Pacific Rim Uprising Kaiju - Sterker dan ooit

Article
maandag, 19 maart 2018 om 17:44
xgn google image
In Pacific Rim Uprising maken we kennis met drie dodelijke nieuwe Kaiju, met meer krachten en een vernieuwde strategie. In deze special belichten we een aantal van de Pacific Rim Uprising Kaiju. Hoe hebben de monsters zich in de tien jaar na de eerste Pacific Rim film ontwikkeld?

Wat is een Kaiju?

In Japan is de term Kaiju (æªç£, ’Vreemd Beest’) al jarenlang een bekende term in filmland. Het zijn de gigantische monsters die menig grote stad onveilig maken en zo veel mogelijk vernietigen. Vaak zijn ze in gevecht met het leger of met elkaar. Dit typisch Japanse filmgenre heeft pas recent voeten aan de grond gekregen in het westen met de film Pacific Rim.
In Pacific Rim komen niet alleen Kaiju voor, maar er wordt ook een ander typisch Japans populair cultfenomeen geïntroduceerd, namelijk Mecha, die in Pacific Rim Jaegers genoemd worden. Jaegers zijn gigantische robots met mensen als piloten. Pacific Rim brengt Jaegers en Kaiju samen, wat een spectaculair gevecht oplevert. Mens tegen monster, Jaeger tegen Kaiju.
In deze special bekijken we de drie verschillende Kaiju uit het vervolg Pacific Rim Uprising en de dodelijke krachten die ze bezitten.
127505 2

Een nieuwe strategie

De Kaiju in Pacific Rim Uprising zijn, zoals je misschien verwacht, groter en sterker. Maar dat is niet de enige reden waarom ze nu nog dodelijker zijn. Na een tien jaar durende periode van vrede tussen de mensen en de Kaiju, zijn ze gevaarlijker dan ooit.
In de periode van vrede hebben de Kaiju zich ontwikkeld tot nog intelligentere monsters. Ook hebben ze nog meer dodelijke wapens tot hun beschikking gekregen. Daarnaast kunnen de Kaiju nu ook grote wonden helen en hebben ze zelfs de kracht om zich samen te smelten tot één grotere Kaiju.
Gelukkig hebben de mensen ook niet stil gezeten in de tien jaar na de eerste Pacific Rim film. Jake Pentecost (John Boyega) bestuurt samen met Nate Lambert (Scott Eastwood) de Gipsy Avenger, een nieuwe versie van de Gipsy Danger uit de eerste Pacific Rim film. De Gipsy Avenger heeft nieuwe snufjes waaronder een betere Gravity Sling, LCD schermen en scanningssysteem dat de mentale link tussen de piloten verbetert.
127506

De meest gevaarlijke Kaiju

In de wereld van Pacific Rim worden Kaiju gecategoriseerd op de schaal van Serizawa om te bepalen hoe sterk ze precies zijn. Zo zijn categorieën I en II het zwakst en zijn III tot en met V het sterkst. Pacific Rim Uprising introduceert drie nieuwe Kaiju in categorie IV en V: Hakuja, Shrikethorn en Raijin waarvan de laatste categorie V en het meest gevaarlijk is.
Van de drie nieuwe Pacific Rim Uprising Kaiju is Raijin de meest gevaarlijke. Raijin is een T-Rex-achtige Kaiju met een hoofd dat te vergelijken is met een vleesetende plant. Raijin kan energie uit aanvallen absorberen, om het vervolgens om te zetten in een kracht dat het lichaam van Raijin tot een dodelijk wapen maakt.
Toch zijn Hakuja en Shrikethorn ook niet voor de poes. Het uiterlijk van Hakuja wordt omschreven als een combinatie tussen een bidsprinkhaan en een alligator. De kracht van Hakuja is het vermogen om ondergronds te graven. Shrikethorn is een Kaiju met tien blauwe ogen en een kop vergelijkbaar met die van een hamerhaai, die plasma produceert en als wapen gebruikt.

Pacific Rim Uprising Kaiju - Gaat de mensheid het overleven?

Of de Kaiju nou categorie IV of V zijn, er valt niet met ze te sollen. Een arsenaal aan dodelijke krachten, een nieuwe vechtlust en een aangepaste strategie. Maakt de mensheid een kans? Dat zie je wanneer Pacific Rim Uprising vanaf 21 maart in de bioscoop draait in 3D.