Top 10 beste Xbox 360 games - Met plezier terugkijken

  De Xbox 360 is officieel uit de productie genomen. Er zal geen nieuwe Microsoft console van die generatie over de toonbank meer gaan. Om terug te blikken op de tijd waarin de Xbox 360 het paradepaardje van de console industrie was, hebben wij een top 10 beste Xbox 360 games voor jou gemaakt!

  De Xbox 360 is elf jaar lang in productie geweest en heeft ons voorzien van jaren speelplezier. Natuurlijk betekent dit niet dat je niet meer met je Xbox 360 kan spelen, en ook de online service blijft bestaan. In totaal zijn er ruim 1200 Xbox 360 games uitgekomen, waarvan een groot aantal spellen jouw tijd absoluut waard waren. Laat jouw gameherinneringen weer opbloeien met deze top 10 beste Xbox 360 games die de console tot zijn recht lieten komen.

  10. Assassin's Creed II

  "Ezio, ik ben het, Mario!" Een van de meest onvergetelijke games is Assassin's Creed II, nu nog beschouwt als dé beste game uit de franchise. Het eerste deel wist al indruk te maken, maar Assassin's Creed II was zijn tijd ver vooruit. In 2009 wist de game zowel op grafisch vlak, als op de soepelheid van de gameplay enorm te verrassen.

  Het speelbare gebied van Assassin's Creed II was immens waarbij je makkelijk tientallen uren lang alleen maar kon freerunnen om verzamelvoorwerpen te zoeken. Deze schatten leverden een hoop geld en andere bonussen op, die je vervolgens kon gebruiken om jouw eigen dorp uit de bouwen. Het gevechtssysteem was ten opzichte van het vorige deel enorm verbeterd, en het vloeiend neersabelen van vijanden was in die tijd een lust voor het oog. Deze game haalde echt het maximale uit de Xbox 360!

  Wat een hoop plezier hebben wij met deze game gehad, maar ook de volgende uit de top 10 beste Xbox 360 games wist de meeste mensen van hun stoel af te blazen.

  9. Mass Effect 2

  De ruimte avonturen van commandant Shepard zijn niet meer van de Xbox 360 weg te denken. Een mix tussen een pittige shooter, een RPG en een tactische game waren volop aanwezig. Het spel had een diepgaande structuur waarbij een zilveren tong een vereiste was, want belangrijke keuzes moesten er gemaakt worden!

  Eigenlijk is de hele franchise een hoogtepunt uit de geschiedenis van de Xbox 360, maar als een game gekozen moet worden dan was deel twee was wel echt de beste.

  8. Call of Duty 4: Modern Warfare

  Call of Duty 4 verdiende zijn roem op twee verschillende punten. De eerste Modern Warfare had een van de beste verhalen uit de gehele franchise en vele shooters die daarna nog zijn uitgekomen. De koude rillingen die over je rug liepen terwijl je in je camouflagepak tussen de vijanden doorkruipte, om vervolgens gegrepen te worden door een hond, ongeëvenaard!

  Maar waar het bij Call of Duty 4: Modern Warfare vooral om draaide was de multiplayer, die tot op de dag van vandaag nog steeds als het hoogtepunt van de toonaangevende franchise wordt gezien. Modern Warfare zorgde ervoor dat realistische console shooters op de kaart werden gezet betreffende de online multiplayer functie. Er volgden natuurlijk een hoop andere toffe Call of Duty's zoals Modern Warfare 2 en World at War, maar geen een wist het online strijdveld zo te revolutioneren op de Xbox 360!

  Niet te geloven dat deze game alweer meer dan 8 jaar geleden uitkwam. Op naar de volgende in de top 10 Xbox 360 games!

  7. Fallout 3

  Een van de meest memorable momenten uit de gameschiedenis is wel de keer dat je vanuit Vault 101 de Wasteland instapte. De wereld is letterlijk aan gort geschoten, waarbij het post-nucleaire landschap een enorme indruk maakte. De Wasteland was een lastige plek om te overleven, maar desalniettemin viel hier genoeg te beleven voor honderden uren aan speelplezier.

  De wereld was groots, net zoals de collectie aan voorwerpen die je kon verzamelen. Daarnaast waren er een hoop interessante keuzes te maken, wezens te ontmoeten en vijanden in as te leggen. Fallout 3 was een van die games die je vanaf het begin tot het einde bij je keel greep en niet meer los liet, totdat je door radiatie de pijp uit ging. Hoogtepunt van deze game was toch echt wel het opblazen van Megaton, natuurlijk met ouderwetse muziek op de achtergrond, woehoe!

  6. Gears of War

  Een machinegeweer met een motorzaag eraan, wij konden niets anders doen dan juigen! Met het ronkende geluid achter hordes aan locust aan rennen om deze vervolgens op ongecensureerde wijze over de grond te verdelen, zorgde ervoor dat Gears of War een van de grofste titels van de Xbox 360 werd. Naast het feit dat het een exclusieve game voor de Microsoft console was, speelde het onwijs goed weg. En die oude glorie is gelukkig op de Xbox One in een HD versie uitgebracht,

  Het grimmige sfeertje en het hoge gehalte aan testosteron maakte deze game een echte must-have. Je moest er toch wel een beetje tegen kunnen, want beeldvullende monsters stonden altijd klaar om je te verslinden. Gelukkig hoefde je deze niet in je eentje te verslaan, want Gears of War was een van de beste co-op games! Het wordt maar kijken of Gears of War 4 dit jaar de klassieker kan evenaren.

  Op naar de nummer vijf in de top 10 beste Xbox 360 games.

  5. Red Dead Redemption

  Naast een open wereld in een post-nucleair landschap of de Italiaanse steden miste er nog een heel belangrijke spelwereld. Het Wilde Westen werd met Red Dead Redemption in volle overtuiging op de Xbox 360 getoverd, waarbij het tuimelkruid nog net niet door je kamer rolde. Ondanks de leegte was de woesternij een zenuwslopend avontuur, waarbij je een divers scala aan personages tegen zal komen. De prairie lag met deze game volledig aan jouw voeten.

  Het leven van een bandiet werd op de Xbox 360 gewoon gerechtvaardigd. Het houden van shootouts met andere spelers zorgden ervoor dat de dorpjes te klein werden voor meerdere topcriminelen. De sfeer van het Wilde Westen werd zo overtuigend overgebracht, dat dit echt een van de games is die niet mag ontbreken aan de top 10 beste Xbox 360 games. Bovendien werd dat al helemaal duidelijk na de zombie add-on,

  4. Bioshock

  Een van de meest geliefde franchises ooit begon bij een titel genaamd Bioshock. Bioshock was een sprookjesachtig horrorverhaal waarbij niets was wat het leek en bizarre vijanden door middel van speciale krachten uitgeschakeld moesten worden. Overal lagen de splicers op de loer om je het leven zuur te maken. Of opeens kwam je een Big Daddy tegen en is het rennen geblazen!

  Het mystieke Rapture, en vooral die eerste duik, was een van de redenen waarom je een Xbox 360 in huis had staan. Bioshock was als een beeldschone parel in de game-industrie die tal van fans nog jaren zal bijblijven.

  Nu gaat het spannend worden, want we zijn al bij de top 3 van de top 10 beste Xbox 360 games beland.

  3. The Elder Scrolls IV: Oblivion

  Oblivion, de voorloper van Skyrim, wordt gezien als een van de beste games ooit. Zijn oorsprong vond de game tijdens de beginperiode van de Xbox 360, waarbij het spel al snel geprezen werd om de hoeveelheid aan mogelijkheden die je tot je beschikking kreeg. Het spel kwam uit in 2006 en bood graphics die nog nooit eerder waren gezien, en kwaliteithoudend over een gigantische wereld.

  Het verdwalen in dit spel ging dan ook makkelijk. Er was zoveel te doen en te zien, dat je vaak ogen tekort kwam om overal op in te spelen. Honderden uren was je dan ook al snel kwijt om de magische wereld te ontdekken, waarbij geen enkele seconde verspilling voelde. Oblivion was een van de beste games van de Xbox 360 en dat valt niet te ontkennen!

  2. Halo 3

  Halo 3 en de Xbox 360 zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De een kan niet zonder de ander en ze lijken voor elkaar gemaakt te zijn. De iconische Master Chief was natuurlijk al op de eerste Xbox te bewonderen, maar gelukkig is deze spartaan naar de tweede generatie Microsoft gekomen om daar nogmaals het ruimtegespuis uit de weg te ruimen. Halo 3 bestond uit een fantastische singleplayer die het leukst was om met meerdere mensen te spelen, maar mocht je hiermee even klaar mee zijn, dan kon je altijd nog de altijd levende multiplayer in.

  De multiplayer van Halo 3 was hetgeen waar de game populair door werd. Het festijn werd compleet gemaakt door een verscheidene keuze aan modi en mogelijkheden, waarbij het niet zo zeer om het maken van kills ging, maar vooral om het hebben van plezier. Er was dan ook geen twijfel aan dat Halo 3 een tweede plaats in de top 10 Xbox 360 games zou krijgen.

  1. GTA V

  Het is dan toch echt waar, GTA V kent zijn oorsprong op de tweede generatie consoles, ook al zou je het niet zeggen. Er is duidelijk geworden dat de Xbox 360 zijn hoogtepunt heeft bereikt met de release van GTA V, want wat een spektakel. De Xbox 360 draaide het spel nog, ook al zou nog geen jaar later een nieuwe generatie consoles uitkomen.

  GTA V wordt beschouwd als dé meest geanticipeerde game allertijden, dat geheel zijn gelijk verdient. Je kon in deze game letterlijk alles doen waar je zin in had, waardoor de Xbox 360 nog nooit zo heeft staan glimmen. GTA V krijgt de eerste plaats in de top 10 beste Xbox 360 games en ook al is de game te spelen op de huidige generatie, wij zullen nooit de Xbox 360 versie vergeten.

  Natuurlijk kent de Xbox 360 nog zo ongelofelijk veel meer toppers, maar dat kan dan ook niet anders met meer dan 1200 titels. Eervolle vermeldingen zijn er natuurlijk ook te vergeven. Borderlands 2, Bayonetta, Viva Piñata, Portal 2, Batman: Arkhum Asylum, Dark Souls 2 en nog zo veel meer games zorgden ervoor dat de Xbox 360 een levendige console was, eentje met ongekende grenzen.

  Maar hier laten wij het niet bij! Bekijk ook binnenkort onze top 10 beste Xbox 360 exclusives!

  Assassin's Creed II

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2009

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.