Top 10 beste online games van nu - Samen met je vrienden

  Niets is leuker dan samen met wat vrienden online gamen. Samen door levels lopen, vijanden verslaan, goals scoren, teamwork staat voorop. Wij zetten de 10 beste online games voor jullie op een rijtje.

  Games draaien om ervaringen beleven en wat is nu leuker dan deze ervaringen samen met een vriend te delen? Bovendien vereisen sommige games goede samenwerking, waardoor jullie wel goed moeten communiceren.

  Onze lijst van 10 beste online games is divers en bevat zowel PvP als PvE. Dit zijn de games die wij aanraden voor een gezellige online ervaring.

  Deze lijst bestaat vooral uit recente games. Hierdoor staan games als World of Warcraft, Hearthstone en LoL niet in de lijst. Dit wil dus niet zeggen dat het geen leuke online games zijn.

  10. For Honor

  Op nummer 10 van de top 10 beste online games staat For Honor. In de First Person fighting game moeten spelers leden van de vijandige factie verslaan. Dit gebeurt door middel van intense zwaardgevechten.

  Het verhaal kan met twee spelers online worden doorlopen. Verder is er uiteraard een multiplayer, waar je je virtuele degens met anderen kunt kruisen. Teamwork is belangrijk in de multiplayer, want doodgaan betekent vaak dat de overgebleven spelers in de minderheid zijn. Dat is het laatste wat je wil in deze game.

  9. Call of Duty Infinite Warfare

  Call of Duty heeft meerdere modus waarin spelers samen online kunnen spelen. Zo is er uiteraard de bekende multiplayer waarin teams het in verschillende gamemodus tegen elkaar moeten opnemen. Zeker in gamemodus met een objective is goed samenwerken de sleutel tot de overwinning.

  Voor spelers die de multiplayermodus even zat zijn, heeft Call of Duty ook een zombiemodus. Hierin nemen spelers het in teams van maximaal vier personen op tegen de steeds maar sterker wordende hordes zombies. Elkaar helpen is belangrijk, want in je eentje tussen de zombies overleef je waarschijnlijk niet lang.

  In Call of Duty Black Ops 3 zat voor het eerst de mogelijkheid om het verhaal samen te doorlopen. Dat was een leuke toevoeging qua online aspect van de game.

  8. Halo Wars 2

  Op plaats 8 in de top 10 beste online games staat de Real-time strategy game Halo Wars 2. Halo Wars 2 speelt zich af in het Halo universum. Spelers moeten vechten tegen de vijandige aliens genaamd The Banished.

  De campaign kan met meerdere spelers worden gespeeld. Ook hier is teamwork belangrijk om alle missies tot een goed einde te brengen. Een slechte strategie van jullie wordt genadeloos door de vijand afgestraft. Door de tactische gameplay is dit een van de beste online games.

  Er is ook een multiplayermodus waarin teams van maximaal 3 tegen 3 het opnemen tegen elkaar in grote veldslagen.

  7. Mass Effect Andromeda

  De multiplayer van Mass Effect Andromeda is hevig gebasseerd op teamwork. Dat maakt deze game een van de beste online games die er op dit moment is. Samen met drie vrienden kun je aliens afschieten.

  In de multiplayer komen er waves van vijanden op je af. Deze moeten jullie zien te overleven en tegelijkertijd ook wat opdrachten uitvoeren en uiteindelijk evacueren van het slachtveld.

  Je hebt de keuze uit verschillende personages om de aliens mee te lijf te gaan. Elk personage heeft zijn sterke en zwakke punten. Na elk potje verdien je xp waarmee je je personage kunt verbeteren

  6. Rocket League

  Voetbal én auto's. De ultieme combinatie volgens Rocket League. In teams van maximaal 4 spelers neem je het tegen elkaar op in voetbalpotjes, maar in plaats van een speler, bestuur je een auto.

  Rocket League is een spel dat makkelijk te begrijpen, maar moeilijk te masteren is. Mede daarom is het leuk voor iedereen. Ervaren spelers zijn bezig met tactieken, terwijl nieuwe spelers al lang blij zijn als ze de bal raken.

  Voor wie het voetbal beu is, is er nog een basketbalmodus, een ijshockeymodus en een recent toegevoegde Dropshot modus. Door de afwisseling qua modes, is dit een van de beste online games.

  5. Grand Theft Auto 5

  GTA 5 kwam uit in 2013, maar wordt nog steeds door veel mensen gespeeld. Het online gedeelte, genaamd GTA Online krijgt nog regelmatig updates met nieuwe gamemodus.

  In GTA Online kunnen spelers tegen elkaar racen, deathmatches spelen en andere spellen tegen elkaar spelen. Met het geld wat hieruit verdient wordt, kunnen nieuwe auto's, huizen en kleding worden gekocht.

  Door de enorme vrijheid en de open wereld waarin vrij kan worden rondgelopen, is er altijd iets te doen in GTA Online. Het is daarom niet vreemd dat nog dagelijks vele mensen Los Santos een bezoekje brengen.

  4. FIFA 17

  Op nummer vier van de top 10 beste online games staat FIFA 17. Als je fan bent van voetbal, dan kan FIFA niet in de lijst ontbreken. Met zowel online- als offline modus is er altijd iets te doen.

  Wat online betreft kun je met of tegen een vriend een wedstrijd spelen. Gewoon een vriendschappelijk potje om de eer is zo opgestart. Ook kun je een eigen online profclub oprichten waarin je samen als team de overwinning binnen dient te slepen.

  In Fifa Ultimate Team kun je zelfs je eigen team helemaal samenstellen. Doe mee aan toernooien om zo meer munten of pakketjes te verdienen, zodat je ein-de-lijk Messi in je team kan verwelkomen.

  3. Battlefield 1

  Op plaats 3 in de top 10 beste online games vinden we Battlefield 1. De shooter speelt zich af in de eerste wereldoorlog en is online te spelen.

  Battlefield 1 is een van de beste shooters die je kunt spelen. Er kunnen maximaal 64 spelers aan een multiplayergame meedoen. Je kunt, net als bij andere Battlefield games, een squad aanmaken waarmee je met je vrienden het slachtveld op kunt.

  Battlefield 1 kent veel diversiteit. Zo zijn er de stadjes, waar vaak hectische gevechten om controlepunten plaatsvinden. Ook zijn er de meer open gebieden waar tanks en snipers heersen. Wie zich liever niet met het gevecht op de grond bemoeit, kan in een vliegtuig stappen en zo hun leger ondersteunen.

  2. Overwatch

  Overwatch behoeft weinig introductie. De immens populaire Hero-based First person shooter is alweer bijna een jaar oud. Met de enorme variatie aan personages en maps is elk potje een feest. Dat maakt dit een van de beste online games die er is.

  Door samen te werken en de juiste hero's te selecteren, komt er een tactisch randje aan de shooter. Een team dat de beste samenstelling van hero's heeft, komt vaak als winnaar uit de bus. Met andere woorden: iemand van jullie groep moet zich toch als healer opofferen.

  1. Ghost Recon Wildlands

  Nummer 1 van de top 10 beste online games is Ghost Recon Wildlands. In Ghost Recon neem jij een groepje elite soldaten onder de knoppen op een missie in Bolivia.

  De hele game is te doorlopen in je eentje. De overige drie soldaten worden dan door de computer bestuurd. Veel leuker is natuurlijk om met vieren Bolivia (on)veilig te maken. Hierdoor wordt gameplay veel tactischer.

  Wij gaven tips hoe je het beste kunt samenwerken in Ghost Recon Wildlands.

  Dit artikel is op 2 juli 2020 bijgewerkt.

  For Honor

  Verkijgbaar vanaf 14 february 2017

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.