De top 10 beste Macbook games - Gamen op een Apple laptop

Article
donderdag, 27 augustus 2020 om 17:45
de top 10 beste macbook games gamen op een apple laptop 144865 3
Veel mensen zijn tevreden met hun Macbook, maar toch is er vaak één minpuntje: de meeste games ondersteunen MacOS niet. Toch zijn er altijd uitzonderingen, kijk bijvoorbeeld naar Life is Strange 2, die op zowel Windows als MacOS te spelen is. Benieuwd welke toffe games je op de Apple laptop kunt spelen? Wij hebben de top 10 beste Macbook games voor je op een rijtje gezet.

10. Life is Strange 2

We beginnen de lijst met Life is Strange 2, een game waarbij je af en toe wel eens een traantje weg zal moeten pinken. De game is het vervolg op de originele Life is Strange, maar volgt niet dezelfde personages. Het verhaal volgt Sean Diaz, een 16-jarige jongen die in eerste instantie een normaal leven lijkt te leiden met zijn vader en broertje Daniel. Het leven van Sean verandert drastisch wanneer hij ruzie krijgt met zijn buurjongen en zijn vader door een politieagent wordt doodgeschoten.
Het incident zorgt ervoor dat hij en zijn broertje naar het dichtstbijzijnde bos vluchten en daar proberen te overleven. Sean neemt een ouderlijke rol aan tegenover Daniel. Hij beschermt hem, zorgt voor hem en geeft hem te eten en te drinken. Ook houdt hij geheim dat zijn vader doodgeschoten is om zijn broertje niet te kwetsen.
De game bespreekt zware en emotionele thema’s en staat bekend om een ijzersterk verhaal neer te zetten. De volledige Life is Strange serie, waaronder Life is Strange (1), Before The Storm, The Awesome Adventures of Captain Spirit en Life is Strange 2 ondersteunen allemaal MacOS. Aangezien de game ook bepaalde point en click elementen heeft, is de besturing op PC gemakkelijk en de game runt prima. Daarom staat Life is Strange 2 op ons lijstje met de beste Macbook games.
144867

9. Limbo

De volgende op onze lijst met de beste Macbook games is Limbo, een griezelige platform/puzzel game die ontwikkeld is door Playdead. De game kwam uit op Xbox Live Arcade, PlayStation 3, PC en mobile. Het spel is 2D en volledig in zwart-wit.
In het spel speel je als een naamloze jongen die door allerlei gevaarlijke omgevingen naar een meisje zoekt. De speelstijl zoals Playdead het zelf noemde was 'trial and death.' Dit houdt in dat door de gruwelijke beelden van de dood van de jongen de speler wil voorkomen nog een keer dood te gaan en in oplossingen gaat denken. Ondanks dat Limbo geen horrorgame is, zorgen de minimale omgevingsgeluiden en donkere plekken voor een soms wat enge sfeer.
De jongen in het spel kan naar links of rechts lopen, springen, klimmen en objecten duwen of trekken. Je komt allerlei gevaren tegen, waaronder berenvallen of gigantische spinnen. Ook hangen er gloeiende wormen in bomen, die zich zodra je langs loopt aan het hoofd van de jongen hechten. Hierdoor kan je nog maar in één richting lopen totdat je sterft...
Limbo is nu beschikbaar voor PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch, PC en mobiel.
144870

8. The Banner Saga

Ook The Banner Saga staat op onze lijst met de beste Macbook games. De game is een turn-based strategy die ontwikkeld is door Stoic Studio en gepubliceerd is door Versus Evil. Stoic bestaat uit drie oud-werknemers van BioWare (Mass Effect) en legt de focus op Vikingen en oude Goden. In de game is de zon geblokkeerd door de wolken, waarna de geruchten komen dat de Goden van de Vikingen – Odin, Thor en de rest van de mythologie – zijn gestorven.
Het land wordt ingenomen door stenen golems genaamd Dredge. Deze gevaarlijke wezens zijn de drijvende kracht in de sage van The Banner Saga. De game heeft een interactief verhaal, wat betekent dat jouw keuzes invloed hebben op het verloop. Het verhaal volgt twee groepen, waaronder een groep militanten die de Dredge proberen te vernietigen. Bij de andere groep volg je de perikelen van een karavaan met vluchtelingen die weg willen komen van de invasie.
Terwijl veel titels in dit genre de focus leggen op vechten, pakt The Banner Saga dit anders aan. Tijdens je reis worden veel van je supplies opgeslokt. Je krijgt bijvoorbeeld de keuze een paar mensen te laten verhongeren of het risico te nemen dat je later niet genoeg supplies hebt. Dit zorgt voor interessante, maar ook moeilijke keuzes.
144871

7. Shovel Knight

Shovel Knight is een actiespel en platformer ontwikkeld door Yacht Club Games. De game is tot stand gekomen door Kickstarter en de ontwikkelaars hadden het doel om een echte retro-ervaring te maken. Na één maand had Shovel Knight al vier keer zoveel geld opgehaald dan nodig was. Toen de game eenmaal uitkwam waren wij ook erg tevreden. Wij gaven de game in onze Shovel Knight review een negen! Hierom kan Shovel Knight niet uit onze lijst met de beste Macbook games ontbreken.
Het verhaal gaat over Shovel Knight en Shield Knight die samen alles aankunnen en op avontuur gaan. Samen besluiten ze de Tower of Fate te verkennen, maar dit gaat niet zonder problemen. Ze worden vervloekt door een duister amulet. Zodra Shovel Knight wakker wordt, is Shield Knight verdwenen. Een gemene tovenares houdt het land in haar macht en het is de taak van Shovel Knight om haar te stoppen.
Shovel Knight is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch, Nintendo 3DS, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox One en PC.
144872

6. GRIS

GRIS is een prachtige indie game die recent is uitgekomen op meerdere platforms. De game gaat over een meisje dat op haar eigen manier met pijn, verdriet en verlies omgaat. Je speelt dan ook als dit meisje, Gris, en moet onderweg allerlei puzzels oplossen om verder te komen.
Van bossen en grotten, tot ijzige omgevingen, de hele wereld is gewoon hartstikke mooi uitgewerkt met een ontzettend ontroerende soundtrack. GRIS is dan ook zeker een aanrader voor indie fans of iedereen die eens wat anders wil dan actie games! Daarom is GRIS één van de 10 beste games voor Macbook.
GRIS is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch en PC.
144873

5. Minecraft

De meeste mensen zullen Minecraft wel kennen. De game is zo populair geworden, dat het een mega fanbase heeft met verschillende leeftijden. Minecraft is dan ook op de meeste platformen te spelen, waaronder op MacOS. De wereldberoemde game is uitgebracht en ontwikkeld door Mojang AB en Microsoft Studios.
Het doel van de game is simpel: bouwen en creatief zijn! In de blokkerige wereld kan je je creativiteit kwijt door van alles te bouwen. Minecraft heeft een open wereld met grondstoffen, dieren en meren. Minecraft kan zowel online als offline worden gespeeld en werd een groot succes. De betaalde versie is inmiddels zelfs al meer dan 200 miljoen keer verkocht over alle platformen! Een goede reden dus dat de game in onze lijst van de beste Macbook games staat.
Minecraft is beschikbaar voor de PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, Wii U, Nintendo Switch, Xbox 360, Xbox One, mobiel en PC.
144874

4. The Walking Dead

Een game die zeker niet uit onze lijst met de beste Macbook games kan ontbreken is natuurlijk The Walking Dead. Het is een echte tranentrekker, waarbij moeilijke keuzes op je staan te wachten. De game is gemaakt door Telltale Games en is verdeeld in meerdere episodes. Ondanks er al zoveel zombie games zijn, blijven games als The Last Of Us en The Walking Dead een groot succes en een grote fanbase hebben.
The Walking Dead franchise is erg populair. Je hebt er stripboeken, een serie en een game van. In de eerste aflevering maken we kennen met Lee Everett, die schijnbaar iets verkeerds heeft gedaan, want hij zit op de achterbank van een politiewagen. De politieauto crasht en Lee ontsnapt. Al snel komt hij Clementine tegen, een achtjarig meisje dat zich verschuilt in een boomhut van alle moordlustige zombies. Lee besluit voor haar te zorgen en haar aan de hand mee te nemen. Samen moeten ze zien te overleven.
The Walking Dead Season 1, 2 en 3 een deel van season 4 zijn nu beschikbaar. Ze zijn te downloaden op Steam.
144875

3. Undertale

We zijn inmiddels bij de top drie aangekomen. Op nummer drie staat Undertale, een wereldberoemde game die veel hits heeft gescoord. De RPG game is gemaakt door ontwikkelaar Toby Fox. In 2015 werd de game uitgebracht op PC en in 2018 kwam er ook een Nintendo Switch-versie.
In Undertale bestuur je een kind dat in de ondergrond is gevallen en zo bij een apart gebied terecht komt vol met monsters en andere unieke wezens. Het gebied ligt onder het oppervlak van de aarde en is gescheiden door een magische barrière. De keuzes die je in de game maakt hebben invloed op het verhaal. Als je bepaalde wezens doodt, krijg je een ander einde dan wanneer je dit niet doet. Er is genoeg in Undertale te doen en daarom staat de game ook in onze lijst van de beste Macbook games.
Undertale is beschikbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation Vita en PC.
144876

2. League of Legends

Op nummer twee van onze lijst met de beste games voor Macbook staat League of Legends. Deze game uit 2009 kan absoluut niet uit onze lijst ontbreken, aangezien hij altijd nog ontzettend populair is. De game is ontwikkeld door Riot Games en gebaseerd op een modificatie van Warcraft III. In eerste instantie was de game alleen te spelen op Windows, maar later kon dit ook op MacOS. Sommigen vinden dat de game niet altijd even soepel draait op Mac, maar over het algemeen zijn er niet veel klachten.
Voor de mensen die niet zo bekend zijn met League of Legends: Het doel van de game is om met een gebalanceerd team van vijf spelers de ‘Nexus’, een grote kristal, van de vijand kapot te maken. Je speelt op een map met drie verschillende lanes en twee teams. Elk team bestaat uit vijf spelers en elke speler heeft een unieke champion (personage). Alle champions hebben vier abilities, waarvan de sterkste de ‘ultimate’ is. Verder heeft elke champion een eigen rol in de game: support, marksman, mage, tank, fighter en assassin. Alleen door goed samen te werken kan je samen met je team de winnaar worden.
League of Legends is nu beschikbaar voor PC.
144877

1. World of Warcraft

De nummer één van onze lijst met de beste Macbook games is natuurlijk World of Warcraft! Met een mega fanbase kan deze game niet uit onze lijst ontbreken. De game kwam in 2005 uit en wordt ontwikkeld en uitgebracht door Blizzard Entertainment. World of Warcraft is de vierde game in de fantasiewereld vanWarcraft.
De game speelt ongeveer vier jaar af na de gebeurtenissen van Warcraft III: The Frozen Throne af binnen de wereld van Azeroth. De leider van de Horde, genaamd Thrall, heeft zich gevestigd in het land Durotar. Hier vraagt hij de Forsaken om zich aan te sluiten bij de Orcs, de Trolls en Tauren. De Dawrves, Gnomes en de oude Night Elves sluiten zich ondertussen aan bij de Alliance. De Alliance zijn één van de twee grote politieke facties van de sterfelijke rassen in Azeroth. Jij maakt een personage aan die valt onder één van de rassen, waarna de de wereld van Azeroth mag verkennen.
World of Warcraft is nu beschikbaar voor PC.

Welke van deze 10 games vind jij de beste op Macbook?

Zo zie je maar weer, er zijn meer toffe titels op Macbook dan je zou denken. Welke van deze games vind jij het beste op Macbook? Laat het weten in de comments! Als je tips wil over je computer, lees dan vooral ons artikel over Macbook tips and tricks.
Dit artikel is op 7 oktober bijgewerkt.