijn inmiddels al een poosje aanbeland bij Assassin’s Creed Syndicate. Dit betekent niet dat deze Assassin’s Creed game niet meer de moeite is. Sterker nog, deze game is nog steeds hartstikke gaaf.

  Assassin’s Creed 2 speelt zich af in 1476 in Italië. De renaissance is aan de gang en dat is te zien aan de omgeving. Deze is een stuk kleuriger dan het eerste deel. Knap aan de game is dat het je echt een gevoel geeft alsof je in het verleden door kleine straatjes heen loopt.

  De game heeft een hoop verbeteringen ten opzichte van de eerste Assasin’s Creed. Allereerst is de game grafisch een stuk sterker. Ook aan de gameplay en de AI merk je dat dit een stuk soepeler gaat dan bij de voorganger.

  Het vechten is realistischer, evenals het klimmen. Ook reageren de mensen in het spel beter op wat jij doet.

  Ondanks dat het misschien lijkt dat de game niet meer relevant is na al die delen en uitbreidingen, is Assassins Creed 2 zeker de moeite waard en een echte verbetering op het eerste deel.

  De game heeft een goede verhaallijn en is uiteraard ook nog eens historisch correct. Assassin's Creed 2 is zeker de moeite om nog eens te checken en staat daarom staat op nummer 3 in de top 10 Xbox One backwards compatibility games!

  2. Fallout 3

  Op nummer 2 in De top 10 beste Xbox One backwards compatibility games hebben we Fallout 3. Inmiddels is Fallout 4 op de Xbox One verkrijgbaar, maar Fallout 3 is wel de titel waardoor veel mensen zich zo verheugden op een nieuwe titel binnen de franchise.

  Het was de eerste Fallout game die op consoles uitkwam en hij stamt uit 2008. De game mengt RPG elementen met die van first- en third-person shooters.

  Fallout 3 speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin je als kind begint. Daar kies je al of je een jongen of meisje bent. Je ziet jezelf in deze wereld opgroeien.

  Eén van de gaafste dingen in Fallout is dat je een vrije keuze hebt en bijna nergens beperkingen in hebt. Strength, perception, endurance, charisma, intelligence, agility en luck, die samen het woord S.P.E.C.I.A.L vormen zijn de punten die je kunt versterken. Hiermee kun je jouw karakter volledig naar eigen smaak aanpassen. Ook bij deze game zijn er geen grenzen wat betreft je eigen inbreng.

  Je kunt ervoor kiezen om een barbaar te zijn die alles kapot maakt met een plasmageweer, maar je kunt er ook voor kiezen om situaties met woorden op te lossen. Alles heeft uiteraard invloed op het verdere verloop van de game.

  Het turn-based vechten is niet meer aan de orde vanaf Fallout 3. Je bent gewoon real-time aan het schieten. Wel is er een speciale feature bijgekomen: je kunt je gevechten pauzeren om je aanvallen goed te kunnen plannen.

  Fallout 3 is een enorme toevoeging aan de Xbox One backwards compatibility lijst, omdat de game gewoon heel tof is. Niet zo nieuw als Fallout 4, maar je kunt hier zeker weten een hoop uren speelplezier aan beleven! Fallout 3 staat daarom terecht op nummer 2!

  1. Red Dead Redemption

  Het is niet meer dan logisch dat deze game op nummer 1 staat op de lijst van Xbox One backwards compatibility games. De game is inmiddels een echte klassieker geworden en ook de geruchten rondom een eventueel vervolg hebben geen schade gedaan aan de populariteit van de game.

  Red Dead Redemption speelt zich af in het Wilde Westen en volgt anti-held genaamd John Marston. Hij gaat achter zijn oude bende aan om met ze af te rekenen. Niet vrijwillig natuurlijk, want The Bureau, de voorloper van de FBI, zet hem onder druk om dit te doen.

  De uiteindelijke missie om je oude bende op te rollen is niet zo makkelijk als de introductie doet vermoeden. Je zult dus eerst wat ervaring op moeten doen als zijnde cowboy en onderaan de ladder beginnen.

  Zo zul je op een ranch werken om gewassen te beschermen en vee te drijven, maar ook als hulpsheriff en als zogenaamde ‘bounty hunter’ ga je aan de slag. Onderweg kom je een groot aantal personen tegen die je een handje helpt. Deze lopen uiteen van een aardige familie, een gast die met lijken omgaat en een heuse charlatan met zogenaamde wondermiddeltjes.

  Ook na zes jaar is de game nog steeds enorm populair en sinds de bekendmaking van de Xbox One compatability is deze game ook meteen aangedragen als de publieksfavoriet. Aankomende vrijdag is het eindelijk zover en kan iedere Xbox One bezitter zijn paard in galop sturen!

  Borderlands

  Verkijgbaar vanaf 23 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.