Top 10 Beste Water Pokémon - Tijd voor een waterfestijntje

  Het Pokémon universum kent een heleboel verschillende Pokémon. En al deze Pokémon worden gecategoriseerd binnen verschillende elementen. Vandaag kijken we naar het water-type. Wat zijn nu eigenlijk de Top 10 Beste Water Pokémon?

  Op het moment staan water-type Pokémon centraal in Pokémon GO. Zo is de kans dat je een water-type Pokémon tegenkomt vele malen groter. Een leuke gelegenheid om te kijken wat voor water Pokémon er nu eigenlijk bestaan.

  Niet alle Pokémon in deze special kunnen in Pokémon GO worden gevangen. Wel zijn de Pokémon allemaal verschenen in eerdere games, anime, films van Pokémon.

  10. Wailord

  Eigenlijk kan deze Pokémon niet ontbreken in een lijst met top 10 beste Water Pokémon. Het is vrijwel onmogelijk dat je Wailord namelijk over het hoofd kunt zien. De Pokémon is immens groot, gebaseerd op de blauwe Walvis en het is praktisch bijna een wereldwonder dat de Pokémon in een kleine Pokéball past. Volgens de Pokédex kan hij ruim 14,5 meter lang worden en ruim 398.0 kg wegen.

  In de anime maakte de Pokémon al meermalen een opwachting. Zo is hij verschillende afleveringen verschenen om Ash en zijn vrienden een lift op zijn rug te geven. Daarnaast is de Pokémon in zo'n beetje elke denkbare Pokémon film al verschenen. Vaak krijgt de Pokémon een enkele seconds of fame aan het begin van de films.

  Zodoende krijgt Wailord ook zijn vermelding aan het begin van deze special.

  9. (Mega) Slowbro

  Rustig aan, relax, neem je tijd om dit stukje te lezen. De Pokémon Slowbro is zelf ook niet zo snel, sterker nog: hij is ontzettend traag van begrip. Daarentegen weten veel trainers wel hoe ze de Pokémon sterk in kunnen zetten. Zo wordt vaak al snel de keuze gemaakt om deze trage Pokémon competitief in te zetten.

  Grappig is hoe de Pokémon eigenlijk een combinatie is tussen zijn voorevolutie Slowpoke en de Pokémon Shellder. In de games komt dit alleen in de Pokédex naar voren. Zo schrijft de Pokédex van Pokémon Gold: als de staart bijtende Shellder in een moeilijk gevecht van de staart loskomt, dan verandert Slowbro weer in een normale Slowpoke. In de animé wordt dit verder uitgediept, zo is er een episode waar Shellder in de staart van een Slowpoke hapt.

  Maar daar is nog niet alles mee verteld. Wat Slowbro nog toffer maakt, is de mogelijkheid om hem te mega-evolueren. Zo is in Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire een nieuwe versie van deze Pokémon geïntroduceerd.

  8. Greninja

  Wat is er vetter dan een Ninja Pokémon die met shurikensterren om kan gaan? Alhoewel de basis Pokémon Froakie uiteraard superschattig is, verandert Froakie in de sterke Greninja. Greninja kent hoge snelheden, een hoge special attack en een heleboel Ninjaskills die in de games voornamelijk naar voren komen met moves als Water Shuriken en Night Slash.

  Greninja wordt al helemaal tof als we naar de Ash Greninja kijken. Deze versie van de Greninja werd geïntroduceerd in de Anime. Later kwam de Pokémon ook voor in de demo van Pokémon Sun en Pokémon Moon. Na het spelen van de demo kon je de Ash Greninja overzetten op je uiteindelijk versie van het spel.

  7. Milotic

  Waar Milotic begint als het lelijke visje Feebas, groeit deze Pokémon uit tot een mooi monster dat in de anime veelvuldig wordt gebruikt in verschillende Pokémon Contest. Niet gek omdat Feebas pas in games als Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire evolueert wanneer je hem zich mooi genoeg laat voelen. Niet voor niets staat er in de Pokédex: van Milotic wordt gezegd dat hij de mooiste Pokémon van allemaal is.

  Milotic wordt redelijk vaak competatief gebruikt en in dit geval wordt hij voornamelijk ingezet om zoveel mogelijk schade op te vangen. Via recover kan Milotic vervolgens alle opgedane schade weer zoveel mogelijk herstellen. Milotic wordt vaak gebruikt in combinatie met Pokémon als Gyrados. Terwijl Milotic voornamelijk de grote hoeveelheden schade op zich neemt, kan Gyrados grote schade toebrengen bij de vijand.

  6. Vaporeon

  Het begint allemaal met die veel te schattige Evee. De Pokémon die bijna de mascotte van de serie werd (uiteindelijk viel de keuze natuurlijk op het elektrische type Pikachu) kan in een heleboel verschillende Pokémon evolueren. Een van die evoluties is de sierlijke water Pokémon Vaporeon, een wezen dat op zowel land als in het water kan leven.

  In het competitieve Pokémon wordt Vaporeon voornamelijk gebruikt om een heleboel schade op te kunnen vangen. Vaporeon heeft een heleboel HP. Met moves als Acid Armor, Baton Pass en Wish wordt de Pokémon vaak als een supportive Pokémon ingezet tijdens battles.

  In Pokémon GO kun je Evee ook in Vaporeon laten evolueren. Hiervoor geef je hem de bijnaam Rainer. De bijnaam is gebaseerd op de Anime. Hierin heb je de Evee Brothers die Evee-evoluties hebben met de namen Rainer(Vaporeon), Pyro(Flareon) en Spark(Jolteon).

  5. Suicune

  Hij is legendarisch, strijdt samen met andere Pokémon als Entei en is verder een Water-type. Wat wil je nog meer? Suicune vormt de mascotte van Pokémon Crystal. In de game kun je deze toffe Pokémon meermalen tegenkomen, maar zal hij altijd voor je op de vlucht slaan.

  Suicune is voornamelijk tof om het hele verhaal dat rond deze Pokémon hangt, want hij is een van de drie legendarische beesten die terug op de wereld is gezet door Ho-Oh. Zijn mede beesten zijn het elektrische type Raikou en het vuurtype Entei. Samen vertegenwoordigen zij elementen die aanwezig waren toen in Pokémon Silver, Crystal en Gold de Brass Tower afbrandde. Suicine vertegenwoordigt de regen die op dat moment neersloeg.

  Suicune is verder ook speelbaar in Pokkén Tournament. Met moves als Aurora Beam, Hydro Pump, Mirror Coat, en Blizzard kan dit beest fikse schade aanbrengen bij tegenstanders.

  4. Magikarp én Gyrados

  Als we dan toch Feebas al hebben benoemd, kunnen we ook Magikarp nog wel even benoemen. Dit is uiteraard de sterkste en meest waardevolle Pokémon ooit in het hele Pokémon universum. Niet alleen kan hij razendsnel door het water zwemmen, ook kent hij een move die iedereen versteld doet staan.

  Met de geweldige move Splash, weet hij maar liefst 0 schade bij vijanden aan te brengen. En het wordt beter: in Pokémon Sun en Pokémon Moon kun je zelfs dubbel niks aan schade aanbrengen met de Z-Power Z-Splash.

  Oké, het is duidelijk dat Magikarp één grote joke is. Daarentegen weet Magikarp zich wel te ontpoppen tot een van de tofste Pokémon. Magikarp verandert namelijk in Gyrados, een agressieve maar zeer sterke Pokémon. In de anime wordt de Pokémon veelvuldig gebruikt om Ash en zijn vrienden op te jagen. In de games wordt hij veelvuldig gebruikt in competities.

  Net als bij Slowbro kent Gyrados een zeer interessante Mega evolutie. Daarbij hebben we het nog niet gehad over de toffe rode Shiny-versie van Gyrados. Pokémon GO-spelers kunnen deze tijdens het Pokémon Go Water Festival krijgen door een shiny Magikarp te vangen.

  3. Lapras

  Lapras is een gigantisch zeemonster. Hij is niet zo gigantisch als de al besproken Wailord, toch kan dit zakmonstertje ook niet over het hoofd worden gezien. Veelvuldig wordt de Pokémon gebruikt als vervoersmiddel. Zo zijn er in de animé verschillende afleveringen waar Ash en vrienden via een Lapras tussen de orange eilanden heen en weer reizen.

  Lapras is gebaseerd op de Plesiosauria. Dit reptiel is nu uitgestorven maar leefde tijdens het tijdperk Trias in de zee. Het gaat hier om een belangrijk zeeroofdier tijdens de periode dat de dinosauriërs nog over onze aarde rondliepen. Deze achtergrond maakt Lapras als water-pokémon toch erg interessant. Zeker als in de Pokédex wordt gesproken over dat Lapras zelf zovaak wordt opgejaagd dat hij met uitsterven wordt bedreigd.

  In Pokémon Go is Lapras redelijk zeldzaam, de kans dat je er één tegenkomt is zeer klein. Het Pokémon GO Water Festival is dan ook een mogelijkheid om meer kans te maken deze Pokémon toe te voegen aan de Pokémon GO-collectie.

  2. Kyogre

  Naast de legendarische Pokémon Suicine, is er ook een belangrijke plek voor de legendarische Kyogre weggelegd in deze top 10 beste Water Pokémon. Deze Pokémon bezit over de mogelijkheid om de oceaan uit te breiden, waardoor er nog meer plek vrijkomt voor al die toffe water Pokémon die in deze special al zijn besproken.

  Kyogre voert altijd een eeuwige strijdt met zijn tegenhanger Groudon. Dit komt zowel naar voren in de games als in de anime. Groudon is in staat om het land uit te breiden, iets wat Kyogre natuurlijk minder ziet zitten. Dze strijdt maakt Kyogre een interessante Pokémon.

  In Pokémon Alpa Sapphire en Pokémon Omega Ruby werd Kyogre uitgebreidt met een interessant concept. Zo kreeg hij de mogelijkheid om te evolueren naar zijn oervorm, Primal Kyogre. Daarbij kent Kyogre dan de abbility Primorial Sea. Door deze abbility ontstaat een hevige regen die vuur-aanvallen teniet laat doen.

  1. (Mega) Blastoise

  Er kan er daarentegen maar één de beste zijn. De absolute topper is namelijk de generatie 1 Pokémon Blastoise. Deze grote schildpadachtige Pokémon heeft een enorm schild op zijn rug, waar hij zich volledig in terug kan trekken. Hij kan vervolgens als een bezetene rondtollen in dit schild. Uiteindelijk groeien er ook nog eens twee kanonnen uit zijn schild, die dienen als twee enorme hogedrukspuiten.

  Het begint allemaal al bij hoe badass zijn basis Pokémon Squirtle is. Niet voor niets heeft Squirtle in de anime een hele Squirtlesquad om zich heen. Deze zonnebrildragende onruststokers weten wel hoe ze Ash en vrienden goed in de weg kunnen zitten. Het wordt alleen maar beter als zo een badass Squirtle doorevolueert tot uiteindelijk een Blastoise.

  Het wordt pas helemaal compleet met de Mega evolutie van Blastoise. Zo groeit er zelfs een derde kanon uit zijn schuld, waardoor hij nog sterker wordt dan hij voorheen al was.

  Pokemon Aim! Light Adventure Group

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.