Fire Emblem Fates Preview - Wat wordt jouw lotsbestemming?

  Het heeft even geduurd, maar de opvolger van Fire Emblem Awakening komt er bijna aan. Fire Emblem Fates komt op 20 mei eindelijk uit in Europa. Wij mochten al even aan de slag met de nieuwe toevoeging op deze strategische JRPG-reeks. Lees er alles over in onze Fire Emblem Fates preview!

  Japan en Amerika lopen al een tijdje op ons voor, maar ook wij in Europa mogen bijna aan de slag met Fire Emblem Fates. In Fire Emblem Fates speel je als een Avatar wiens naam, uiterlijk, stem en persoonlijkheid je naar je eigen wensen kunt aanpassen. De standaard naam van deze Avatar is Corrin, dus we zullen deze naam voor het gemak even aanhouden.

  De wereld van Fire Emblem Fates bestaat uit twee koninkrijken met een langlopende vete. Het koninkrijk Hoshido heeft een Japanse setting heeft en het volk aanbidt hier draken. Het koninkrijk Nohr heeft net als eerdere Fire Emblem-games een Middeleeuws Europese setting heeft en wordt geregeerd door de strenge Garon.

  Fire Emblem Fates Preview

  Twee koninkrijken

  Corrin groeit op in Nohr als de zoon van de koning Garon. Hij leidt hier een afgezonderd leven en er wordt hem dan ook verboden om de buitenwereld in te gaan. Corrin heeft een goede band met zijn broers en zussen en zij bezoeken hem dan ook regelmatig in het kasteel waar hij vastgehouden wordt.

  Toch wordt er al snel duidelijk dat er iets niet helemaal lijkt te kloppen en ontstaat er twijfel over de ware achtergrond van Corrin. Na een reeks gebeurtenissen belandt Corrin in Hoshido, waar hij herkend wordt als de prins die jaren geleden ontvoerd is door het koninkrijk Nohr. Corrin komt terecht bij zijn ware familie en zal een lastige keuze moeten maken.

  Fire Emblem Fates Preview

  Geboorterecht of verovering

  Zal Corrin ervoor kiezen om bij zijn ware familie in Hoshido te blijven en het op te nemen tegen zijn oude broers en zussen? Of zal hij zijn ware familie in de steek laten en achter de mensen blijven staan die hem ontvoerd en opgevoed hebben? Die keuze is aan jou en afhankelijk van je keuze zul je twee verschillende verhaallijnen kunnen spelen.

  Het is hierin belangrijk om te weten dat ieder pad als compleet losse game gezien wordt. Je kunt dan ook twee versies van Fire Emblem Fates aanschaffen, namelijk Fire Emblem Fates Birthright en Fire Emblem Fates Conquest. Afhankelijk van de versie die je kiest, kun je de andere verhaallijn met korting aanschaffen als DLC.

  In Fire Emblem Fates Birthright blijft Corrin bij zijn ware familie in Hoshido. Deze verhaallijn maakt een hoop dingen een stuk makkelijker voor de speler en is dus ook gelijk een goede optie voor mensen die nog nooit eerder een Fire Emblem-game hebben gespeeld. Zo zul je in deze verhaallijn aan minder zware voorwaarden moeten voldoen.

  Fire Emblem Fates Conquest biedt een zwaardere uitdaging en is vooral aan te raden voor Fire Emblem-veteranen. In deze verhaallijn kiest Corrin de kant van Nohr. Dit betekent dat Corrin zijn bloedverwanten verraadt. Deze verhaallijn is bovendien bikkelhard en voor nieuwkomelingen is het dan ook zeker aan te raden om met Birthright te beginnen.

  We kunnen bovendien in Europa al gelijk aan de slag met een nieuwe verhaallijn die pas sinds kort verkrijgbaar is in Japan en Amerika. In dit derde pad, genaamd Revelation, kiest Corrin ervoor om neutraal te blijven. Hij wordt vervolgens door beide koninkrijken als verrader beschouwd.

  Fire Emblem Fates Preview

  Strategisch denken

  Zoals te verwachten in een strategische JRPG, vinden de gevechten in Fire Emblem Fates plaats op grote mappen die doen denken aan een soort schaakbord. Je zult in ieder gevecht een aantal personages over het slagveld moeten begeleiden en ieder personage kan een beperkt aantal stappen per beurt zetten.

  Uiteraard heeft ieder karakter zijn eigen setje vaardigheden. Zo kunnen personages bijvoorbeeld uitzonderlijk goed zijn in het genezen van andere personages, het aanvallen van vijanden vanaf een lange afstand en het gebruiken van magie. Wanneer je besluit om Fire Emblem Fates op classic mode te spelen, zul je extra secuur te werk moeten gaan.

  Want zoals doorgewinterde Fire Emblems-fans zullen weten, betekent classic mode ook automatisch permadeath. Dat betekent uiteraard dat als er één van je personages sterft op het slagveld, deze voorgoed zal verdwijnen. Als je dus de neiging hebt om te gehecht te raken aan personages, kun je maar beter kiezen voor de vergevingsgezinde casual mode.

  Fire Emblem Fates Preview

  Drakenkracht

  Een bijzondere toevoeging aan het gevechtssysteem van Fire Emblem Fates is de transformatie die Corrin kan ondergaan. Corrin heeft namelijk de vaardigheid om te veranderen in een draak. Wanneer Corrin deze vorm aanneemt, is hij vele malen sterker dan wanneer hij zijn menselijke vorm heeft. Een krachtig wapen dat je goed zult moeten benutten.

  Het drakenbloed dat door Corrin's aderen stroomt geeft hem bovendien de gave om zogeheten Dragon Veins op het slagveld te gebruiken. Met deze kracht kun je soms gebieden zien die invloeden op de wereld om je heen kunnen hebben. Zo kun je rivieren laten opdrogen, bergen laten zakken en meer. Hiermee worden onbereikbare plekken bereikbaar!

  Fire Emblem Fates Preview

  Fire Emblem Fates Preview - Een verhaal vol intrige

  Fire Emblem Fates weet vanaf het eerste moment te intrigeren met een enorm bijzonder verhaal. We zijn enorm benieuwd wat er verder met Corrin en zijn twee families gaat gebeuren in deze vertelling over oorlog tussen twee totaal verschillende koninkrijken.

  Het gevechtssysteem lijkt precies te worden wat je inmiddels van een Fire Emblem-game kunt verwachten met een paar toffe nieuwe toevoegingen. Zo is het enorm gaaf om Corrin in een draak te laten transformeren en bieden de Dragon Veins een hoop interessante mogelijkheden om onder andere het terrein te beïnvloeden. Wij zijn er klaar voor!

  Fire Emblem Fates

  Verkijgbaar vanaf 20 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.