Vijf interessante Mobile World Congress 2018 gadgets uitgelicht

  De Mobile World Congress is een uitermate geschikte techbeurs, om te zien wat we in de toekomst kunnen verwachten. Zo zit er een aantal gadgets bij die flink indruk hebben gemaakt. Dit zijn de Mobile World Congress 2018 gadgets om van te smullen! We hebben er 5 op een rij gezet.

  Van een headset die ervoor zorgt dat je gewicht verliest zonder een dieet te volgen tot een slimme vleesthermometer. Een hoop gadgets lossen verschillende problemen voor je op. Zo ook deze vijf verschillende gadgets die we op een rij hebben gezet. Lees en laat je verrassen wat er in de toekomst allemaal mogelijk is.

  5. Bisecu- Een slim fietsslot

  Een uitermate geschikte gadget voor op de Nederlandse markt. Een fietsslot zonder sleutel is misschien de beste omschrijving die je kunt geven aan Bisecu, de naam van het slimme fietsslot. Bisecu wordt gemaakt door een team van Zuid-Koreaanse ingenieurs.

  Bisecu is gekoppeld aan je smartphone door middel van Bluetooth. Dat is handig, want wanneer je wegloopt, zet hij automatisch je fiets op slot. Wanneer de eigenaar weer terug is, herkent Bisecu dat meteen en gaat het fietsslot automatisch weer van het slot.

  Het slimme slot gaat niet alleen automatisch open en dicht. Bisecu is ook erg preventief tegen diefstal. Zo krijg je een melding (binnen dertig meter) wanneer er een dief wordt gedetecteerd. Daarnaast bevat Bisecu een ingebouwde bewegingssensor, die ervoor zorgt dat als er een ongewenst persoon aan je fiets zit, een piep van honderd decibel afgaat.

  Bisecu kan je gebruiken in combinatie met een app. Via die app kun je het slot open of dicht doen. Nog een handige functie van de Bisecu app is dat je kunt inzien hoe hard je fietst en hoeveel kilometer je hebt gereden. Is het slimme slot of je telefoon leeg? Dan kan je via een knop aan de zijkant de bijgeleverde code invoeren en alsnog je fiets gebruiken.

  Bisecu is binnen tien minuten op je fiets gezet en is bestendig tegen alle weersomstandigheden. Het slimme slot is vanaf nu te reserveren voor ongeveer 80 euro. Bisecu wil in maart het slimme slot op de markt brengen.

  4. Modius – Verlies gewicht met een headset

  Een product bestaat waarbij je gewicht kan verliezen zonder een dieet te volgen, iets wat je vaak leest in verleidelijke advertenties. Toch is het een aantal knappe koppen uit San Diego, California gelukt om een product te lanceren waar veel mensen mee geholpen kunnen worden.

  De headset zendt lichte elektrische pulsen naar het brein en die elektrische pulsen zorgen ervoor dat vervolgens je eetlust minder wordt. Concreet komt dit neer op het volgende: de pulsen sturen een signaal naar de hypothalamus, een onderdeel van je hersenen die onder andere het gevoel regelt wanneer je honger hebt.

  Neurovalens raadt aan om de headset een uur per dag te gebruiken. Door middel van een app kan je eenvoudig je voortgang bijhouden zoals gewichtverschil, vetpercentage en BMI. Neurovalens heeft via een kickstarter bijna twee miljoen dollar opgehaald.

  De Modius headset is te bestellen vanaf 415 euro.

  3. The Meater – een draadloze vleesthermometer

  The Meater is de definitie van een revolutionaire vleesthermometer. Het apparaat zorgt er namelijk voor dat je vlees altijd perfect gegaard is. The Meater communiceert namelijk via WI-FI en Bluetooth.

  Door middel van een app kan je instellen wat voor soort vlees je aan het garen bent en krijg je een melding wanneer het vlees de perfecte temperatuur heeft. Daarnaast kan je in de app aangeven hoe je het vlees gekookt wil hebben, zoals rare of medium.

  The Meater meet de warmte van de oven of barbecue en de temperatuur van het vlees. Zo krijgt de moderne vleesthermometer de exacte gegevens binnen om de perfecte gaartijd aan te geven. Meater heeft sinds 2015 een kickstartercampagne gestart en heeft daarmee totaal 1,2 miljoen dollar opgehaald.

  De slimme vleesthermometer is te bestellen vanaf 89 euro.

  2. Vayyar – Zie door muren heen

  Vayyar heeft tijdens Mobile World Congress 2018 haar eerste commerciële product gelanceerd. Vayyar Imaging is de naam van de slimme sensor die je huisactiviteit kan monitoren. Imaging is een uniek product omdat er geen camera te pas komt.

  Vayyar maak namelijk gebruik van radiogolven, waardoor mogelijk is om bewegingen door materialen heen te zien. Een voorbeeld waar de slimme sensor onder andere goed gebruikt kan worden is in de thuiszorgbranche.

  De slimme sensor bezit over een aantal vindingrijke functies, zoals het bepalen of iemand is gevallen. Daarnaast traceert de slimme sensor slaappatronen, kan het apparaat activiteit meten en diverse patronen herkennen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afwijkende ademhalingen of vitale problemen. Als kers op de taart kan de sensor zien of er rondom het huis van verdachte activiteiten plaatsvinden.

  Vayyar heeft hoge ogen gegooid met haar nieuwe sensor tijdens Mobile World Congress 2018. Vayyar is nog volop in haar ontwikkelingsfase en zal voorlopig nog niet beschikbaar zijn voor het grote publiek.

  Antonio Zugaldia

  1. Vuzik- De vervanger van Google Glass

  De Vuzik Blade was volop aanwezig tijdens Mobile World Congress 2018. Vuzik Blade is een smart glass die je kunt gebruiken in combinatie met je telefoon. Vuzik is een bedrijf dat zich de laatste jaren bezighoudt met Augmented Reality (AR), en dan vooral in samenwerking met een (slimme) bril.

  Vuzik is een partnerschap aangegaan met Amazon, om stemassistent Alexa te integreren met de slimme bril. Vuzik Blade werkt in principe net zoals de Google Glass, alleen is de bril verder ontwikkeld en beschikt deze over een beter beeldscherm.

  Met een Vuzik Blade kan je mails lezen, notificaties ontvangen en berichten sturen, vragen wat het weer wordt, vragen naar de snelste route, foto’s maken en zelfs gamen. Alles zal zich afspelen in de bovenste rechterhoek van je gezichtsveld.

  Denk aan bijvoorbeeld de mogelijkheid om een stad te verkennen in samenwerking met Alexa, zodat je precies de juiste informatie krijgt wanneer je ergens langsloopt.

  De Vuzik Blade kan je besturen door middel van knopjes aan de zijkant, een swipepad en je stem. Om de Vuzik Blade in huis te halen zul jezelf moeten aanmelden voor het reserveringsprogramma dat sinds kort van start is gegaan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.