Top 10 beste nieuwe series van 2014

  Series kijken doen we anno 2014 allemaal, dus jullie mochten stemmen op de beste serie van 2014. Hier is de uitslag, met veel superhelden, moorden en humor, in deze top 10 beste series van 2014!

  Even een noot vooraf: In deze poll gaat het alleen over de series die in 2014 zijn begonnen, dus op toppers als Game of Thones, Sons of Anarchy of South Park kon niet gestemd worden. Evengoed bleef er genoeg over om op te stemmen, en dat hebben jullie gedaan ook!

  10. Constantine

  De eerste (maar zeker niet de laatste) superheldenserie in deze top tien, waarin John Constantine de taak in zijn schoenen geschoven krijgt om de wereld te redden van de bovennatuurlijke hel. Deze duistere serie is gebaseerd op de Hellblazer-comics van DC telt nog maar zeven afleveringen, maar valt bij jullie al genoeg in de smaak voor een tiende plaats.

  9. True Detective

  In dit eerste seizoen van de mini-serie (acht afleveringen) volgen we twee politieagenten die zeventien jaar lang op zoek gaan naar een huurmoordenaar in de Amerikaanse staat Louisiana. De serie krijgt meerdere seizoenen, die elk een andere groep acteurs zullen hebben en elk een ander verhaal gaan vertellen. In een van de hoofdrollen schittert Matthew McConaughey en 2014 is dan ook zeker zijn jaar!

  8. Salem

  Vond jij het derde seizoen American Horror Story goed, met heksen enzo? Dan moet je deze serie zeker kijken. Salem speelt zich af in een klein dorpje in Massachusetts, dat vroeger bekend stond om zijn grote heksenverbrandingen en bovennatuurlijke gebeurtenissen. Deze serie haalt al deze Amerikaanse geschiedenis aan, dus het is en leuk om te kijken en je leert er nog eens wat van.

  7. Z Nation

  Vind je The Walking Dead maar niks? Dan is er nu een nieuwe zombie-serie uitgekomen die je misschien beter trekt. Z Nation gaat over een groepje overlevenden in na een zombie-apocalyps die de laatste ongeïnfecteerde persoon van New York naar California moet brengen (The Last of Us, anyone?). De serie bevat naast gewone zombies ook zombie-baby’s en zombie-honden. Kijken dus!

  6. Star Wars: Rebels

  Als je de zes Star Wars-films al tienduizend keer hebt gekeken en je eens wat anders wilt zien, dan moet je Rebels eens kijken. Deze animatieserie speelt zich veertien jaar na Revenge of the Sith af en vijf jaar voor A New Hope, en vertelt het verhaal over de strijd die de Rebels tegen de Galactic Empire strijden. Misschien een tikkie kinderachtig, maar als Star Wars-fan zeker een must.

  5. NCIS: New Orleans

  NCIS is al een tijdje bezig, maar deze spin-off is in maart dit jaar van start gegaan. Agent Dwayne Pride moet samen met twee andere speciale eenheden de veiligheid zien te garanderen in Crescent City. NCIS: New Orleans dient als een spin-off van de gebruikelijke serie, gecentreerd rond een aantal karakters.

  4. Cosmos: A SpaceTime Odyssey

  Benieuwd naar de vele melkwegstelsels, miljarden sterren en de oneindigheid van het universum? Kijk dan naar deze serie, waarin Neil deGrasse Tyson alles in kindertaal voor je uitlegt, ondersteund door prachtige animaties die het heelal in beeld brengen. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in natuur- en sterrenkunde, dan moet je deze serie absoluut kijken.

  3. The Flash

  Naast Batman en Superman heeft DC nog een aantal interessante karakters op stal staan. The Flash is er eentje van, en in deze nieuwe serie leren we meer over hem. Zo zien we hoe Barry Allen/The Flash, negen maanden nadat hij getroffen werd door de bliksem, verandert in de razendsnelle superheld die het criminele schorem in Central City aanpakt.

  2. Gotham

  Batman is sinds de trilogie van Christopher Nolan weer helemaal op de kaart gezet en dus is een serie over de bekende stad Gotham een logische volgende stap in het universum. Dat vonden jullie ook, want Gotham werd uit alle series op de tweede plek gestemd.

  In Gotham volgen we politiecommissaris James Gordon die de stad moet behoeden van de criminaliteit nog voor Batman dit stokje van hem overneemt. Momenteel zijn er tien afleveringen in het eerste seizoen verschenen, waarna er nog eens twaalf worden toegevoegd in 2015. Een tweede seizoen staat ook al op de planning, dus we zitten de komende tijd goed.

  1. Fargo

  Wat begon als een film van de Coen Brothers is bijna twintig jaar later omgetoverd tot de beste serie van 2014 (volgens jullie dan, hè). Met een compleet nieuwe cast weet deze serie de sfeer van de film (veel sneeuw, moorden die opgelost moeten worden door knullige politieagenten) perfect te evenaren.

  Er zitten weinig directe links naar de films, dus je hoeft deze niet per se te kijken; het maakt de serie er wel leuker op. Het geniale acteerwerk van onder andere Billy Bob Thornton als koelbloedige moordenaar en Martin Freeman als de sukkelige hoofdpersoon maken deze miniserie een genot om naar te kijken.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.