De 10 beste smartphones van 2015 - de vetste telefoons van het jaar!

Article
maandag, 28 december 2015 om 9:55
xgn google image
Het jaar is al bijna tot zijn einde gekomen en ook in 2015 zijn er weer een hoop nieuwe, toffe telefoons uitgebracht. Soms weet je gewoon niet meer waar je het zoeken moet tussen al die nieuwe modellen. Wat waren de beste smartphones van 2015?
Telefoons worden steeds beter en de kwaliteit gaat ook nog eens omhoog. Er worden steeds meer features mogelijk en bijna iedereen heeft er wel één. Wij zochten naar de beste smartphones van 2015 en maakten er een top 10 van!

10. Sony Xperia Z5 Compact

Smartphones wisselen tegenwoordig nog wel eens van grootte. Momenteel zijn de betere telefoons wat aan de grote kant. Als je een smartphone zoekt die je wat beter in de hand kunt houden, biedt de Sony Experia Z5 wellicht uitkomst.
De telefoon heeft een Qualcomm Snapdragon 810 chipset aan boord, met 2 Quad-core processoren van 1,5 en 2 GHz en 3 GB RAM geheugen. Het is prettig aan de telefoon dat hij standaard geleverd wordt met 32 GB interne opslagruimte. Opvallend aan de Sony Experia Z5 is dat hij voor een telefoon een camera met een zeer hoge resolutie heeft.
Deze camera maakt foto’s van maar liefst 23 megapixel, dat zijn 5520 Ñ 4140 pixels. Daarbij is de telefoon voorzien van Quickcharge 2.0, waardoor de telefoon de mogelijkheid heeft om razensnel op te laden.
Ben je iemand die graag foto’s maakt op zijn of haar telefoon en ben je op zoek naar een smartphone met prima specificaties? Dan is de Sony Experia Z5 misschien wel wat voor jou!
De Sony Experia Z5 kost momenteel 634,- euro.

9. OnePlus 2

De toestellen van OnePlus werden enige tijd flink gehyped, omdat de telefoon voordelig was en je hierdoor niet per se 700 euro hoefde af te tikken voor een fatsoenlijke smartphone. De Oneplus 1 was hierdoor een tijd lang slecht leverbaar en ook moest de telefoon via een invitesysteem.
Nu is het bedrijf terug met de OnePlus 2, die inmiddels ook zonder invite verkrijgbaar is. Zeker voor een telefoon die zo betaalbaar is, zijn de specificaties zeer goed te doen. Om te beginnen zijn de vier achterkantjes waaruit je kunt kiezen erg stijlvol. Deze zijn verkrijgbaar voor een meerprijs en optioneel.
Daarnaast heb je bij de telefoon de keuze tussen 64 GB aan interne opslag en 4 GB RAM, of 16 GB opslag met 3 GB RAM geheugen. De 13 megapixel camera is aardig, maar niet veel meer dan dat. Verder zitten er twee quad-core processors in van 1,56 en 1.82 GHz.
De 64 GB uitvoering van de OnePlus 2 is momenteel zonder uitnodiging te koop op de site van One Plus vanaf 499,- euro. De achterkantjes zijn voor een meerprijs bij te bestellen.

8. LG G4

De G4 van LG is een degelijke telefoon, met vooral een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De Smartphone heeft een leren achterkant, die er klassiek en luxueus uitziet. De telefoon maakt met een camera van 16- en een front camera van 8 megapixel, foto’s van hoge kwaliteit. Ook heeft de G4 een kleurensensor aan boord, die ervoor zorgt dat de witbalans beter geregeld wordt dan zijn voorganger.
Verder heeft de telefoon een Super AMOLED scherm van 5,5 inch en een quad-core processor van 1.44 GHz en een dual-core processor van 1.88 GHz, met een RAM geheugen van 3 GB erbij. In de telefoon zit 32 GB interne opslagruimte, met behulp van een micro SD is deze extern uit te breiden tot 128 GB. De batterij is niet geweldig, maar het is een prima telefoon voor het dagelijkse gebruik.
De LG G4 is op het moment te koop vanaf de scherpe prijs van 438,- euro!

7. HTC One M9

HTC heeft zijn standaard met de jaren aanzienlijk verhoogd. Voorheen maakte het bedrijf prima middenklasse telefoons, nu is het bedrijf ook al enige tijd goed bezig met het maken van smartphones van hoge kwaliteit.
De HTC One M8 was al een telefoon die zeer goed ontvangen werd, maar met de One M9 brengt het bedrijf duidelijk verbeteringen aan op het vorige model uit de serie.
Zo heeft HTC ervoor gezorgd dat de One M9 veel krasbestendiger, door het speciale aluminium en Gorilla Glass dat is gebruikt. Het scherm is 5 inch en heeft 1080 bij 1920 pixels. De telefoon heeft 3GB RAM geheugen en heeft 32 GB interne opslagruimte. Deze is uit te breiden tot maar liefst 200 GB met een SD-kaart.
De telefoon heeft een snelle Snapdragon 810 aan boord, met een dubbele quad-core processor, van 1,5 en 2,0 GHz. Deze telefoon heeft ook nog eens een indrukwekkende camera, van maar liefst 20 megapixel!
Voor 495,- euro is de HTC One M9 momenteel te koop.

6. Sony Experia Z5

Smartphones wisselen tegenwoordig nog wel eens van grootte. Momenteel zijn de betere telefoons wat aan de grote kant. Als je een smartphone zoekt die je wat beter in de hand kunt houden, biedt de Sony Experia Z5 wellicht uitkomst.
De telefoon heeft een Qualcomm Snapdragon 810 chipset aan boord, met 2 Quad-core processoren van 1,5 en 2 GHz en 3 GB RAM geheugen. Het is prettig aan de telefoon dat hij standaard geleverd wordt met 32 GB interne opslagruimte.
Opvallend aan de Sony Experia Z5 is dat hij voor een smartphone, een camera met een zeer hoge resolutie heeft. Deze camera maakt foto’s van maar liefst 23 megapixel, dat zijn 5520 Ñ 4140 pixels. Daarbij is de telefoon voorzien van Quickcharge 2.0, waardoor de telefoon de mogelijkheid heeft om razensnel op te laden.
Ben je iemand die graag foto’s maakt op zijn of haar telefoon en ben je op zoek naar een smartphone met prima specificaties? Dan is de Sony Experia Z5 misschien wel wat voor jou!
De Sony Experia Z5 is verkrijgbaar voor een prijs van 634,- euro.

5. Huawei Nexus 6P

Huawei is een Chinees bedrijf dat een tijd lang bekend stond voor zijn scherp geprijsde toestellen. Tegenwoordig ontwikkelt deze fabrikant ook mobiele telefoons van hoge kwaliteit en daarom bieden ze deze aan voor een hogere prijs. De Huawei Nexus 6p is er zo één.
De telefoon beschikt over een aardig groot AMOLED scherm van 5,7 inch van 1440 x 2560 pixels. Ook heeft hij een snelle Snapdragon 810 chipset met een dubbele quad-core processor van 1,55 en 2 GHz. De telefoon heeft 3 GB aan RAM geheugen en het instapmodel heeft maar liefst 32 GB interne opslagruimte.
De ingebouwde 12,3 megapixel camera van de Nexus 6P behoort tot de beste mobiele telefooncamera’s die er in omloop zijn. De Smartphone schiet haarscherpe beelden en heeft een goede kleurweergave. Daarbij zorgt de camera voor optimale beelden in een donkere omgeving.
Huawei maakt met deze telefoon een uitstekende indruk en haalt de twijfel weg over de kwaliteit van de Google Nexus serie. De Huawei Nexus 6p is op het moment te koop voor een prijs van 648,- euro.

4. Motorola Moto X Style

Ben je op zoek naar een zeer degelijke telefoon waarmee je een tijdje uit de voeten kunt, voor een zeer degelijke prijs? Misschien is de Motorola Moto X Style dan wel iets voor jou! Elektronica bedrijf Motorola doet dit heel knap, want het toestel doet zeker niet onder voor de betere modellen van bijvoorbeeld Samsung, HTC en LG. Met name omdat Motorola er een hele schappelijke prijs voor weet te vragen.
De telefoon heeft een scherm van 5,7 inch, met een resolutie van 2560 bij 1440. De telefoon heeft ook 32 GB aan interne opslagruimte. De externe opslagruimte is uit te breiden met SD kaartjes tot 128 GB.
Ondanks dat de app voor de camera niet heel erg veel opties biedt, zijn de camera’s zelf erg goed. Met een 21 megapixel camera maak je namelijk de scherpste foto’s en ook de 5 megapixel frontcamera is zeer goed te gebruiken.
De interface ziet er heel basic en strak uit, voornamelijk omdat het geen gebruik maakt van de standaard Android skin. precies wat je nodig hebt. Met de Snapdragon 808 chip, 6 cores en 3 GB RAM ondersteuning is de telefoon ook nog eens erg snel. Daarbij heeft de smartphone ook nog eens een uitstekende batterij, die redelijk lang meegaat.
Wat je ook wilt doen met je smartphone, de Motorola Moto X Style is er hoogstwaarschijnlijk geschikt voor. Momenteel is hij voor het schappelijke bedrag van 488,- te koop!

3. Samsung Galaxy Note 5

De Galaxy Note was een tijd lang met stip het grootste telefoonmodel in omvang, maar tussen alle grote “Phablet” smartphone modellen die tegenwoordig in omloop zijn valt hij hier inmiddels niet eens meer door op. Waar hij wel door opvalt zijn de topspecificaties, want Samsung zorgt er altijd voor dat het vlaggenschip geweldig presteert.
De Galaxy Note 5 scoort op de meeste fronten bovengemiddeld goed. Een Super AMOLED scherm van 5.7 inch en 518 ppi zorgt ervoor dat de smartphone zeer geschikt is voor mensen die wel eens een film of serie op hun telefoon kijken.
De telefoon heeft een camera aan boord van 16 megapixel en maakt dus vergeleken met de gemiddelde smartphone foto’s van hoge kwaliteit. Verder is de telefoon voorzien van een Exynos 7420 chip en twee quadcore processors van 1,5 en 2,1 GHz, dus games spelen gaat ook zeker lukken op deze telefoon
De Samsung Galaxy Note 5 is te bestellen vanaf 672,- euro

2. Samsung Galaxy S6/ Edge

Voor het gemak plaatsen plaatsen wij de Samsung Galaxy S6 samen met de Samsung Galaxy Edge op 2. Dit, omdat de twee telefoons minimale verschillen hebben. Het uiterlijk van de twee telefoons is anders en op de S6 Edge zijn er iets meer kleine functies toegevoegd. De specificaties zijn echter nagenoeg hetzelfde.
Beide Smartphones hebben een haarscherp 5,1 inch AMOLED display, met een Quad HD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Bij de Edge heeft de zijkant een stijlvol gebogen randje.
In deze Samsung Galaxy S6 telefoons zit een krachtige en duurzame Exynos 7 Octa-chipset processor, die een maximale kloksnelheid van 2,1 GHz aankan. Ook hebben beide smartphones 3 GB RAM geheugen tot hun beschikking. Deze twee telefoons kunnen dus een hoop aan en ook grafisch scoren de twee zeer goed. Het is daarom geen verrassing dat de Samsung Galaxy S6 hoog scoort in de top 5 telefoons om op te gamen!
De Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge zijn beiden smartphones die op bijna elk vlak goed scoren. Daarom komen de telefoons op twee in de top 10.
De Samsung Galaxy S6 Is te koop voor 506,- euro en voor de Samsung Galaxy S6 Edge betaal je 597,- euro

1. iPhone 6s/iPhone 6s Plus

De telefoons van Apple zien er over het algemeen erg stijlvol uit en zijn kwalitatief erg goed. Dit is dan ook zeker het geval bij de iPhone 6s Eerder dit jaar deden wij een review over de iPhone 6s, waar we zeer positief waren over de smartphone.
Ook de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus liggen wat betreft de specificaties erg dicht bij elkaar, daarom zetten wij beide telefoons op 1. Het voornaamste verschil zit hem in het scherm. Het scherm op de 6s Plus is groter, maar minder scherp dan op de iPhone 6s. Omdat het grotere scherm meer energie slurpt dan het scherm van de kleinere 6s.
De telefoons hebben de befaamde Apple A9 chip in hun bezit en een processor met in totaal 8 cores . Ten opzichte van de iPhone 5 serie heeft de camera een upgrade gekregen, van 8 naar 12 megapixel. Daarnaast zijn de telefoons beiden voorzien van het nieuwe 3D Touch. Hiermee maakt de smartphone onderscheid tussen harde en zachte tikken op het scherm.
Met de iPhone 6s, of de iPhone 6s Plus in huis heb je een krachtige telefoon, met een prima display en ook nog eens een mooi design. Wanneer je twijfelt tussen de twee, zul je moeten kiezen waar je prioriteit ligt. Wil je een kleiner maar scherper scherm, of wil je een groter scherm dat ook minder zuinig met je batterij omgaat.
De iPhone 6s kost op het moment 716,- euro en de 6s Plus is 848,- euro