Top 10 beste vakantie games - Lekker digitaal ontspannen!

  De zon brandt alles en iedereen weg, de airco draait overuren en de nachten zijn bloedheet. Je raadt het al, het is weer hartje zomer. Het is de tijd van veel zweten, maar ook de tijd van rust en ontspanning. Deze top 10 beste vakantie games geven je een heerlijk zomers gevoel tijdens het gamen!

  10. Wii Sports Resort

  We trappen de top 10 met beste vakantie games af met een zonnige titel uit de stal van Nintendo. Wii Sports is een game die bijna iedereen op onze planeet wel kent of een keer gespeeld heeft. De Wii verkocht als warme broodjes jaren terug en de game zat gratis bij elk systeem, waardoor een potje tennis of honkbal makkelijk te spelen was bij iemand thuis.

  De opvolger in de serie gooide het over een iets andere boeg en introduceerde een tropisch eiland met een strakblauwe lucht en een warm zonnetje. Hier kon je vervolgens kiezen uit tientallen sporten om te beoefenen, waaronder tafeltennis, basketbal en wielrennen. Een actieve vakantie is wellicht niet voor iedereen weggelegd, maar zo'n mooi oord als dat in Wii Sports Resort verdient zonder twijfel een plek in deze zomerse lijst.

  9. Vakantie Racer

  Voor de volgende vakantie game uit deze top 10 gaan we terug in de tijd, naar het jaar 2000 om precies te zijn. Toen kwam de Nederlandse ontwikkelaar Davilex met Vakantie Racer op de markt. De nostalgische gamer onder ons kan de ontwikkelaar wellicht kennen van de A2 Racer-serie die het bedrijf ook heeft gemaakt, waarin je met snelle bolides de Nederlandse wegen onveilig maakte.

  In Vakantie Racer moet je wederom je beste beentje voorzetten, maar dit keer om van Maastricht als eerste over de finish te eindigen op de camping in Monaco! In de game kun je kiezen uit diverse karakters met elk hun eigen blinkende bolide, van Sjonnie en Anita met hun caravan tot Sjaak die zijn hele familie mee de auto in getrokken heeft om aan de race mee te doen. Deze klassieker is een goeie callback naar de goeie ouwe tijd en het zomerse thema past helemaal in deze top 10 beste vakantie games.

  8. Animal Crossing New Horizons

  En van begin deze eeuw gaan we terug naar een titel die er binnenkort pas aankomt: Animal Crossing New Horizons. Dit nieuwste deel in de Animal Crossing-serie komt begin 2020 naar de Nintendo Switch toe en dit keer krijg je van Tom Nook de kans om gebruik te maken van het Eilandleven-pakket! Je pakt het vliegtuig en laat het dus vasteland achter voor een avontuur middenin de oceaan!

  Je zou dus heel goed kunnen stellen dat je ditmaal in Animal Crossing permanent op vakantie gaat. Vanzelfsprekend zijn er ook op dit nieuwe eiland talloze bewoners die je kunt leren kennen en mee bevriend kunt raken. Daarbij moet je je schuld aan meneer Nook gewoon afbetalen, want een reisje met zijn vliegtuig is natuurlijk niet gratis. Desondanks die geldproblemen, moet Animal Crossing New Horizons een heerlijke tropische vibe meebrengen die de top 10 beste vakantie games heerlijk doet opleven.

  7. Dead or Alive Xtreme 3

  We houden die tropische sfeer van Animal Crossing in stand met de nummer zeven in de lijst. Wel is Dead or Alive Xtreme 3 iets minder onschuldig dan de titel van Nintendo, want in de Xtreme 3 staan strandsporten met schaarsgeklede dames centraal. Maak je klaar voor een middag lekker volleyballen op het zanderige strand, lekker klimmen op de bergwand of worstelen in de befaamde 'butt battles'.

  Er voor ieder wat wils in deze titel die de temperatuur doet stijgen, dus zet de airconditioning maar alvast aan. Bij die hoge temperaturen hoort vanzelfsprekend bijpassende kleding en de vele dames in de game hebben dan ook niet veel meer aan dan wat zwemkleding. Gelukkig geeft dat wel de mogelijkheid om na al dat sporten even af te koelen in het water.

  6. Vacation Simulator

  Iedereen die een VR-bril in huis heeft, kent zonder twijfel Job Simulator. In de game kon je aan de slag als hardwerkende arbeider met verschillende baantjes. Van hamburgers grillen tot saai kantoorwerk, alles is mogelijk. Maar dat was kennelijk niet genoeg, want het vervolg is er ook al in de vorm van Vacation Simulator.

  En zoals de naam al doet vermoeden, kan die game niet ontbreken in de top 10 beste vakantie games. Laat je saaie bijbaantje lekker voor wat het is en ga aan de slag met activiteiten als zandkastelen bouwen, heerlijk schilderen, kajakken of tuinieren. Allemaal prachtig tijdverdrijf tijdens een welverdiende vakantie. Zet je virtual reality-bril maar op en zet een stap in de ontspannende wereld van Vacation Simulator!

  5. Far Cry 3

  En van alle vrolijkheid van de vorige games, duiken we nu een meer serieuze kant op met de nummer vijf van deze lijst. Far Cry 3, ontwikkeld door Ubisoft, is een gigantische open wereld game, volgestouwd met activiteiten om te beleven. Het mooiste van dat alles is dat dit avontuur zich afspeelt op een heerlijke, tropische vakantielocatie!

  Toegegeven, wanneer je in de huid van hoofdpersoon Jason Brody kruipt is het al snel gedaan met de vakantiepret, maar de Rook Islands waar de game zich afspeelt zien er zeker niet verkeerd uit! Parelwitte stranden, een prachtige blauwe zee en schattige dorpjes om te bezoeken. Het is alleen jammer dat al dat moois wordt verstoord door bad guy Vaas en zijn mannen. De hoogste tijd dus om deze zomerse game weer eens op te starten en flink wat lood te schieten!

  4. Dead Island

  Van het ene verstoorde vakantieoord springen we zonder pardon naar het volgende. In Dead Island is het prachtige Banoi namelijk overlopen door welbekende zombies en aan jou om veilig van het eiland af te komen en tussentijds te zoeken naar een oplossing voor het ongedierteprobleem.

  Dead Island is een RPG in hart en nieren, wat je terugziet in de lijst aan vaardigheden en aanpassingen. Op die manier heb je tijdens de vele strandwandelingen genoeg tijd om je karakter helemaal je eigen te maken. Het grootste pluspunt is de aanwezigheid van online co-op, waardoor je dit zomerse avontuur ook samen kunt beleven. Een waardig lid van deze top 10 beste vakantie games dus!

  3. The Sims on Vacation

  Dan het brons, die gaat ditmaal naar Electronic Arts. En met wat voor titel! The Sims on Vacation is een uitbreiding voor de originele Sims-game uit 2000 en geeft jouw families de mogelijkheid om er eens lekker tussenuit te gaan. Het verdienen van al die Simoleons gebeurt niet vanzelf en als je daarbij ook nog een gezin moet runnen, is je energie al snel helemaal verdwenen.

  Tijd dus voor een break en die vind je in deze uitbreiding terug. In de DLC kun je verschillende vakantielocaties aandoen, waaronder hotels en het strand. Op die manier kan je met je bestaande families er lekker tussenuit of zoeken naar nieuw geluk op een zonnige locatie. Ondanks dat The Sims on Vacation al iets ouder is, verdient de titel zeker zijn plekje in de lijst.

  2. Go Vacation

  De nummer twee van de top 10 beste vakantie games is een logische, alleen al als je naar de titel kijkt. Zoals Go Vacation al doet vermoeden, ga je in deze game lekker op pad tijdens je vrije dagen. Kawaii eiland is namelijk de plek waar je moet zijn! In meer dan vijftig verschillende activiteiten kun je alleen of met vrienden heerlijk uitwaaien. Het mooie van Go Vacation is dat de game niet alleen perfect voor de zomervakantie is.

  Want naast beachvolleybal, duiken en surfen, kun je in de game ook schansspringen, sneeuwbalgevechten houden of lekker rondtouren in een auto op het eiland. Voor ieder is er wat wils en dat maakt Go Vacation de ideale titel in deze top 10 beste vakantie games.

  1. Super Mario Sunshine

  Toch kan er maar één de winnaar zijn en die eer gaat naar Super Mario Sunshine. Wie de bekende loodgieter een beetje kent, weet dat de arme man al jaren keihard werkt om Mushroom Kingdom veilig te houden. Precies daarom gaat hij samen met prinses Peach en de rest van het gezelschap lekker uitrusten op Delfino Island.

  Maar zoals het in elke Mario-game afloopt, krijgt hij al snel problemen over zich heen op het eiland en moet hij weer op pad om de vakantie van Peach en de rest te redden. De tropische sferen in de game zijn tijdens het gehele platformavontuur volop aanwezig en ook de muziek doet je meteen snakken naar een nieuwe vakantie. Precies om die reden staat dit tropische avontuur van Mario op nummer één!

  De top 10 beste vakantie games - Welke game is jouw nummer één?

  Deze tien games passen volgens ons prima in je collectie tijdens de vakantieperiodes. Ben jij het eens met de lijst of zijn er andere titels die je nog mist in deze top tien? Laat een reactie achter in de comments en misschien inspireer jij anderen wel!

  Dead or Alive Xtreme 3

  Verkijgbaar vanaf 24 march 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.