Top 10 beste nostalgische sitcoms - Niks gaat boven vroeger

  Wat was er nou lekkerder dan thuis komen van school of je krantenwijkje, neerploffen op de bank en de TV aanzetten met een lekkere klassieke sitcom? Deze series staan ons nog steeds bij, maar welke waren nou het best? Of juist het slechtst? Check het in deze top 10 beste nostalgische sitcoms.

  Als er één ding was wat de jaren 90 typeerde waren het wel sitcoms, het liefst met een verschrikkelijke lachband. Tot in den treure werden deze series herhaald en alsnog keken we ernaar. Voor de vijfde keer een aflevering van de Fresh Prince? Boeiend, dan praat je hem toch gewoon begin tot eind mee.

  Top 10 beste nostalgische sitcoms op een rijtje

  En wat waren er veel sitcoms om uit te kiezen, maar toch zijn we tot een selectie gekomen van sitcoms die ons het meest aan het lachen maakten en tot op de dag van vandaag nog steeds herhaald worden. Voor wie nog een kleine opfriscrusus nodig heeft met een aantal hoogtepunten. In de video boven de pagina's vind je een compilatie met hoogtepunten.

  10. King Of Queens

  Doug en Carrie Heffernan wonen samen in Queens met Carrie haar oude en soms wat irritante vader Arthur. Doug is een vrolijke pakketbezorger van het fictieve IPS. Met zijn drieën en vrienden, Deacon, Danny en Spence maakt het stel de gekste dingen mee en belanden ze in de vreemdste, maar meest voorspelbare situaties. Heerlijk cliché.

  9. Frasier

  De show Frasier kan misschien wel benoemd worden tot een van de meest succesvolle spinoff series ooit. Het perosnage Frasier was al bekend uit de serie Cheers, waarin Kelsey Grammer al eerder te zien was in de rol van dokter Frasier Crane. Frasier gaat over een radiopsycholoog die samenwoont met zijn vader en zijn verzorgster Daphne. Gedurende de elf seizoenen spelen Niles Crane, de broer van Frasier, en zijn crush op Daphne een belangrijke rol in de serie.

  In het radioprogramma van Frasier, dat hij maakt met vaste producente Roz Doyle, behandelt hij de verschillende (psychologische) problemen van zijn luisteraars, iets wat vaak ook het onderwerp van de aflevering in perspectief brengt.

  8. Saved By The Bell

  Saved By The Bell was de show die het allemaal had. De smooth Zack Morris, de sportieve AC Slater, de knullige Screech, de knappe Kelly Kapowski, de slimme Jessie Spano of de deftige Lisa Turtle. Natuurlijk was Zack verliefd op de Kelly en Slater was ook op haar. Maar later was Slater weer verliefd Jessie en uiteindelijk snapte je er niks meer van.

  Maar wat was het toch altijd genieten om Saved By The Bell te kijken. Alle typische Amerikaanse high school problemen kwamen aanbod, soms met een knipoog, maar soms ook bloedserieus. Gelukkig konden we altijd terecht de cafeteria The Max om even alle sores van Bayside High te vergeten.

  7. Full House

  Een huis vol met gezelligheid, dat was te zien in de show Full House, maar dat kreeg je ook zodra je je televisie aanzette. Na het overlijden van zijn vrouw moet de vader van het gezin, gespeeld door Bob Saget, drie dochters opvoeden. Dit lukt hem niet alleen dus schakelt hij de hulp in van zijn zwager en een jeugdvriend. Met als gevolg een huis vol gezelligheid, maar ook met de nodige emotie.

  6. Everybody Loves Raymond

  De ouders van Ray Barone wonen dan niet bij hem in, zoals bij The King Of Queens of Frasier, maar als ze tegenover je wonen kan dat net zo erg zijn. Ray en Debra Barone zijn de ouders van een gelukkig gezin dat regelmatig wordt opgeschopt door de bemoeizucht van zijn moeder, de koppigheid van zijn vader en de drukte van zijn broer.

  Ray is een succesvol sportschrijver en als kijker krijg je een kijkje in het dagelijks leven van de meest normale huisvader van Amerika, die de allerdaagse probleem op interessante wijze aan de kaak stelt.

  5. Roseanne

  Roseanne, Dan, Becky, Darlene en DJ waren met zijn vijfen de Connors en woonden in het minder goede deel van Chicago. Met Jackie, haar zus, werkt Roseanne voor het grootste deel van de serie in een restaurants als serveersters. Ook deze serie is gebaseerd om de dagelijkse problemen van vrijwel elke sitcom uit de jaren 90: relaties, kinderen, geld en vervelende ouders.

  4. Married With Children

  Misschien wel de grootmeester van de 'slechte' sitcom, wie kent het niet, Married With Children. De iconische Al Bundy die zich de hele dag groen en geel ergerd aan zijn vrouw Peggy, zijn losbandig blonde dochter Kelly en ondernemende, maar niet zo slimme zoon Bud. Om nog maar te zwijgen over haar verschrikkelijke buurvrouw Marcy D'arcy.

  Married WIth Children was dan ook de baas van de lachband, maar wat was het een heerlijke serie om naar te kijken als je een dagje vrij had van school en uit verveling televisie ging kijken om half twee 's middags.

  3. Seinfeld

  De meester van awkward situaties en omslachtige verhalenlijnen was toch wel de enige echte Jerry Seinfeld. De show bevatte personages die we nooit meer zullen vergeten zoals Kramer, George en Elaine. We zullen deze personages ook niet vergeten omdat vrijwel alle afleveringen nog steeds regelmatig herhaald worden. De reden dat de cast van de show jaarlijks nog een flinke bak geld binnen sleept.

  2. The Fresh Prince Of Bel Air

  IIIIIINNNNNN West-Philadelpia...

  Zeker weten dat je dat zinnetje in je hoofd afmaakte met '...born and raised, on the playground is where i spent most of my days'. Iedereen keek de Fresh Prince, steevast om 18:00 op Veronica (of V8 of Fox 8 of wat de naam van die zender toen ook was). Will Smith die vanuit de achterbuurt van Philadelphia verhuisde naar zijn oom Phil en tante Viv die in Bel Air woonden. Een straatschoffie die op pad gaat naar de miljoenen villa's in het zonnige Californië.

  De Fresh Prince liet ons genieten van de humor van Will Smith en zijn relatie met zijn neefje, Carlton en de rest van het gezin. Ook mogen au pair Geoffrey en Will zijn beste vriend Jazz niet ontbreken als belangrijke personages in de serie. Weinig series weerspiegelde contrasten tussen rijk en arm zo goed als The Fresh Prince Of Bel Air dat deed.

  1. Friends

  Maar uiteraard is er maar een nostalgische sitcom die de nummer één plek op deze lijst mag bekleden en dat is natuurlijk Friends. Zes vrienden, Rachel, Pheobe, Monica, Chandler, Ross en Joey maken met zijn zessen de meest bizarre situaties mee.

  Uiteraard had ieder personage zijn eigenaardigheden en kon het natuurlijk niet anders dan dat er romances onderling werden gestart. De ene wat minder succesvol (Ross en Rachel) dan de andere (Monica en Chandler). Er wordt veel gepraat over een potentiële reunie aflevering, maar de cast klaagt nogal over het 'lage' bedrag dat ze hiervoor zouden krijgen.

  MIsschien is het ook maar gewoon beter om Friends te laten voor wat het is en nog jaren te genieten van de herhalingen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.