Top 10 beste steam games van 2018 - Door de community bepaald

  Op Steam kunnen de spelers een score achterlaten op de games die zij hebben gespeeld. Hier rolt ieder jaar een top 150 games uit. Nou vinden wij dit een beetje overdreven en daarom hebben wij de top 10 beste steam games van 2018.

  Er staan eigenlijk geen AAA games in deze lijst met de top 10 beste steam games van 2018. Dat wil niet zeggen dat de grootste games dit jaar niet goed waren. Veel ontwikkelaars gingen hun games namelijk op hun eigen (of in ieder geval andere) platformen uitbrengen. Daarom staan er in de top 10 beste steam games van 2018 veel indie games.

  10. Lethal League Blaze

  We trappen deze lijst af met Lethal League Blaze. In deze intense game - die een beetje lijkt op een cartoon versie van Super Smash Bros. Ultimate - is het de bedoeling dat je elkaar raak slaat met een bal. Alle spelers hebben een honkbalknuppel, maar hiermee hoef je je tegenstanders niet de hersenpan in de slaan. Het gaat er puur om dat je je tegenstander met het balletje raakt.

  De bal gaat na iedere slag sneller en sneller. Deze toffe, chaotische game kan met maximaal vier spelers worden gespeeld. Er zijn verschillende modi - zoals Free For All en Lethal Volley en de game kan ook online worden gespeeld. Lethal League Blaze kost 19,99 euro op Steam.

  9. Touhou Luna Nights

  Touhou Luna Nights is een 2D Metroidvania game. Metroidvania is een subgenre van de action-adventure games. Het woord is een combinatie van twee game series en dat zijn Metroid en Castlevania. De stijl van Touhou Luna Lights lijkt dus een beetje op de stijl van deze game-series. In deze game speel je als Sakuya Izayoi, de huishoudster van de vampier Remilia Scarlet.

  De game is op dit moment nog in vroegtijdige toegang. Dat wil zeggen dat de game nog niet helemaal af is. Op dit moment betaal je voor Touhou Luna Nights 9,99 euro.

  8. The Forest

  De volgende game in deze lijst met de top 10 beste Steam games van 2018 is The Forest. In deze game ben jij een van de overlevende van een vliegtuigramp. Alleen of samen met anderen moet je zien te overleven in het bos. Alsof dat nog niet genoeg is, liggen er ook nog kannibalistische mutanten op de loer die niets goeds in de zin hebben.

  Een toffe extra feature van The Forest is dat de game ook in VR (Met HTC Vive of Oculus Rift) kan worden gespeeld. Op deze manier waan jij je in de wereld, waar overleven het enige doel is. The Forest kost op dit moment 16,79 op Steam.

  7. DUSK

  In DUSK ga jij op zoek naar de duistere wezens en donkere gebieden die onder de aarde liggen. Deze game is gebaseerd op games als Doom, Quake en Half-Life en je kunt dus keiharde first-person shooter actie verwachten. Er zijn verschillende wapens, zoals zwaarden, kruisbogen, shotguns en granaten beschikbaar. Het verhaal speelt zich af in drie afleveringen.

  Daarnaast is er nog een Endless Survival Mode, waarin jij de ene horde aan tegenstanders na de andere verslaat. Tot slot is er nog de multiplayer modus waarin jij het opneemt tegen andere spelers. DUSK kost normaal gesproken 16,99 euro, maar tot en met 3 januari kun je deze game voor 14,27 euro aanschaffen.

  6. Return of the Obra Dinn

  De volgende game in deze lijst met de top 10 beste Steam games van 2018 is Return of the Obra Dinn. De Obra Dinn is een handelsschip dat in 1802 vanuit Londen op weg gaat naar de Kaap de goede Hoop. Zes maanden later is het schip nog altijd niet aangekomen en wordt de boot vermist verklaard. In oktober 1807 vaart het schip - zonder de bemanning - de haven van Falmouth binnen. Jij bent de aangewezen persoon om op onderzoek uit te gaan.

  Return of the Obra Dinn is een first-person game die draait om het ontrafelen van het mysterie. Door logisch nadenken kun je veel problemen in de game oplossen. Vooral het design van de game zal je bijblijven, want het ziet er apart, maar heel mooi uit. Return of the Obra Dinn is voor 16,79 euro verkrijgbaar.

  5. Dead Cells

  Dead Cells is een Metroidvania actie-platform game. In deze game sta jij niet in de schoenen van een personage, maar van de cellen van een lichaam. In de dungeon - waar je vast zit - neem je een korps over en moet je uit de dungeon weg zien te komen. De ontwikkelaar van Dead Cells - Motion Twin - werd geïnspireerd door The Binding of Isaac.

  Ieder level in Dead Cells wordt willekeurig gegenereerd, waardoor de levels voor niemand hetzelfde zijn. De game kwam in 2018 uit voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. Op Steam betaal je voor Dead Cells op dit moment 24,99 euro.

  4. Subnautica

  Subnautica is en survival game, waarin je bent gestrand op een buitenaardse oceaanplaneet. Je kunt alleen maar naar beneden gaan en de enorme open wereld verkennen. Er leven enorm veel dieren en planten in de wateren, maar niet alles is ongevaarlijk. Je kan wapens, lichten en een duikuitrusting maken om te overleven.

  Net als The Forest is Subnautica ook de speler in VR. Er is een enorme open wereld vol met rare monsters die jou zien als een avondmaal. Genoeg om te ontdekken en uren onderwater plezier. Subnautica kost op Steam 20,99 euro. Op het moment van schrijven kun je deze toffe game zelf gratis krijgen via de Epic Games Launcher.

  3. Celeste

  Dat Celeste in deze lijst staat, zal voor veel mensen geen verrassing zijn. Celeste werd namelijk genomineerd voor Game of the Year, maar deze prijs werd gewonnen door God of War. Celeste is een extreem moeilijke platformgame, waarin iedere dood je een beetje beter maakt. In Celeste speel je als Madeline - die persoonlijke problemen heeft - en je volgt haar in haar klimtocht naar de top van de Celesteberg.

  Celeste werd ontwikkeld door Matt Makes Games en kwam in januari 2018 uit voor de Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC. De PC versie van Celeste kost op dit moment bij Steam 19,99 euro.

  2. Beat Saber

  Op de tweede plaats in deze lijst met de top 10 beste Steam games van 2018 staat Beat Saber. Deze game is exclusief speelbaar met VR. Beat Saber doet denken aan de VR versie van Guitar Hero, want je slaat blokken raak met je VR controllers. Op deze manier haal je punten en speel je een van de beschikbare liedjes af.

  Beat Saber is ook beschikbaar voor de PlayStation 4, maar de PC versie heeft een enorm voordeel. In de PC versie van Beat Saber kunnen er namelijk zelfs liedjes worden gemaakt. Zo gaat de moeilijkheidsgraad nog een stukje omhoog en sta je te zweten voor je computerscherm. Beat Saber kost op dit moment 19,99 euro.

  1. RimWorld

  We zijn dan eindelijk aanbeland bij de nummer een in deze lijst met de top 10 beste Steam game van 2018. RimWorld is volgens de gebruikers op Steam namelijk de beste game van dit jaar. RimWorld staat zelfs op de veertiende plaats van alle Steam games ooit. Deze game kan op verschillende manieren uitpakken, want er is een intelligente AI. De game zal iedere keer anders uitpakken, aan de hand van jouw keuzes.

  In deze game kom je verschillende tegenstanders, zoals piraten, stammen, wilde dieren en gigantische insecten, tegen. Niets lijkt te gek te zijn. Toch is RimWorld niet extreem duur. Op Steam kost deze game namelijk 29,99 euro.

  RimWorld

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.