Top 10 beste spin-off series

Article
zaterdag, 29 juli 2017 om 18:12
xgn google image
Veel series boeken vaak zoveel succes dat de makers besluiten om een spin-off te creëren. Echter niet alle spin-off series behalen hetzelfde succes als de originele serie. Lees hier ons overzicht van de top 10 beste spin-off series.

10. Private Practice

Spin-off series borduren vaak uit op sitcoms, maar eigenlijk weinig uit drama series. Echter na het grote succes van de nog steeds doorlopende dramaserie Grey’s Anatomy besloten de makers het karakter van Addison in een nieuwe serie te plaatsen: Private Practice
In Grey’s Anatomy maken we eigenlijk al kennis met de setting van deze nieuwe serie wanneer Addison haar vrienden bezoekt in een privé kliniek in het warme Los Angeles. Uiteindelijk besluit ze hierheen te verhuizen en dat is ook het moment dat het mogen beginnen met deze nieuwe serie.
De serie gaat zoals de naam al zegt over een privékliniek in Los Angeles waar Addison een nieuwe baan aanneemt en waar we nieuwe karakters ontmoeten en nieuwe drama mogen meemaken. Private Practice was zeker een succes, hoewel het niet aan de cijfers van Grey’s Anatomy kon tippen. Er zijn zes seizoenen van deze serie uitgebracht.
84496

9. Fuller House

Bij de naam Fuller House denk je al snel terug aan de serie Full House, de sitcom uit 1987. In deze serie krijgen we opnieuw karakters te zien uit de originele serie, hoewel niet iedereen opnieuw te zien is.
Het verhaal speelt zich opnieuw af in San Francisco waar D.J. Tanner-Fuller de hulp van haar zus Stephanie en haar beste vriendin Kimmy inschakelt om samen haar drie kinderen op te voeden nadat haar man Tommy pas overleden is.
Veel acteurs en actrices van Full House keren terug in deze serie, waar sommige enkel gastrollen hebben en sommige in meerdere afleveringen te zien zijn. Mary-Kate en Ashley Olsen die samen de rol van Michelle Tanner vertolken hebben echter aangegeven niet te willen terugkeren in deze prequel. De is gemaakt door Netflix en daar te zien.
84497

8. Ravenswood

Voor de fans van Pretty Little Liars klinkt de naam Caleb Rivers zeker wel bekend. Dit personage werd al snel belangrijk in de serie en eindigde zelf als vriendje van een van de hoofdrolspelers. Op gegeven moment maakte we in de serie kennis met de vreemde stad Ravenswood.
In deze spin-off zeggen we gedag tegen het mysterieuze leven van Hannah, Spencer, Aria en Emily en gaat we verder met Caleb en het mysterieuze Ravenswood. In de serie volgen we naast Caleb nog vier andere vreemdelingen, wiens levens verwikkeld geraakt zijn door een dodelijke vloek die al generaties deze stad teistert. Ze moeten samenwerken om achter het mysterie van deze vloek te komen.
Ravenswood heeft maar één seizoen gehad, maar als je van drama en intrigues houdt en leeft voor mysteries dan is dit zeker een aanrader.
84498

7. Saved By The Bell

Voor de 90’s jeugd is dit zeker een titel die je niet kunt missen. Denk maar eens terug aan de tijden dat je nog ’s avonds Nickelodeon aan het kijken was, toen de series nog wel leuk waren. Een van die series was natuurlijk Saved By The Bell.
De serie is een spin-off van de oudere show “Good Morning, Miss Bliss”. Dit zegt je als 90’s kind waarschijnlijk niks aangezien de serie eigenlijk al na één seizoen van Disney Channel werd gegooid. De makers kwamen met een beter idee, een soort spin-off, namelijk Saved By The Bell.
In de serie volgen we een groep vrienden op de middelbare school Bay High School en nemen we een kijk in hun leven, hun drama en al hun verliefdheid. De serie was zo’n succes dat er na de vier seizoenen ook nog vervolgseries uitkwamen: Saved by the Bell: College Years en Saved By The Bell: The New Class. Ook kwamen er nog films van uit. Dit is zeker een aanrader voor de nostalgische 90’s jeugd.
84499

6. Agents of S.H.I.E.L.D

We hebben het woord S.H.I.E.L.D vaak genoeg horen vallen in Marvel films en series. Het is dé organisatie die alle touwtjes in handen heeft. En na het succes van meerdere films zoals Iron Man en Captain America is er ook een serie te zien die ons meer inzicht geeft in deze organisatie.
Na het grote gevecht in New York is de wereld flink veranderd. De wereld weet nu van The Avengers en van de gevaren die daarmee gepaard gaan. Juist daarom heeft agent Phil Coulson van S.H.I.E.L.D een team opgezet om deze gevaren snel te localiseren. Ook krijgen we hier meer te weten over het gevaar van HYDRA, een naam die ook in veel Marvel films genoemd wordt.
Agents of S.H.I.E.L.D gaat binnenkort alweer het vijfde seizoen in.
84500

5. Agent Carter

Marvel verschijnt in alle vormen en maten en sinds 2015 hebben we mogen genieten van de nieuwe serie Agent Carter. Deze serie is eigenlijk een spin-off van meerdere Marvel verhaallijnen. Zo komen er elementen in voor uit Iron Man, Agents of S.H.I.E.L.D. en nog enkele andere films en series van Marvel.
De serie speelt zich af voor alle gebeurtenissen van de moderne Marvel films. De serie speelt zich af in 1946 waar Peggy Carter door Howard Stark wordt ingehuurd om zijn onschuld te bewijzen nadat hij beschuldigd is van verraad. Ondertussen moet ze ook proberen om haar leven weer op de rails te zetten nadat ze de liefde van haar leven heeft verloren: Steve Rogers (Captain America).
In de serie leer je meer kennen over de geschiedenis van bepaalde karakters en hoe het allemaal begon met S.H.I.E.L.D. Een goede aanraders voor Marvel fans. Na twee seizoenen zat het avontuur van Agent Carter er echter alweer op.
84501

4. Legends of Tomorrow

Stiekem houden we allemaal van superhelden series, dus wanneer er een spin-off is waar onze favoriete superhelden samenkomen dan kunnen we dat zeker niet weerstaan.
Begin 2016 begon de serie Legends of Tomorrow. Wanneer helden alleen niet genoeg zijn heeft de wereld legendes nodig. De tijdreizende Rip Hunter heeft de toekomst kunnen zien en heeft nu de taak om een groep van helden en slechteriken samen te brengen om een onvermijdelijke bedreiging te stoppen.
De serie is afgeleid van de tv-series Arrow en The Flash, en deze superhelden en karakters uit deze serie komen ook zeker terug in Legends of Tomorrow. Zo zien we bekende karakters terug zoals Dr. Martin Stein, Ray Palmer, Heat Wave, Captain Cold en natuurlijk verschijnen The Flash en The Arrow zelf in de serie.
84502

3. The Originals

Vampiers doen het eigenlijk altijd goed op de televisie, hoewel ze niet altijd op dezelfde manier geportretteerd worden. Als je niks geeft om vampiers die glinsteren in de zon en alleen jagen op lieve konijntjes dan moet je zeker The Originals gaan kijken. Deze serie is ontstaan na het succes van The Vampire Diaries en volgt de originele vampiers uit deze serie.
Deze spin-off speelt zich voornamelijk af in New Orleans en gaat over de groep originele vampiers, namelijk Claus, Elijah en Rebekah. Het is aan Claus om zijn oude protegé Marcel uit te schakelen die de leiding heeft overgenomen in New Orleans toen hij afwezig was. Ook komen er andere karakters terug in de serie die we voorheen leerden kennen in The Vampire Diaries zoals de weerwolf Haley.
Dit is zeker een sterke spin-off en staat als losse serie ook zeker als een huis. Het verhaal is sterk en je leert in deze serie veel meer weten over het leven van Claus, Elijah en Rebekah dat we voorheen nog niet gezien hebben. Er zijn ondertussen vier seizoenen geweest en de vijfde staat al in de planning voor 2018.
84503

2. Fear The Walking Dead

Een van de meest bekende en meest succesvolle zombie series op het moment is The Walking Dead. Met dit succes besloten de producten om een spin off uit te zenden, die in 2015 in première ging. Goed nieuws dus voor de zombie fans.
Fear The Walking Dead speelt zich af in Los Angeles, Californië en volgt een disfunctionele familie bestaande uit een middelbare school decaan, een Engelse leraar, hun dochter en drugsverslaafde zoon. Het verhaal speelt zich af in het midden van de zombie uitbarsting. De familie moet proberen om hun problemen opzij te zetten en samen te overleven.
Het derde seizoen wordt op dit moment uitgezonden.
84504

1. Better Call Saul

We weten allemaal dat Breaking Bad een groot succes was en flinke kijkcijfers binnenhaalde. Juist met dat succes hield de pret na de grote finale van de serie nog niet op. We mochten namelijk verder genieten met de advocaat van de criminelen: Saul Goodman.
In deze spin-off van Breaking Bad volgen we het leven van Saul Goodman voordat hij Walter White leerde kennen en toen hij nog Jimmy McGill heette. Voor alle gebeurtenissen in Breaking Bad was Jimmy een arme advocaat die op een dag besluit samen te werken met de “fixer” Mike Ehrmantraut. Hier begint meteen zijn transformatie van de optimistische underdog tot de meest beruchte juridische legende van Alburquerque.
De serie is op Netflix te zien en kent alweer drie seizoenen. De vierde volgt in 2018.

Populair Nieuws