Top 10 beste Ubisoft games - De beste games van de afgelopen 30 jaar

  In 2016 vierde een van de grootste en bekendste ontwikkelaars en uitgevers ter wereld, Ubisoft, haar 30ste verjaardag. De Franse spelmakers heeft al veel bijzonder titels op hun naam staan. Tijd dus om te kijken naar de Top 10 beste Ubisoft games.

  Ubisoft, we hebben er allemaal wel minstens één game van. Of het nou het schieten is in een van de Tom Clancy games of dat je met je vrienden een potje wil dansen in Just Dance 2017. Ubisoft heeft een diverse catalogus aan games, maar wat zijn nou de beste Ubisoft games?

  Top 10 Beste Ubisoft Games

  Wij maken voor jou een Top 10 beste Ubisoft games. Om de lijst een beetje divers te houden is er gekozen om slechts één game per franchise tot de lijst toe te laten. Er zijn een hoop games om uit te kiezen, dus er moesten een aantal van onze favorieten heeft de lijst niet kunnen halen. Tijd nu om te kijken wat de beste games zijn die zijn uitgegeven onder de vlag van Ubisoft.

  10. XIII (2003)

  Platform: PC, PlayStation 2, Xbox, GameCube

  Op plaats tien in de Top 10 beste Ubisoft games staat een echte klassiekers en één van de eerste Fist Person Shooters die online gespeeld kon worden op consoles. XIII was een cel-shaded game gebaseerd op de XIII stripboeken. De invloed van echte stripboeken was dan ook duidelijk te zien in de stijl van de game.

  XIII was een perfecte mix van stealth en actie en vroeg de speler om gevarieerd gebruik te maken van beide. Dit gold voor zowel de singleplayer als de multiplayer van de game. XIII kon online gespeeld worden door 16 man tegelijk in Team Deathmatch, Deathmatch en Capture The Flag. Verder hadden alle consoles ook nog exclusieve modes.

  9. Rayman Legends (2013)

  Platform: PlayStation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U

  Rayman is een van de meest herkenbare personage uit de Ubisoft catalogus. Het mannetje met voeten en handen, maar zonder armen en benen, zag in 1995 voor het eerste het daglicht en is sindsdien eigenlijk niet meer weg geweest. Rayman is al onderdeel geweest van veel toffe games, maar Rayman Legends is een uitschieter binnen de franchise.

  De game is het leukst om te spelen met vrienden, maar is ook alleen een feest. Rayman Legends daagt je steeds verder uit om alles in een level te halen en de game te perfectioneren. Rayman Legends is een platformer zoals die tegenwoordig hoort te zien. Daarnaast is het humor in de game, sterk (of flauw) als altijd.

  8. Brothers In Arms: Road to Hill 30 (2005)

  Platform: PlayStation 2, Xbox, PC

  Brothers In Arms: Road To Hill 30 is het eerste deel uit de Brothers In Arms franchise en gelijk ook het beste deel uit de serie. De FPS die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog kenmerkte zich door een unieke mechanic. Het was namelijk mogelijk om je team bewust order te geven, om op die manier een tactisch voordeel te krijgen.

  Dit was vooral bedoeld om vijandige soldaten te flanken en op die manier een moeilijk gebied ontruimen van enig gevaar voor jou en jouw squad. Het gebruiken van de commando's als dekking zoeken, de vijand onder druk zetten en aanvallen moest dan ook nauwkeurig gebeuren om bepaalde missies uit te kunnen spelen.

  7. Ghost Recon Advanced Warfighter (2006)

  Platform: Xbox, Xbox 360, PlayStation 2, PC

  Voor velen wordt Advanced Warfighter gezien als de beste game uit de Ghost Recon-franchise. De game was een flinke verandering ten opzichte van de Ghost Recon games die daarvoor uitkwamen. Deze game richtte zich voornamelijk op tactisch inzicht en het gebruik van dekking om in leven te blijven. Ook was het mogelijk om het het Cross-Com systeem indirect andere vriendschappelijke teams te besturen om jouw missie succesvol af te ronden.

  De game is minder streng dan de voorgangers en liet de speler meer kogels vangen voordat het personage in de game bezweek aan zijn verwondingen. Toch is de game nog steeds realistisch, een headshot geeft de gamer wel een Game Over-scherm. Het spel had een legio aan wapens, waaronder een aantal prototypes die op dat moment nog niet in gebruik waren.

  6. Beyond Good And Evil (2003)

  Platform: PlayStation 2, Xbox, GameCube, PC

  Een game van een totaal andere orde dan de twee voorgangers op deze lijst. Beyond Good And Evil is een actie avonturengame met stealth- en puzzelelementen in de game verwerkt. De speler bestuurt Jade die samen met haar camera op pad gaat om alle dieren van de planeet Hillys te fotograferen.

  Beyond Good And Evil wist zichzelf te onderscheiden van de andere games door een unieke stijl en combinatie van gameplay. Hoewel de game door critici zeer goed werd opgevangen, wist de game helaas nooit commercieel succes te bereiken. De game had last van de releases van een aantal andere grote titels, waaronder enkele van Ubisoft zelf en wist helaas nooit tot het grote publiek door te breken. Desondanks is er momenteel toch een tweede deel in de maak en zou de game onderdeel zijn van een trilogie.

  5. Rainbow Six: Vegas (2006)

  Platform: PlayStation 3, Xbox 360, PC

  Nog een tactische shooter op deze lijst. Rainbow Six is de langstlopende shooter die wordt uitgegeven door Ubisoft. De eerste game verscheen in 1998 voor de Nintendo 64 en de PlayStation. Het nieuwste deel, Rainbow Six Siege kwam uit december 2015, maar het hoogtepunt van de franchise is toch echt Rainbow Six: Vegas.

  In tegenstelling tot games als Ghost Recon speelt Rainbow Six zich meer af in gebouwen en richt zich op close quarters combat. De vijand bevindt zich dus dicht op de speler en dat vereist een goed tactisch plan voordat de speler besluit een kamer of gebouw te betreden. Rainbow Six Vegas neemt je mee naar de glanzende straten van Las Vegas en laat dit vooral zien in de levels die zich afspelen in de casino's.

  4. Prince Of Persia: Sands Of Time (2003)

  Platform: PlayStation 2, Xbox, GameCube, PC, Gameboy Advance

  Deze Prince Of Persia uit 2003 is niet de eerste game van de franchise, maar wel de eerste uit de Sands Of Time serie. De game volgt de Prins van Perzië, die verder geen naam krijgt, die de Dagger Of Time en de Sands Of Time in handen krijgt. Zodra de slechterik Vizier ervoor zorgt dat het zand wordt vrijgelaten en dat de bevolking verandert in monsters.

  De game maakt gebruik van de mechanic om met de tijd in het spel te spelen. Zo bieden de krachten in het spel de mogelijkheid om de tijd terug te spoelen of om de tijd te vertragen als de speler zich in een gevecht bevindt. De speler zal al deze krachten moeten gebruiken om de game te kunnen voltooien. Prince Of Persia: Sands Of Time werd door critici het beste ontvangen en is daarom nog steeds beste game uit de franchise.

  3. Assassins Creed II (2009)

  Platform: PlayStation 3, Xbox 360, PC

  Op nummer drie staat Assassins Creed en wel het tweede deel uit de franchise. Assassins Creed II kwam uit in 2009 en was ook de best verkopende game van dat jaar. In totaal verkocht de game meer dan 9 miljoen exemplaren. De game was ook onderdeel van de onlangs uitgebrachte Assassins Creed Ezio Collection.

  Het tweede deel is de origin story van Ezio Auditore. De Italiaan is de hoofdrolspeler in Assassins Creed II, Brotherhood en Revelations. En hoewel Brotherhood voor velen de geliefde AC-game is, is de overgang in gameplay van deel één naar twee het grootst geweest. En daarom is dit dan ook een welverdiende plek.

  2. Far Cry 3 (2012)

  Platform: PlayStation 3, Xbox 360, PC

  Far Cry 3, het derde deel van de exotische shooters, is volgens velen de populairste game van de franchise. De game speelt zich af op een tropisch eiland tussen de Indische en Grote Oceaan. Tijdens de vakantie van hoofdrolspeler Jason Brody moet hij zijn vrienden redden die zijn ontvoerd en moet hij ontsnappen van de gevaren van het eiland.

  De game wordt gekenmerkt door de toegankelijkheid en het verhaal van de game. Vooral de bad guy die ook op de cover van de game staat, Vaas Montenegro, zal veel gamers nog op het geheugen gegrift staan. De game bood de speler een gigantisch tropisch eiland om uren op rond te dolen en te genieten van Expeditie Robinson-achtige taferelen.

  1. Splinter Cell: Chaos Theory (2005)

  Platform: PlayStation 2, Xbox, GameCube, Nintendo DS

  In deze top 10 is Splinter Cell Chaos Theory de onbetwiste nummer één. Afkomstig uit een van de beste franchises die Ubisoft ooit heeft voortgebracht. Splinter Cell was ten tijde van de eerste game zelfs revolutionair op het gebied van stealth games. Het derde deel van de franchise deed hier nog een schepje bovenop.

  De game rondom NSA top agent Sam Fisher, speelde nog beter dan de voorgaande delen en introduceerde de populaire co-op. Hierin was samen werken en tactisch sneaken cruciaal voor het laten slagen van een missie. Chaos Theory was toentertijd een van de mooiste games en dat was ook nodig. Het gebruik maken van de duisternis was belangrijker dan ooit.

  Ben je het nou totaal niet eens met de lijst (of juist wel)? Laat ons weten welke game ontbreekt of een andere plek zou moeten krijgen in de lijst.

  Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory

  Verkijgbaar vanaf 21 march 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.