Top 10 beste steen Pokémon - Steengoede Pokémon

  Het nieuwe evenement in Pokémon GO is nu bezig. Het draait om de steen Pokémon. Wij zetten de beste steen Pokémon aller tijden op een rijtje!

  Na eerdere evenementen met water en gras Pokémon is het nu de beurt aan onze vrolijke steen Pokémon. Steen Pokémon kom je in de game meestal tegen in de vele grotten en donkere plekken. Toch wilden wij dit type Pokémon eens uit de grotten halen en in het zonnetje zetten in deze special.

  De Pokémon die we in deze lijst bespreken zijn (nog) niet allemaal in Pokémon GO te vangen. Dit is omdat we Pokémon van latere generaties ook in deze lijst meenemen. Dit zijn de beste steen Pokémon!

  Eerder maakten wij ook een lijst met beste water Pokémon!

  Top 10 beste steen Pokémon

  10. Sudowoodo

  We beginnen deze lijst met Sudowoodo. Let niet op zijn uiterlijk, want ondanks deze Pokémon erg lijkt op een boom is het geen gras type. Sudowoodo is gewoon, net als de rest in dit lijstje, een steen Pokémon.

  Sudowoodo is de evolutie van Bonsly. De Pokémon kwam voor het eerst voor in Generatie II. Ook in Pokémon GO is Sudowoodo te vangen. Je zult hem daarom komende dagen waarschijnlijk meer tegenkomen dan ooit.

  Ook in de anime kwam Sudowoodo enkele keren voor. Brock was in het bezit van een Sudowoodo en gebruikte hem regelmatig in gevechten.

  9. Rhyhorn

  De volgende in de lijst is Rhyhorn. Het is zowel een steen als grond type Pokémon. Hij is ongeveer één meter hoog en weegt maar liefst 115 kilo.

  Rhyhorn was de allereerste Pokémon die gemaakt werd. Het design van de Pokémon werd al vroeg bedacht door de ontwerpers. Ondanks dat is Rhyhorn als 112e geregistreerd in de Pokédex.

  In Pokémon X&Y is de moeder van de speler een gepensioneerde Rhyhorn racer. Je kunt in de games ook op een Rhyhorn rijden.

  8. Golem

  Op het eerste gezicht lijkt deze Pokémon wel een soort grote voetbal. Toch is het niet slim om tegen Golem aan te trappen, want met een gewicht van maar liefst 300 kilo zal deze niet snel een kik geven. Golem kan zelf wel rollen door zijn hoofd en handen in te trekken. Nadeel hiervan is dat hij hierdoor niets ziet, waardoor hij redelijk gevaarlijk is.

  Golem is de laatste evolutie van Geodude en werd geïntroduceerd in generatie I. In Pokémon Sun & Moon werd een andere variant van Golem getoond. Deze is zowel een steen Pokémon als elektrisch.

  7. Omastar

  Laat je niet afschrikken door het vreemde uiterlijk van Omastar. Deze water/steen Pokémon is namelijk sterker dan dat hij lijkt. Hij kwam voor het eerst voor in Generatie I, waar hij als fossiel kon worden gekozen.

  Omastar is niet erg snel. Wel heeft hij een hoge defence en een sterke special attack stat, hiermee doen enkele water en rock moves erg veel schade bij de tegenstander. Wel moet Omastar uitkijken voor gras Pokémon. Deze doen namelijk vier keer zoveel schade.

  6. Solrock

  Solrock is echt het zonnetje in de Pokémon wereld. De Pokémon is zowel steen als psychisch. Solrock wordt ook wel de ruimtepokémon genoemd. Dit is vooral omdat hij het uiterlijk van een zon heeft.

  Solrock wordt veel vergeleken met tegenhanger Lunatone. Beide hebben andere sterke punten. Zo heeft Solrock een betere attack en defence stat. Ook de moves die Solrock leert zijn anders.

  Met zijn vaardigheid Levitate is Solrock immuun voor grond type aanvallen. Zo kan hij ontsnappen aan de sterke aardbeving aanval. Offensief staat Solrock ook zijn mannetje. Hij kan bijvoorbeeld de krachtige gras aanval Solar Beam leren.

  5. Aggron

  Nummer 5 in de lijst van steen Pokémon is Aggron. Deze laatste evolutie van Aron kwam voor het eerst voor in Generatie III. Hij is dus nog niet te vangen in Pokémon GO.

  Aggron is nogal een zwaargewicht. Doordat hij zowel een steen als een staal Pokémon is, weegt hij maar liefst 360 kilo. Hij kan ook evalueren naar Mega Aggron. Hiermee wordt hij een puur staal-type Pokémon.

  Doordat Aggron een steen en staal-type Pokémon is, brengen vecht- en grondaanvallen hem veel schade toe. Allebei doen ze maar liefst vier keer zoveel schade. Houd deze Pokémon daarom ook weg van deze aanvallen.

  4. Onix

  Je moet niet bij Onix in de buurt komen als je niet houdt van slangen. Deze rots slang Pokémon is zo mogelijk nog gevaarlijker dan de gewone glibberbeesten. Met een hoogte van bijna negen meter en een gewicht van 210 kilo, is het een imposant beest.

  In de anime kwam Onix een aantal keer voor. Brock had een Onix, die hij gebruikte in de eerste paar seizoenen in de anime. Ook in Super Smash Bros maakt Onix een opwachting. Hier komt hij uit een Pokéball.

  Maak je een Onix boos, dan heb je een groot probleem. Wegrennen van een Onix is namelijk erg lastig. Hij kan namelijk een snelheid van maar liefst 80 kilometer per uur halen ondergronds.

  3. Regirock

  Regirock is een van de legendarische titans van de regio Hoenn. Dit is hij samen met Regice en Registeel. Hij kwam voor het eerst voor in Generatie III en is daarom nog niet in Pokémon GO beschikbaar.

  Met zijn lange armen en afgestopte handen kan Regirock veel schade aanbrengen. Zijn benen zijn nogal kort in vergelijking met de rest van zijn lichaam. Wanneer hij schade oploopt in een gevecht gaat hij op zoek naar rotsen om zijn lichaam te herstellen.

  2. Aerodactyl

  Op nummer twee in deze lijst met beste steen Pokémon vinden we Aerodactyl terug. Ook Aerodactyl is, net als Omastar, een fossiel Pokémon. Je kunt hem in de games krijgen door een Old Amber naar het museum te brengen. Ook in Pokémon GO kun je Aerodactyl tegenkomen.

  De Pokémon is zowel een vliegend als steen type. Hij kan ook Mega Evalueren naar Mega Aerodactyl. Ondanks dat het een steen-type is, is Aerodactyl erg snel, waardoor het een van de beste steen Pokémon is om te competatief te gebruiken. Helaas is zijn populariteit de afgelopen jaren wat afgenomen.

  1. Tyranitar

  Er kan er maar één de beste zijn en dat is in dit geval Tyranitar. Deze Pokémon is de laatste evolutie van Larvitar. Hij is een steen en donker type tegelijk. Ook heeft Tyrianitar een Mega Evolutie.

  Met krachtige moves als Earthquake, Crunch, Ice Punch, Fire Punch en Stone Edge kent Tyranitar veel offensieve aanvallen. Daarnaast is de Pokémon redelijk snel. Hij mag dan wel veel zwakheden hebben, maar zijn hoge defensie zorgen ervoor dat hij genoeg klappen kan ontvangen.

  Dit was onze lijst met beste steen Pokémon. Wie is jouw favoriete steen Pokémon? Laat het ons weten in de reacties!

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.