Top 10 beste LEGO sets van de eerste helft van 2023

Article
woensdag, 26 juli 2023 om 15:00
LEGO bracht dit jaar weer een hoop nieuwe sets uit. Benieuwd wat nou de beste sets tot nu toe zijn? We zetten ze voor je op een rijtje.
Als eerste is er de Rivendell set gebaseerd op de iconische locatie uit The Lord of the Rings. De set zit boordevol details zoals een elfensmederij, Elronds rommelige studeerkamer en schilderijen en standbeelden uit de geschiedenis van Midden-aarde. Met de minifiguren van onder andere Frodo, Bilbo, Aragorn en Arwen kun je je favoriete scènes tot leven brengen of je eigen scènes bedenken.
Michael Keaton keerde dit jaar terug als Batman in The Flash. Reden voor LEGO om een set uit te brengen gebaseerd op de Batcave uit Batman Returns. Deze set heeft de vorm van een uitstalkastmodel: dit betekent dat je de Batcave kan neerzetten als een diorama met een gat in de vorm van het Batman-logo of je kunt de set openvouwen om alle details te zien. De Batcave set is inclusief zeven minifiguren, waaronder twee versies van Batman, en de Batmobile.
Disney bestaat dit jaar 100 jaar, wat gevierd wordt met verschillende LEGO sets. Twee daarvan hebben ons lijstje gehaald: het Disney kasteel en het huisje van de Sanderson-zussen uit Hocus Pocus. Het Disney kasteel heeft verwijzingen naar verschillende Disney films, zoals Assepoester, Doornroosje en zelfs Steamboat Willie. Het huis uit Hocus Pocus kun je ook vermommen als heksenmuseum.
lego star wars throne room dioramaf1683036989

LEGO Star Wars, Marvel en meer

Verder op ons lijstje staan drie Star Wars sets. Ten eerste de Star Wars Dioramas, waarvan een de speeder-achtervolging op Endor uitbeeldt en de ander het laatste duel tussen Darth Vader en Luke Skywalker. De tweede set is de UCS X-Wing, het schip van Luke uit de originele trilogie. Dit schip werd al eens eerder uitgebracht als UCS-model, dus dit is een tweede kans voor wie dat eerste model heeft gemist.
Als laatste op ons lijstje staan het bezoekerscentrum uit Jurassic Park, de helm van Star Lord die ook als potlodenbakje kan dienen en Pac-Man Arcade, gebaseerd op de oorspronkelijke arcadekast. Je kunt hier niet Pac-Man opspelen, maar wel kun je de achtervolging nabootsen met een kraantje aan de zijkant.