Top 10 beste mobiele apps - Goed voorbereid op weg!

  Niet alleen hebben computers en Mac’s nuttige programma’s die handig zijn om bij de hand te hebben. Ook op de mobiele telefoon valt er genoeg bruikbaars te vinden in de play store. Wij zetten de top 10 beste mobiele apps voor je op een rijtje.

  10. WhatsApp

  De tijden van sms’jes sturen is al lang voorbij. In plaats daarvan chatten we ons een ongeluk aangezien luttele MB’s geen moer kosten. Met een applicatie als WhatsApp kan dat en weet je zeker dat vrijwel al je kennissen de app op hun telefoon hebben staan. Ongeacht of dat een iPhone of Android is.

  Nog een reden waarom WhatsApp in deze top 10 beste mobiele apps staat, is omdat er ook een desktop variant voor beschikbaar is. Perfect om dingen die op je PC staan te delen met mobiele contacten of andersom. Zeker als niemand in de wijde omgeving een kabeltje bij de hand heeft op jouw telefoon aan te sluiten op je PC.

  9. Facebook messenger

  Sinds de app van Facebook geen ondersteuning meer biedt voor de chatfunctie, is de messenger applicatie de enige fatsoenlijke mogelijkheid om onderweg te chatten op het sociale medium. Gelukkig werkt de app prima, slurpt het niet te veel van je batterij en word je tijdens het gebruik niet doodgegooid met storende advertenties.

  Om ook onderweg toegang te hebben tot Facebookgesprekken (en contacten), is het geïnstalleerd hebben van de Facebook app dus een aanrader. Niet alleen om direct een privégesprek aan te kunnen gaan na het zien van een leuke foto, maar ook voor eventuele zakelijke gesprekken. De messenger app van Facebook ontbreekt daarom ook niet in de top 10 beste mobiele apps.

  8. Snapchat

  De immens populaire applicatie Snapchat is weinig meer dan een foto app en messenger in één. Toch zijn de foto’s met hondensnuitjes, kattenoortjes of sterretjes in ogen niet meer weg te denken. En dat allemaal dankzij Snapchat.

  Voor serieuze foto’s zal je uit moeten wijken naar een platform als Instagram, maar neem je het allemaal wat minder serieus, dan mag Snapchat niet op je telefoon ontbreken. Waar je ook bent, wat je ook doet, eventjes een foto maken en hilarisch bewerken en je kan je vrienden aan het lachen maken!

  7. VLC

  De mediaspeler VLC voegde recent een functie aan de desktop versie toe waarmee het streamen via een Chromecast werd toegevoegd. Ook de mobiele app van de mediaspeler kent flink wat handige functies en werkt een stuk fijner (en soepeler) dan de standaard mediaspeler op welke telefoon dan ook.

  VLC staat bekend om het niet hebben van al te veel poespas en ook de mobiele versie voldoet aan die verwachting. Filmpjes afspelen gaat zonder problemen en ook streamen binnen een netwerk is geen enkel probleem. Even snel gemaakte filmpjes of andere opnames binnen een thuisnetwerk uploaden, is geen enkel probleem. De multifunctionele mediaspeler mag dan ook niet ontbreken in deze top 10 beste mobiele apps.

  6. Google Translate

  De tijd waarin het kopiëren en plakken van een buitenlandse tekst in Google Translate resulteerde in een brei aan onzin, is voorbij. De vertaalmachine is ondertussen dermate verbeterd dat vertalingen in de meeste gevallen de strekking van een verhaal (of artikel) prima dekken. Goed om te weten dat je op je telefoon ook de app kan downloaden om altijd een vertaalmachine bij hand te hebben.

  Verwacht alleen niet dat je je huiswerk Duits of Frans erin kan gooien en het resultaat 1-op-1 kan overnemen. De strekking mag dan wel duidelijk zijn, maar grammaticaal slaat de vertaalmachine de plank soms behoorlijk mis. Dat neemt niet weg dat het altijd handig is om eventjes snel iets te kunnen vertalen om te zien wat er precies wordt bedoeld in een tekst.

  5. Acrobat Reader

  Niets vervelender dan een PDF’je toegestuurd krijgen en vervolgens niet kunnen openen op je mobiele telefoon. Om dit te voorkomen is het daarom aan te raden om een PDF reader op je telefoon te installeren. Eén van de programma’s die dat zonder probleem doet is Acrobat Reader.

  Sommige telefoons hebben een standaard programma aan boord om PDF bestanden te openen, waardoor het installeren van een extra app misschien onnodig lijkt. Toch is het zeker aan te raden, aangezien Acrobat Reader toch gratis is en het batterijverbruik aanzienlijke lager ligt dan bij de standaard PDF-lees app.

  4. NS Reisplanner Xtra

  In de top 10 beste mobiele apps kunnen uiterst functionele apps niet ontbreken en zodoende vinden we de reisplanner ook terug in de lijst. Want met actuele reisinformatie bij de hand, weet je precies of het rennen geblazen is om een overstap te halen, of dat je rustig een koffie kan halen omdat de volgende trein pas over een halfuur gaat.

  Gelukkig is de periode met ijs op de rails, bevroren bovenleidingen en stilstaande treinen voorbij, maar tijdens die maanden kwam de reisplanner vaak ontzettend goed van pas. Even kijken welke trajecten de meeste problemen ondervonden en direct zien hoe je toch op je bestemming aan kon komen zonder de penarie binnen te rijden.

  3. Flitsmeister

  Niet alleen het openbaar vervoer heeft een paar nuttige apps om in de gaten te houden. Ook applicaties voor autobestuurders zijn terug te vinden in deze top 10 beste mobiele apps. Want niemand zit te wachten op een brief op de deurmat met het vriendelijke doch dringende verzoek enkele honderden euro over te maken vanwege een snelheidsovertreding.

  Flitsmeister weet niet alleen de vaste camera’s te vinden, maar ook de listige radercontrolles die de politie zo nu en dat neerzet. Je weet wel, die busjes net achter een pilaar aan het einde van een viaduct. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je als een bezetene rijdt en afremt zodra er een camera staat, maar weten wanneer je beter kan wachten met inhalen is geen overbodige luxe.

  2. Familie traceren Life360

  Hoewel de app Familie Traceren Life360 ongetwijfeld ook gebruikt kan worden om te zien of je geliefde inderdaad zoals ze beweert in de bios zit, is de hoofdfunctie anders. Namelijk om zo nu en dan te kijken hoe je familie er aan toe is. Bijvoorbeeld tijdens een reis naar het buitenland, of een ouder familielid dat alleen woont.

  Mocht je de ouder zijn van een jong kind, dan is het ook een mogelijkheid om te zien of er niet wordt gespijbeld en er geen gekke plekken worden bezocht als dat niet de bedoeling is. Volgens de ene ouder misschien onnodige schending van de privacy, voor de ander aan handige voorzorgsmaatregel.

  1. Spotify Music

  Of je nu onderweg bent in de bus, trein, tram of auto, een muziekje opzetten om niet naar het geleuter van medereizigers (in het geval van de auto misschien de kinderen achterin) is altijd een goed idee. Met de Spotify app heb je overal toegang tot jouw favoriete speellijsten en beste hits!

  Net als met de nummer 10 in deze top 10 beste mobiele apps, is het mogelijk Spotify gewoon op de PC te configureren. Ook daar is het programma uiterst geschikt om in een overzichtelijke lijst jouw favoriete muziek te plaatsen en eventueel door te sturen naar kennissen. Dan is het wel te hopen dat die jouw muzieksmaak kunnen waarderen en zich niet afvragen waarom je in hemelsnaam naar onverstaanbare buitenlandse nummers zou luisteren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.