De top 10 beste Resident Evil momenten

  De nieuwe Resident Evil Umbrella Corps krijgt geen campaign modus. Om dit verdrietige nieuws te verwerken hebben wij hier een lijstje met de top 10 beste Resident Evil momenten voor je samengesteld.

  Het meest iconische aan de Resident Evil serie is de campaign modus. Alle Resident Evil games zitten vol met fantastische en soms schrikwekkende momenten die je niet snel zal vergeten. Hoewel er veel bijzondere momenten in de Resident Evil games zitten, zijn er 10 die er met kop en schouders bovenuit steken.

  10: Hond door het raam (Resident Evil)

  Het eerste moment komt uit de eerste Resident Evil. Het gebeurt al vrij vroeg in de game, net wanneer je je een weg hebt gebaand door een van de gangen op de begane grond. De eerste zombies heb je al neergeknald en je raakt eindelijk een beetje gewend aan de soms wat lastige camerahoeken.

  Een van de gangen waar je doorheen loopt lijkt leeg. Je denkt, oef, hier zijn geen zombies! Wat blijkt? The joke’s on you!

  Net wanneer je aan het einde van de gang lijkt te komen springt er een zombiehond door het raam heen en zul je ongetwijfeld een sprong in de lucht maken van angst. De manieren om je als speler de stuipen op het lijf te jagen zijn talloos in de Resident Evil games. De zombiehonden die door het raam springen is slechts een van de vele voorbeelden.

  9. De entree van Nemesis (Resident Evil 3: Nemesis)

  Resident Evil 3 speelt zich voornamelijk na Resident Evil 2. Raccoon City is vrijwel volledig besmet met het T-virus en als Jill Valentine moet je je een weg banen door een geïnfecteerde stad. Naast de standaard zombies is er ook een gigantische zombie: Nemesis. Tijdens je tocht in Resident Evil 3 kom je het monster meerdere keren tegen en uiteindelijk is het aan jou de taak het monster naar het hiernamaals te sturen.

  De eerste keer dat je als Jill Nemesis tegenkomt vermoordt hij Brad, de helikopterpiloot. Brad wordt gespietst met een soort tentakel door zijn mond. Meteen heb je bij deze scene door dat het goed mis is in Raccoon City en Nemesis geen grappen maakt. Jill kan op dat moment niet terugvechten en moet gedwongen vluchten van Nemesis.

  Nemesis is zonder twijfel een van de meest iconische vijanden in Resident Evil en laat je in eerste instantie machteloos toekijken. De entree van de gigantische zombie vergeet je niet snel als je Resident Evil 3 hebt gespeeld en verdient daarom absoluut een plek in deze top 10.

  8. Het definitief verslaan van Albert Wesker (Resident Evil 5)

  Albert Wesker in bijna alle delen de bad guy geweest, ook in games waarin hij niet voorkwam. Op de achtergrond was het wel duidelijk dat Wesker met veel dingen te maken had die gebeuren in de Resident Evil games. Wesker was onder andere verantwoordelijk voor het verspreiden van zowel het T-virus als het G-virus en was eigenlijk degene die de touwtjes in handen had. De eerste verschijning van Wesker was al in Resident Evil.

  In Resident Evil 5 maakt Chris Redfield eindelijk een definitief einde aan het leven van Wesker. Nadat Wesker zichzelf had geïnjecteerd met het Uroboros virus, wat in Resident Evil 5 werd geïntroduceerd, veranderde hij in een gedrocht als een soort laatste poging om Chris Redfield te vermoorden. Redfield weet hem echter te vermoorden tijdens een episch gevecht in een vulkaan, waarna Wesker voorgoed het loodje legt nadat hij meerdere keren wordt beschoten met een RPG-7.

  Het vermoorden van Wesker voelt superbevredigend aan omdat je eindelijk kan afrekenen met de gek die verantwoordelijk is voor het infecteren van duizenden mensen met virussen. Tegelijk is de dood van Wesker een moment dat een iconisch persoon van de Resident Evil serie sterft. Daarom mocht de dood van Wesker niet ontbreken in deze lijst.

  7. Zombie door het raam deel 2 (Resident Evil: Code Veronica)

  Net als nummer 10 van deze lijst komt ook in Code Veronica een zombie door het raam zetten als schrikmoment. In Code Veronica komt er in plaats van een zombiehond een normale zombie door het raam zetten wanneer je pistoolammunitie oppakt die op een plank van een kast ligt. Ook op dit moment denk je dat je even adempauze hebt, maar niets is minder waar. De zombie komt door het raam zetten en wil niets liever dan je met huid en haar opeten.

  Deze scene vindt plaats in de barakken. Je hoort al iets op het raam tikken, maar in eerste instantie ga je ervan uit dat het slechts een tak is. Hoewel het misschien wat voorspelbaar is dat er niet veel later alsnog iets uit dat raam komt zetten waar iets tegenaan tikt, kan het moment er alsnog voor zorgen dat je gaat gillen als een minderjarige Justin Bieber-fan.

  Menig speler is toch aardig geschrokken van bovenstaande scene en mede daarom verdient dit moment een plek in de top 10. Resident Evil is nu eenmaal een serie die werkt met schrikreacties en deze is zeker een van de betere in de serie.

  6. De priesters in het kasteel (Resident Evil 4)

  Wanneer je in Resident Evil 4 gevlucht bent voor de boze menigte in het dorp, kom je terecht in een eeuwenoud kasteel. Maar het is niet helemaal oké in dit kasteel, daar kom je snel genoeg achter. Kenmerkend voor het kasteelgedeelte in Resident Evil 4 zijn zonder meer de geïnfecteerde priesters van die zich bevinden in het kasteel.

  De priesters zijn allemaal geïnfecteerd met het Las Plagas virus en maken een angstaanjagend geluid. Als trage slakken komen ze met morgensterren en andere antieke wapens en schilden op je afgelopen. Omdat je stilstaat met schieten in Resident Evil games, zorgt dit ervoor dat deze priesters extra eng zijn.

  De priesters zijn echter het engst vanwege het Las Plagas virus. Daar waar je voorheen veel zombies kon vermoorden met een headshot, bestaat er bij de priesters voor het eerst een kans dat er een soort tentakel uit hun hoofd groeit als je een priester onthoofd. De tentakel heeft allemaal scherpe hoorns en gaat wild om zich heen slaan. Zo kom je onder nog meer druk te staan om zo snel mogelijk de priesters te vermoorden.

  5. De tweekeuze weg (Resident Evil 4)

  Tijdens je verblijf in het dorp in Resident Evil 4 moet je op een bepaald moment een keuze maken. Er zijn twee wegen die je kunt kiezen en deze keuze bepaalt tegen welke vijanden je moet vechten als je verdergaat. Een deur leidt naar een horde geïnfecteerde dorpsinwoners, waaronder twee vrouwen met kettingzagen. De andere deur leidt naar een El Gigante, een geïnfecteerd persoon die veranderd is in een reus.

  De deur die naar de reus leidt laat je wegrennen voor grote rotsblokken en je moet aan het einde de reus eigenhandig zien te doden. De andere deur is echter interessanter, omdat de moeilijkheid daar zit in de twee vrouwen met kettingzagen. Niet alleen zijn de twee geïnfecteerde vrouwen bijzonder moeilijk om te vermoorden, ze kunnen jou in een klap naar het hiernamaals sturen. Als een van deze vrouwen in de buurt komt, gebruiken ze hun kettingzaag om vakkundig je hoofd van je romp te scheiden, inclusief bloedbad dat min of meer van het scherm afdruipt.

  Deze scene blijft in je hoofd hangen omdat het een van de weinige keren dat je een keuze moet maken waarvan beide keuzes tot vreselijke scenario’s leiden. Vooral de weg die naar de vrouwen met de kettingzagen leidt is heel angstaanjagend, omdat ze heel snel korte metten met je maken.

  4. Regenerators (Resident Evil 4)

  De meest angstaanjagende vijanden in Resident Evil 4 zijn beslist de regenerators. Deze vijanden, zoals de naam al weggeeft, kunnen hun ledematen laten teruggroeien. De enige manier om deze vijanden te vermoorden is met behulp van een infrarood sensor die de drie parasieten in hun lichamen laat oplichten. Aan jou vervolgens de taak deze parasieten te vermoorden zodat de regenerators dood blijven.

  Regenerators zijn monster met vlijmscherpe tanden, lelijke koppen en kenmerken zich aan hun hijgende geluid. Wanneer je gehijg hoort vlakbij, weet je dat een van deze gedrochten op jacht is naar jou. Ze zijn zonder meer de sterkste zombies in Resident Evil 4 en bezorgen je gegarandeerd nachtmerries.

  3. Kettingzaagzombies (Resident Evil 4)

  Natuurlijk staan in de top drie de kettingzaagzombies. Deze zombies hebben allemaal een juten zak over hun hoofd en komen in hoog tempo op je afgerend, om je zo letterlijk een kopje kleiner te maken. Al vrij vroeg in het verhaal van Resident Evil 4 kom je een van deze zombies tegen, terwijl je dan nog helemaal geen sterke wapens hebt.

  Wanneer je oog in oog staat met een van deze zombies, zul je hard moeten rennen naar een veilige plek voordat je überhaupt een poging waagt deze zombies te doorzeven met kogels. Als ze dichtbij genoeg komen is het namelijk al snel game over, omdat ook zij je in een keer kunnen vermoorden. Zelden heb je zo hard op het randje van je stoel gezeten van de spanning en angst als wanneer je tegenover een van deze zombies staat.

  2. De beginscene in het dorp (Resident Evil 4)

  De openingsscene in het dorp van Resident Evil 4 is legendarisch. In het begin van het verhaal wordt je door twee agenten naar de rand van het dorp gebracht, waarna je in je eentje verder zult moeten. De agenten zijn te bang om met je mee te gaan. Het duurt echter niet lang voordat je een van hen terugvindt.

  Wanneer je voor het eerst een blik werpt op het dorp lijkt het een normaal dorp. Als je beter kijkt, zie je echter dat het hier goed mis is. Een van de agenten die je naar het dorp bracht, bevindt zich midden in het dorp. Hij is aan een haak geslagen en geroosterd onder een vuurtje.

  Geschokt denk je: zouden hier kannibalen leven? Helaas zijn de inwoners van het dorp geen kannibalen, maar geïnfecteerd met Las Plagas en dus eigenlijk geen mensen meer. Deze scene is zondermeer een van de meest iconische openingsscènes van een Resident Evil game. Dat deze op de tweede plaats staat, is daarom niet verrassend.

  1. De eerste zombie (Resident Evil)

  Op de eerste plaats staat vanzelfsprekend de allereerste aanraking met de Resident Evil zombies. In het eerste deel van de serie doe je als speler een van de eerste deuren open in het landhuis waar je terecht bent gekomen. Wanneer je de deur opendoet, zie je een zombie die zijn maag aan het vullen is met mensenvlees. Hongerig kijkt de zombie achterom wie hem stoort tijdens zijn lunch.

  De angstaanjagende blik van de zombie doet je als speler beseffen dat het niet oké is in dit landhuis en wie je grote vrienden zullen worden tijdens deze game: zombies. Gelukkig heb je een pistool om je eerste vijand van de game neer te schieten. De toon is echter gezet en vele zombies zullen volgen. Stuk voor stuk zijn ze hongerig naar mensenvlees, net als de zombies van alle andere Resident Evil games.

  De Resident Evil serie zit vol legendarische en memorabele momenten. Deze momenten en scenes zijn echter min of meer het beste wat de Resident Evil games te bieden hebben. Mocht je de series nog nooit hebben aangeraakt en je bent enthousiast geworden, raden wij je ten zeerste aan dit dan ook zeker te gaan doen!

  Resident Evil 3: Nemesis

  Verkijgbaar vanaf 22 september 1999

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.