Destiny 2 gameplay reveal - Alle informatie op een rijtje

  Menig Destiny-fan zat gisteravond in spanning voor zijn of haar beeldscherm. Het was namelijk eindelijk tijd voor een eerste blik op de Destiny 2 gameplay. Via een livestream event heeft ontwikkelaar Bungie een hoop informatie over dit vervolg uit de doeken gedaan. In dit artikel hebben we het allemaal voor je op een rijtje gezet!

  Bungie deed gisteren tijdens een wereldwijde gameplay première een hoop informatie over Destiny 2 uit de doeken. Zo hebben we natuurlijk via verschillende trailers een eerste blik gekregen op de gameplay, maar ook allerlei veranderingen die naar de game komen werden besproken.

  Heb je het event gemist? Dan kan je hem altijd nog opnieuw bekijken via deze stream. Heb je geen tijd om de hele reveal, die ongeveer een uur duurt, opnieuw te bekijken, dan kan je in dit artikel terecht voor een overzicht van alle informatie!

  Eerste blik op Destiny 2 gameplay via trailer

  We beginnen met de gameplay trailer, hetgeen waar iedere Destiny-speler eigenlijk op zat te wachten. De volledige trailer duurt ruim negen minuten en is bovenaan dit artikel te bekijken. De video laat beelden zien van de eerste missie uit Destiny 2, genaamd "Homecoming".

  We zien hierbij de aanval van de Cabal op de Tower, waarna de Guardians zich door een brandende Tower heen moeten vechten. Extra aandacht wordt besteed aan de vernietiging van de Tower, zo zie je bijvoorbeeld je geliefde vaults, vol met je kostbare wapens en gear, keihard ten onder gaan. Vervolgens komt de speler terecht op een van de vijandige schepen, waar een hoop Cabal een kopje kleiner moet worden gemaakt, alvorens de speler oog in oog staat met de imposante bad guy van Destiny 2: Ghaul, de aanvoerder van het Red Legion leger.

  De trailer laat zien dat de gameplay in essentie vrij gelijk gebleven is, iets waar veel fans ongetwijfeld blij mee zullen zijn. Er zijn wel een hoop nieuwe toevoegingen te zien, die we op de volgende pagina's verder zullen bespreken.

  Nieuwe super abilities

  Zo kwam in de eerder besproken trailer naar voren dat je Guardian uitgerust wordt met nieuwe Super abilities. Op dit moment zijn drie nieuwe Supers bekend: Dawnblade voor de Warlock, Sentinel voor de Titan en Arcstrider voor de Hunter. In de video bovenaan deze pagina worden deze Supers verder toegelicht.

  Met Dawnblade roept je Guardian een brandend zwaard op, dat zowel van dichtbij als op afstand te gebruiken is. Met het zwaard kan namelijk direct op de vijand ingehakt worden, of je stuurt à la de Raze-Lighter brandende projectielen op je vijanden af. De Sentinel roept een schild op, dat zowel offensief als defensief ingezet kan worden. Je Titan kan dit schild gebruiken om achter te schuilen, maar kan er ook voor kiezen om het, geheel in Captain America-stijl, in de richting van vijanden te slingeren.

  De Arcstrider doet denken aan de eerdere op Arc-gebaseerde Hunter Super ability, aangezien hier de nadruk weer ligt op mobiliteit en snelheid. De Hunter krijgt een grote staf in handen waarmee vijanden op acrobatische wijze uit de weg geruimd kunnen worden.

  Aanpassingen aan de wapens

  Het wapensysteem in Destiny 2 gaat een hoop veranderingen brengen. De bekende onderverdeling in Primary, Special en Heavy weapons verandert nu naar Kinetic, Energy en Power weapons. Dit nieuwe wapensysteem moet spelers meer vrijheid geven, aldus Bungie. Bij de Power weapons moet je denken aan sniper rifles, fusion rifles en de twee recent onthulde wapens: de chaingun en de grenade launcher.

  Juist, Destiny 2 komt ook met nieuwe wapens. De chaingun vuurt op hoog tempo een hele hoop kogels op je vijanden af en we hoeven natuurlijk niet uit te leggen wat een grenade launcher doet. In de eerdergenoemde gameplay trailer kan je deze wapens al even in actie bekijken.

  Crucible wordt 4v4 en bevat nieuwe modus

  Het PvP-systeem in Destiny, oftewel de Crucible, gaat ook op de schop. Alle spelmodi zullen vanaf nu 4v4 worden, wat een grote verandering is ten opzichte van de huidige multiplayer die tot zes spelers per team ondersteunt.

  Daarnaast kunnen we aan de slag met een nieuwe multiplayermodus, genaamd Countdown. In deze modus moet het ene team zich verdedigen terwijl het andere team hen aanvalt. Dit is de eerste keer dat we in Destiny aan de slag kunnen met een soortgelijke modus.

  Nieuwe vorm van matchmaking en meer aandacht voor clans

  Natuurlijk mogen ook de Raids, het epitoom van de PvE, niet achterblijven. Bungie kondigde heel triomfantelijk aan dat Destiny 2 over een gloednieuwe Raid zou gaan beschikken, wat natuurlijk niet meer dan logisch is. Iets wat wel als een verrassing kwam, was de beslissing om matchmaking in de Raids te implementeren, aangezien Bungie hier juist altijd erg op tegen was.

  Dit was dan ook een feature die in Destiny schitterde in afwezigheid, waardoor mensen zonder uitgebreide vriendengroep of vast team vaak achter het net visten. Speciale looking for group websites werden hiervoor in het leven geroepen, maar nu biedt Destiny 2 dus zelf een vorm van matchmaking.

  Nu is dit geen standaard matchmaking waarbij je met een een hoop willekeurige mensen terechtkomt die niet samenwerken, want dat wil Bungie nog steeds tegengaan. Destiny 2 biedt een oplossing in de vorm van Guided Games, waarbij solo spelers samen kunnen werken met bestaande clans voor lastige uitdagingen zoals Raids en Nightfalls.

  Het wordt tevens makkelijker gemaakt om een clan te hebben in Destiny 2. Waar je hiervoor vroeger vooral terecht moest op de Bungie.net website, zal Destiny 2 beschikken over een nieuw clansysteem dat binnen de game zelf werkt. Spelers die niet in een clan zitten, kunnen via de eerdergenoemde Guided Games een match vormen met bestaande clans: hiermee wil Bungie ervoor zorgen dat Destiny 2 een meer sociale ervaring biedt dan zijn voorganger.

  Nieuwe planeten en omgevingen

  Destiny zou Destiny niet zijn, als je niet naar andere planeten kon reizen. In Destiny 2 beschikken we vooralsnog over vier plaatsen om te verkennen: aarde, Titan, Io en Nessus. Iedere wereld heeft weer zo zijn eigen stijl en ook de vijanden die er rondlopen verschillen per wereld. Zo zijn er op Nessus vooral de reeds bekende Vex te vinden.

  De map is bovendien aangepast: zo zie je nu in één oogopslag wat er allemaal te doen is op de desbetreffende planeet. Daarnaast hoef je niet eerst weer helemaal terug naar Orbit voordat je aan een andere activiteit kan beginnen en is er nu, aldus Bungie, veel meer te doen op de planeten. De nieuwe werelden lijken huis te bieden aan allerlei optionele objectives: van side-quests die andere karakters je opgeven tot het uitpluizen van alle geheimen die de planeet heeft, er moet genoeg te doen zijn om spelers langer geïnteresseerd te houden in het verkennen van de nieuwe werelden.

  Destiny 2 release en beta

  Ten slotte sluiten we af met informatie over de release van de game. Zo werd tijdens het livestream event namelijk onthuld dat Destiny 2 exclusief via Blizzards Battle.net beschikbaar komt voor PC. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer de game precies uitkomt voor dit platform, maar dit zal in ieder geval niet tegelijkertijd met de console release op 8 september zijn.

  Gelukkig hoeven fans niet tot 8 september te wachten om met de game aan de slag te gaan: deze zomer vindt er namelijk een Destiny 2 beta plaats. Het is nog niet bekend wanneer deze beta beschikbaar zal zijn en hoe lang deze zal duren.

  Destiny 2 komt op 8 september uit voor Xbox One en PlayStation 4. De game komt ook uit voor PC, maar een exacte datum is nog onbekend.

  Destiny 2

  Verkijgbaar vanaf 6 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.