Top 10 beste Netflix documentaires

Article
dinsdag, 17 januari 2017 om 15:48
xgn google image
Naast een heleboel films, staan er ook een hoop documentaires op Netflix. Welke je wilt bekijken, is natuurlijk sterk afhankelijk van je interesses, maar deze documentaires moet je hebben gezien. Dit is de top 10 beste Netflix documentaires.

10. The Invisible War (2012)

The Invisible War gaat over vrouwen in het leger die te verduren krijgen met verkrachting. De documentairemakers zoeken uit hoe dit zit en wat ervoor zorgt dat dit gebeurt. Verschillende slachtoffers worden aan het woord gelaten en er wordt een kijkje genomen in kampen waar zulke dingen zouden gebeuren.
De documentaire focust zich erop dat het verhaal van deze vrouwen gehoord moet worden. Niemand zou bang hoeven zijn om het uit te spreken en dit soort misdaden te melden. Dit is een probleem wat te vaak gebeurt, daarom wordt er via deze documentaire aandacht aan besteed.
Bekijk The Invisible War op Netflix.
70372

9. Alive Inside: A Story of Music & Memory (2014)

Deze documentaire uit de top 10 beste Netflix documentaires volgt maatschappelijk werker Dan Cohen. Hij is de oprichter van Music & Memory, een organisatie die vecht voor de Alzheimerpatiënten. Door middel van muziek probeert hij het geheugen van de patiënten terug te krijgen. Dit gaat echter niet altijd zonder slag of stoot.
Alive Inside vertelt een verhaal vol met hoop, de hoop om mensen te genezen. Het laat zien dat sommige kleine dingen zoals de juiste muziek kunnen helpen. Hoe kan muziek zo krachtig zijn? Dat wordt uitgelegd in deze documentaire.
Bekijk Alive Inside op Netflix.
70373

8. Facing Ali (2009)

Er zijn veel documentaires op Netflix over beroemde mensen en Facing Ali gaat over de wereldberoemde bokskampioen Mohammed Ali. Verschillende boksers komen aan het woord en vertellen over Mohammed Ali. Hoe ze tegenover hem kwamen staan, maar ook hoe hun carrière en privéleven eraan toeging. Er worden ook veel gebeurtenissen uit het leven van Mohammed Ali besproken.
Dit is een documentaire voor echte sportfans. Het geeft een kijkje in de wereld van de sport en wat er allemaal bij komt kijken. Je ontdekt dingen waar je nog niets van wist over deze wereld en het leven van Mohammed Ali. Herleef het leven van deze held en bekijk de documentaire op Netflix.
Bekijk Facing Ali op Netflix.
70374

7. Indie Game: The Movie (2012)

Deze documentaire volgt verschillende indiegame-ontwikkelaars in hun weg naar de game. Je ziet hoe ze zorgvuldig hun games ontwikkelen en verfijnen. Uiteindelijk wordt de game uitgebracht voor henzelf en de rest van de wereld. Vanaf dan is het hopen op succes.
Deze top 10 beste Netflix documentaires zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een documentaire over games. In de documentaire volg je ontwikkelaars Edmund McMillen en Tommy Refenes tijdens de productie van Super Meat Boy. Ook volg je Phil Fish bij het ontwikkelen van Fez en Johathan Blow vertelt over het succes van Braid.
Bekijk Indie Game: The Movie op Netflix.
70375

6. Planet Earth: The Complete Collection (2006)

Planet Earth: The Complete Collection is een documentaire die laat zien hoe mooi onze wereld is. Je krijgt alles te zien van de natuur op deze planeet. Van de Noordpool tot de regenwouden, van de woestijn tot aan de hoogste bergen. Geniet van de schoonheid die onze wereld te bieden heeft.
Planet Earth won maar liefst vier Emmy awards en wordt gezien als de mooiste natuurdocumentaire ooit gemaakt. Het heeft vijf jaar geduurd om de documentaire te maken en heeft meer gekost dan elke andere documentaire ooit gemaakt door de BBC.
Bekijk Planet Earth, één van de beste Netflix documentaires, vandaag nog.
104553

5. The Investigator (2016)

The Investigator is een nieuw toegevoegde Netflix Original documentaire. In het jaar 1985 is er een vrouw op mysterieuze wijze verdwenen en nooit meer gezien. Haar man, Russell Causley heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen voor haar moord, maar er is nooit een lichaam gevonden. De dochter van het stel heeft moeite met het verwerken van deze bizarre gebeurtenis en wil het onderzoek opnieuw openen.
Het nieuwe onderzoek wordt geleid door Mark Williams-Thomas, een onderzoeksjournalist. Met behulp van vrienden, kennissen, buren en getuigen treedt hij in de voetstappen van Carole Packman zodat hij het mysterie kan ontrafelen.
De Netflix Original documentaire The Investigator is nu te bekijken op Netflix.
104555

4. Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom (2015)

Een land dat verscheurd is door corruptie staat op tegen zijn regime. Winter on Fire is een documentaire die dieper in gaat op de recente gebeurtenisssen in Oekraïne waarin het volk wil dat president Viktor Yanukovych aftreedt van zijn positie. De president die had beloofd om zich verder bij de EU aan te sluiten, om op het laatste moment zijn belofte te breken om samen te werken met Rusland.
In deze heftige documentaire zie je de Oekraïense bevolking massaal de straat op gaan om te protesteren tegen dit besluit. De protesten begonnen vredig, maar dit liep ernstig uit de hand toen Berkut officieren bewapend met echt ammunitie het volk probeerde te onderdrukken. Als kijker wordt je onderworpen aan een angstaanjagende gebeurtenis vol met vernietiging, tranen en zelfs de dood.
104557

3. We Are Legion: The Story of the Hacktivists (2012)

In We Are Legion: The Story of the Hacktivists focust zich op het verhaal van de internet hacktivisten beweging Anonymous.
Deze documentaire begint bij het volgen van vroegere hacktivisten collectieven als Cult of the Dead Cow en Electronic Disturbance Theater. Als eindpunt wordt het begin van Anonymous aangekaart, de beweging die op een nogal hectische wijze uitgegroeid is van een groepje online grappenmakers op 4Chan tot een wereldwijde beweging die zelfs de straat op is gegaan.
104558 1

2. Audrie & Daisy (2016)

Het internet bestaat nog niet zo heel lang, in ieder geval niet zoals wij dat nu kennen. Voor velen onder ons is het internet een prachtig iets waar je alle informatie vandaan kan halen die je maar wil. En dat in een fractie van een seconden. Voor andere betekent het internet iets heel anders, iets dat vergaande negatieve gevolgen heeft.
In Audrie & Daisy volg je het verhaal van twee meisjes die slachtoffer zijn van cyberbullying. Je ontdekt hier de negatieve invloed die dingen zoals sociale media op een persoon kan hebben, met als gevolg: depressies, onzekerheid en zelfs zelfmoord.
Audrie & Daisy is nu te zien op Netflix.
104559

1. Making a Murderer (2015)

Making a Murderer is een documentaire waarin je een onderzoek volgt naar een man die volgens velen grote misdaden heeft begaan, maar is dat wel zo? Je volgt het verhaal van Steven Avery, een man die 18 jaar in de gevangenis heeft doorgebracht wegens verkrachting. hij zou eigenlijk langer vast zitten, maar dankzij nieuw bewijsmateriaal komt hij vrij. Avery werd door vreemde bewijzen vastgehouden, maar kort nadat hij vrij komt wordt hij opnieuw beschuldigd en dit keer van moord op basis van nieuw vreemd bewijsmateriaal.
Making a Murderer is een angstaanjagend verhaal die je achterlaat met boze gedachten richting de politie, politici en de media. Maar het is ook een van de beste Netflix documentaires.
Bekijk Making a Murderer nu op Netflix en volg een intrigerend verhaal vol spanning, boosheid en ellende.