Horizon Zero Dawn trailer analyse - Wat de beelden ons vertellen

Article
dinsdag, 17 januari 2017 om 10:32
xgn google image
Het duurt niet lang meer: aan het einde van de volgende maand kunnen we ons volledig richten op de post-apocalytische wereld van Horizon Zero Dawn. Inmiddels zijn er al aardig wat trailers verschenen. Check wat de verschillende beelden ons vertellen in deze Horizon Zero Dawn trailer analyse!
Een gigantische natuurlijke biotoop, waar mechanische dinosauriërs om onbekende redenen huishouden. Wanneer de jonge machine hunter Aloy zich begint af te vragen wat haar lot is, kom jij bijspringen. Ontdek de geheimen van deze verscheurde maar prachtige wereld door de ogen van Aloy en ga op avontuur!
Op 28 februari krijgen wij de kans om ons te wagen aan deze wereld en zullen we flink wat uren bezig zijn met het vernietigen van robo-dino's en het ontdekken van de redenen waarom de wereld er op deze manier uitziet. Deze PlayStation exclusive is ontzettend geanticipeerd door de fans en zal een hoop waar moeten maken om aan de hype te voldoen. In deze Horizon Zero Dawn trailer analyse kan je alvast een blik werpen op bepaalde features die nog niet opgevallen zijn.

Het absolute begin van de Horizon Zero Dawn trailer analyse

De eerste trailer van Horizon Zero Dawn werd aan het grote publiek getoond op de E3 2015. Een oogverblindend mooi aanzicht, bestaande uit grote steden die totaal overwoekerd zijn door planten en ander groen leven. Aloy vertelde voornamelijk over "The Old Ones", dat zijn wij dus en de gigantische steden die we gebouwd hebben. Daar werd al snel uit duidelijk dat deze game post-apocalyptisch is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Far Cry: Primal, waarin we juist terug gaan in de tijd.
Nietsvermoedend zien we prachtige beelden van de omgeving, totdat we plotseling zicht krijgen op het meest opmerkelijke aspect in de game, de mechanische dinosauriërs. Daarna gaan we over op een stukje gameplay, waarin de ontwikkelaars van Guerrilla Games ons duidelijk warm wilden maken voor het vernietigen van deze moordlustige machines. Maar moordlustig geldt niet voor alle dino's, want tegen de eerste dino die Aloy ombrengt, zegt ze "Sorry, little one", wat duidelijk maakt dat er wel een bepaalde harmonie leeft tussen haar en de machines.
Maar de tweede dino die ze ombrengt is een heel ander verhaal en dit is het deel waarin Guerilla echt de vechtmechaniek toont. En wat ziet het er smooth uit. Naast al dat mooie artwork ziet de gameplay er erg fijn uit, maar we hebben gelukkig nog lang niet alles gezien.
104480

Steeds meer verhaal, maar nog steeds mysterieus

In de Horizon Zero Dawn trailer die getoond werd op de E3 2016 krijgen we wat meer te weten over Aloy en de overlevende stammen die zich bevinden in deze mysterieuze wereld. Deze trailer bevestigt dat je een lang avontuur voor je hebt liggen. Aloy stelt veel vragen en laat duidelijk merken dat ze geen vrede heeft met een "gewoon" leven zoals de rest.
We krijgen ook meer te weten over de mentor van Aloy en het feit dat hij haar zoveel mogelijk behoedt voor de gevaarlijke buitenwereld. Maar Aloy's persoonlijkheid wordt hier ook uit duidelijk, want ze is zodanig koppig dat ze niets van anderen aanneemt en daarom besluit ze toch de wildernis in te trekken.
Ook wordt hier een gameplay feature getoond in een heel kort shot. We kunnen namelijk op de mechanische dinosauriërs rijden! Welke dat zijn is nog niet duidelijk, maar als het aan deze trailer ligt is het zeker mogelijk.
104481

Een grote diversiteit aan machines

Niet heel lang geleden vond de Playstation Experience plaats en daarbij kregen we wederom een nieuwe trailer van Horizon Zero Dawn te zien. Ditmaal richt de trailer zich volledig op de machines en de setting. Het werd al snel duidelijk dat we, naast de diversiteit aan dino's, ook sneeuwachtige gebieden krijgen, dichtbegroeide jungles, rotsachtige bergen met adembenemende uitzichten over het hele dal, gigantische geruïneerde steden en dan hebben we waarschijnlijk nog niet eens alles gezien!
De voice over vertelt zijn verhaal op een intrigerende manier, hoe prachtig alles er wel niet uit ziet. Gevolgd door een showreel van machines die je zal moeten bevechten. En als we het verhaal van de verteller mogen geloven, wordt deze game nog een aardige uitdaging voor ons gamers.
104486

Het begin van het einde

De meest recente trailer van Horizon Zero Dawn richt zich voornamelijk op het verhaal van de game. De verteller maakt duidelijk dat Aloy en de stammen tegenover een groot kwaad komen te staan. Er is iets wat ervoor zorgt dat de machines corrupt raken en alleen maar kwaad willen aanrichten. Volgens Aloy zijn het gemaskerde mannen die daarvoor zorgen.
Naast al het overduidelijke dat we tegenkomen, zien we ook dat deze gemaskerde bad guys beschikken over een soort gladiatorenarena. Ook plegen ze massamoorden op andere stammen: het ziet er naar uit dat het avontuur van Aloy een stuk meer wordt dan alleen overleven en geheimen ontdekken. Als het aan deze trailer ligt, wordt het totale oorlog!
Wil je meer weten over Horizon Zero Dawn? Check dan onze Horizon Zero Dawn Gameplay Preview!