Top 10 beste THQ games - herinneringen aan een verloren bedrijf

  Wat zijn de 10 beste THQ games? Het Amerikaanse gamebedrijf ging meer dan vijf jaar geleden ten onder aan geldproblemen. Ze heeft een indrukwekkende lijst van games en franchises achter gelaten, sommige die recentelijk terug zijn gekeerd onder de THQ naam. Kijk mee naar de beste games van het gesloten bedrijf!

  10. de Blob

  In 2008 bracht THQ de puzzel-platformer de Blob op de markt. De game werd in eerste instantie ontworpen als een downloadbare game, door acht studenten van de HKU in Utrecht en één student van de Universiteit Utrecht. De originele versie van de game werd gratis uitgebracht in juni 2006. THQ ontdekte de game en was erg onder de indruk van het werk van de studenten.

  Het bedrijf pikte de Blob op en verdeelde het werk aan Blue Tongue Entertainment en Helixe, waarbij beide bedrijven de taak hadden om verschillende versies te maken voor respectievelijk de Wii en iOS. Toen de game daadwerkelijk uitkwam voor de Wii werd deze ontzettend goed ontvangen. In de game moet de speler in een fictionele stad gebaseerd op Utrecht kleur terugbrengen, door gebruik te maken van de Blob zijn speciale kracht: het verven van elk platform dat hij aanraakt.

  9. Supreme Commander

  Ontwikkelaar Gas Powered Games kwam in 2007 met de real-time strategie game Supreme Commander op de proppen. De game focust zich op de gigantische mechanische robot genaamd de Armored Command Unit, oftewel de ACU. Rondom deze robot moet een basis gemaakt worden, die je gedurende de game steeds beter maakt om zo tegenstanders te kunnen verslaan.

  De game werd door THQ uitgebracht op de PC in februari 2007 en op de Xbox 360 in september 2008. Hoewel de Xbox 360 versie niet echt postief werd beoordeeld, was Supreme Commander een groot succes. De PC uitgave was namelijk zonder twijfel de beste uitgave. Voor de PC versie van Supreme Commander was veel lof. Een uitbreiding en een vervolg van Square Enix volgden het succes van de eerste uitgave.

  8. Titan Quest

  In 2006 bracht THQ de actie RPG Titan Quest uit. De game werd ontwikkeld door Iron Lore Entertainment en was aan het begin alleen beschikbaar voor de PC. Als speler creëer jij in het spel je eigen speler, waarmee je door het oude Griekenland, Egypte en China reist, om het gevecht tegen meerdere ontsnapte Titans aan te gaan. Via bovenaf bestuurt de speler zijn of haar personage in de strijd tegen deze monsters.

  Het spel werdt goed onvangen in de game-industrie en verkocht veel exemplaren. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er een uitbreiding werd uitgeven in maart 2007, waarin het verhaal zich meteen na de gebeurtenissen uit de originele game afspeelt. In 2016 werd er een Anniversary Edition voor de PC uitgebracht. Een release voor de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch staat ook op de planning.

  7. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

  De first-person survival horror shooter S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl is het eerste deel in de Stalker serie. De game is gemaakt door de Oekraïense ontwikkelaar GSC Game World en speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid, waar een tweede nucleaire ramp heeft plaatsgevonden in Chernobyl die zorgt voor vreemde veranderingen in de buurt eromheen.

  In de spannende game neemt de speler de rol aan van de 'Stalker', een ontdekker die illegaal rondzwerft in 'The Zone', het gebied dat het zwaarst is getroffen door de ramp. Alle planten en wezens in het gebied zijn drastisch veranderd, wat er voor zorgt dat er ook mutanten op de loer liggen. De speler moet zien te overleven tussen het gevaar van 'The Zone'. Deze eerste Stalker is een geweldige game, vooral voor fans van het horror genre!

  6. Warhammer 40,000: Dawn of War

  Warhammer 40,000: Dawn of War is een millitaire science fiction real-time strategie game, gemaakt door Relic Entertainment. De game is gebaseerd op het bordspel Warhammer 40,000. Dit eerste deel van de Warhammer 40,000 serie werd uitgebracht op 20 september 2004. In de game draait het vooral om het veroveren en vasthouden van stategische plekken op het slagveld, om zo de strijden die je speelt te winnen.

  Er zijn drie uitbreidingen uitgekomen voor het succesvolle eerste deel, namelijk Winter Assault, Dark Crusade en Soulstorm. Allemaal voegen ze nieuwe mappen, aanpassingen en facties toe. De Dawn of War serie heeft al twee vervolgen gekregen, met Dawn of War II uit 2009 en Dawn of War III (gepubliceerd door SEGA) uit april 2017. De originele Dawn of War is nog steeds een tof spel voor liefhebbers van het RTS genre!

  5. Metro 2033

  We beginnen aan onze top vijf met Metro 2033! Deze first-person survival horror shooter werd in 2010 uitgebracht voor de Xbox 360 en de PC. Het verhaal van dit spel is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dmitry Glukhovsky en speelt zich af in Moskou, na de uitbraak van een nucleaire oorlog. Als speler neem jij controle over Artyom, een man die zijn thuisbasis moet beschermen tegen het gevaar dat de metrostations bevatten.

  Deze kille en spannende first-person shooter houdt je vaak op het puntje van je stoel. Omdat de benodigdheden schaars zijn moet je op alles goed letten, wat zorgt voor nog meer bloedstollende actie. Zeker omdat de meeste actie zich afspeelt in kleine en donkere ruimtes. Alles telt in de game. Een vervolg, Metro: Last Light, werd in 2013 uitgebracht en een tweede vervolg, Metro: Exodus, is in de maak.

  4. Darksider II

  De Darksiders franchise is onlangs wat meer in het nieuws geweest, omdat er een derde deel van de serie op komst is. Voor deze lijst kijken we echter naar de twee eerdere games uit de franchise, en dan met name Darksiders II. Deze game was één van de laatste grote releases van THQ voordat het bedrijf failliet werd verklaard. In 2012 kwam dit tweede deel van de Darksiders franchise uit, en deze wint nipt de strijd tegen de originele Darksiders voor de vierde plek op onze lijst.

  In Darksider II neemt de speler de rol van Death aan, één van de vier ruiters van de Apocalyps. Death moet in deze actie RPG zijn broer War redden. Gedurende het spel moet de speler meerdere puzzels oplossen en vijanden verslaan om dit doel te verwezenlijken. Voor fans van actie RPG games is Darksiders II zeker een aanrader. Zelfs als je normaliter niet van dit type spel houdt, is er een grote kans dat je kunt genieten van het geweldige werk wat er in de game zit.

  3. Red Faction: Guerrilla

  De fantastische open wereld game Red Faction: Guerrilla was een speelparadijs voor menig gamer. De third-person shooter is het derde deel in de Red Faction serie en speelt zich af op Mars in het jaar 2125. Als speler neem jij de controle over Alec Mason, een mijnbouwkundig ingenieur die arriveert op Mars om herenigd te worden met zijn broer Dan. Terwijl Dan vertelt over de kwaadaarige Earth Defense Force's, wordt hij neergeschoten door diezelfde EDF.

  Alec besluit om na de dood van zijn broer zich aan te sluiten bij de Red Faction die strijdt tegen de EDF. Vanaf dat moment kan de lol beginnen. Als speler ga jij het gevecht aan met de EDF en de wereld geeft je hierin veel vrijheid. Bijna alles in de wereld kan namelijk kapot. Je kunt veel dingen, van kleine huizen tot grote gebouwen, helemaal aan gort maken op de manier die jij wilt, om zo je doel te bereiken.

  De gameplay van Red Faction: Guerrilla is hierdoor ontzettend leuk en geeft de speler veel voldoening. Niet gek dus dat de game erg goed werd beoordeeld en nog steeds populair is onder gamers.

  2. Company of Heroes

  Meer dan elf jaar geleden bracht THQ de real-time strategie game Company of Heroes uit voor de PC. De game werd ontwikkeld door Relic Entertainment en speelt zich af gedurende de Tweede Wereldoorlog. In het spel heeft de speler het doel om strategische gebieden op de map te veroveren waarop het mogelijk is om een basis bouwen, zodat deze kan worden gebruikt in de strijd tegen de vijand.

  Company of Heroes kwam in september 2006 uit en werd zeer positief beoordeeld door critici. De game won meerdere awards voor de beste strategie game van het jaar. Het spel wordt ook elf jaar later nog gezien als één van de beste RTS games ooit gemaakt. Niet gek dus dat de serie naast twee uitbreidingen ook nog een vervolg kreeg in 2013. Als je een fan bent van strategiegames moet je Company of Heroes zeker spelen. Je gaat er geen spijt van krijgen.

  1. Saints Row 2

  De nummer één op onze lijst van beste THQ games is Saints Row 2! Deze knotsgekke game werd in 2008 uitgebracht en wint de strijd om de eerste plek nipt van Saints Row: The Third. Saints Row 2 is een open wereld actie avonturen game, ontwikkeld door Volition. Het spel is de opvolger van de in 2006 uitgekomen Saints Row en speelt zich wederom af in de fictieve stad Stillwater.

  Aan het begin van de game krijg je als speler meteen de kans om je eigen karakter te creëren. Geef hem of haar blauw haar, laat je karakter overgewicht hebben of geef hem of haar juist een zeer gespierd lichaam, je krijgt veel keus tijdens het maken van je personage. Vanaf dan kan de actie beginnen. Deze geweldige game heeft veel weg van Grand Theft Auto, maar Volition heeft ervoor gezorgd dat het spel toch echt een eigen gezicht heeft.

  Je bent leider van je eigen gang en moet ervoor zorgen dat jij en jouw gang de baas worden van Stillwater. Via gestoorde gevechten en missies moet jij je een weg banen door de onderwereld van de stad. Hoewel de game erg absurd en komisch is in veel delen, weet het dit perfect te mengen met erg serieuze situaties en onderwerpen. Saints Row 2 is echt een game die je zelf moet ervaren, zeker als je een fan bent van open wereld games.

  Dit waren de 10 beste THQ games!

  THQ heeft zoals jullie hebben gezien veel goede games uitgebracht tot aan het sluiten van het bedrijf in 2013. Nu veel van de franchises die onder THQ werden uitgebracht hun plek hebben gevonden onder de THQ naam, kunnen we alleen maar hopen dat de gloriedagen voor de THQ naam er weer aankomen. Wat waren jullie favoriete games van THQ? Laat het ons weten in de comments!

  de Blob

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2008

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.