Xbox Insider Program - Alles wat je moet weten

Article
donderdag, 23 maart 2017 om 16:08
xgn google image
Het Xbox Insider Program is al een tijdje uit. Toch is er veel verwarring over het programma. In deze special proberen wij zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat het programma nu precies is en wat het inhoudt.
Eerder werd bekend dat de nieuwe update voor Xbox enkel beschikbaar zal zijn voor deelnemers van het Xbox Insider Program. Deelnemers van het Insider Program kunnen de updates als eerste testen en vervolgens feedback geven aan Microsoft. Hierna wordt de update beschikbaar gemaakt voor alle Xbox gebruikers.
Om inzichtelijk te maken hoe het programma precies werkt, zetten wij 3 punten die je moet weten op een rijtje.

Wat is het Xbox Insider program?

Het Xbox Insider program begon als Xbox Preview Program. Het programma was gesloten en de enige mogelijkheid om bij het selecte groepje te komen, was door middel van een uitnodiging van iemand die al in het programma zat.
Vorig jaar november werd de naam veranderd naar Xbox Insider Program.Hierop kunnen zij feedback geven op nieuwe producten, die vervolgens wordt meegenomen als de update voor het grote publiek beschikbaar wordt gemaakt. Het idee achter het programma bleef hetzelfde. Alleen draaide het niet alleen meer om systeemupdates
108081

Hoe werkt het Xbox Insider Program?

Het oude Xbox Preview Program was enkel gericht op systeemupdates. Een selecte groep van het programma kreeg de mogelijkheid om de nieuwe updates alvast te testen.
Het Xbox Insider Program pakt het anders aan. Alle gebruikers kunnen zich aanmelden voor previews van games, apps en andere ervaringen, zolang zij genoeg xp voor de categorie hebben. Alleen voor systeemupdates heb je een uitnodiging van Microsoft nodig.
Simpel gezegd zijn er vier 'ringen' waar spelers van het programma in kunnen komen. De ringen heten Alpha, Beta, Ring 3 en Ring 4. Hoe hoger jij in een ring zit, des te vaker je de mogelijkheid krijgt om iets te testen. Maar hoe kom je dan in een hogere ring?
Door het geven van feedback op verschillende zaken verdien je XP. Hoe meer XP je hebt, hoe meer je je kunt inschrijven voor verschillende previews. Hierdoor worden actievelingen beloond.
108085

Hoe kan ik meedoen met het Xbox Insider Program ?

Leuk en aardig allemaal, maar kan dan iedereen dit programma joinen? Ja, door de Xbox Insider hub te downloaden op je Xbox One kun je je aanmelden voor het Xbox Insider Program. Echter zijn systeemupdates slechts beperkt voor een selecte groep. Wel kun je in aanmerking komen voor previews van games, apps en andere ervaringen.
Het is door grote belangstelling ook niet meer mogelijk om vrienden uit te nodigen voor systeemupdates. Door zelf je niveau en XP-score omhoog te halen, kun je een uitnodiging krijgen. Verder is er op dit moment geen andere mogelijkheid om systeemupdates te kunnen testen.